Şimdi Ara

El Salvador’da maaşların Bitcoin (BTC) ile ödenmesi gündemde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • El Salvador’da maaşların Bitcoin (BTC) ile ödenmesi gündemde



    Çok kısa bir süre önce Bitcoin (BTC), El Salvador tarafından resmi para birimi olarak kabul edilmiş, bu kripto para topluluğunca büyük yankı uyandırmıştı. Şimdiyse El Salvador’un Çalışma ve Sosyal Refah Bakanı Rolando Castro yaptığı bir açıklamada, şirketlerin Bitcoin (BTC) ile maaş ödemesi yapması hakkında hükümetin değerlendirme yaptığını ifade etti.



    Ayrıca Bkz.Kripto para madencilerine 700 bin ekran kartı



    Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Refah Bakanlığı ile birlikte bu konu üzerinde ortaklaşa çalıştıklarını belirtiyor. Bu yeni gelişme ile ilgili çok fazla ayrıntı bulunmuyor. Ayrıca işverenlerin kripto paranın volatilitesini nasıl ayarlayacağı ve ödemelerin nasıl yapılacağı gibi soruların cevapları belirsizliğini koruyor.






    El Salvador’un 2001 yılında yürürlüğe giren Parasal Entegrasyon Yasası, ülkede çalışanlara maaşların dolar cinsinden ödeneceğini belirten 7. maddeyi içeriyor. Ülke, Francisco Flores’in başkanlığı sırasında Salvador kolonunu dolar ile değiştirmiş, o günden bu yana dolar ile işlemlerine devam etmişti.



    Geçen hafta Kongre'de Başkan Nayib Bukele’nin çığır açan Bitcoin yasasının oy çokluğu ile kabul edilmesi ile bu konu hakkındaki tartışmalar başladı. Şu an için nasıl bir yol izleneceği bilinmiyor. El Salvador'daki gelişmeler, kripto para topluluğu tarafından oldukça ilgi ile takip ediliyor.




    Kaynak:https://u.today/el-salvador-government-discussing-paying-salaries-in-bitcoin



  • Kim ne derse desin, oldukça cesur ve akıllıca bir hamle. Umarım bu dijital dönüşümü de kaçırmayız ülkece, volatil falan diyorlar da ulen dolar hakimiyetini dünyada kırabilecek tek yenilik bu -ki bu dolar mevzusu oldukça geniş bir konu, bir nevi ekonomik silah-, yani kriptolar yoksa adam orada kağıda mürekkebi basıp basıp dünyaya satacak boyalı kağıt/paraları üstelik karşı tarafı da bu boyalı kağıtlara borçlandırarak...

  • Kim diker El Salvadoru... Ülke yerine koyupta haberini yapmayın, duyan da Bitcoin'e çalışıyorsunuz sanır.
    ( Bir dost. :)

  • Transferde hangi ağı kullanıyorlar?

  • Tether ile ödeme yapsınlar. Yoksa BTC düşünce epey pişman olurlar.

  • O zaman dolar kullanmaktan bir farkı kalmaz.

  • serdarcenk kullanıcısına yanıt
    İyi ki ülke senin aklına uyup coini milli para yapalım işine bulaşmadı, şu an tepetaklak cüzdanın ile millete akıl verme bence sayın çok bilmiş.

  • yakında tüm ülkeler kapışacaklar kriptoları bundan şüphem yoktur...


    Güzel bir airdrop katılmak isteyen değerlendirebilir.


    https://revuto.com/invite/mehm3d762a

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.