Şimdi Ara

El feneri oksitlenmesi, feneri açamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, Manker U11 el dijital fenerim sapıttı. Banyoda unutmuşum feneri, 1 saat kadar buhar altında kaldı. Bir süre sağlıklı çalıştı ancak sonradan sapıttı. Nasıl açacağımı bilmiyorum. Açsam da nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum.

    Bursa'da yaşıyorum. Bu konuda bana yardım edebilecek birileri var mı? 30-40 dolarlık pahalı birşey, çöpe atmak istemiyorum...

    El feneri oksitlenmesi, feneri açamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 23 Nisan 2017; 1:55:47 >



  • Bir süre saç kurutma makinasına tutup yapışan kısımları gevşetmeyi deneyebilirsiniz. Yada kuvvetli bir şekilde zorlayarak açmalısınız. Yeterince kuvvet uygulamamış olabilirsiniz. Bir beze sarıp mengeneye ezmeyecek kadar sıkıştırıp açmaya çalışmakta işe yarayabilir.

    Temizlik kısmında ise yağsız kontak sprey kullanın.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum oksitlenme fenerin pil yuvasında değil çipin olduğu kısımda. Pil kısmını elimden geliğince birşeyler sokuşturarak temizlemeye çalıştım ama sonuç değişmedi. Çipin olduğu kısmı ise hiçbir şekilde güç verip zorlayamıyorum çünkü açma kısmında tutabileceğim hiçbir pay yok. Muhtemelen özel bir aparatı var ve sâdece bununla açılıyor. Sanırım bu iş beni aşıyor, fotoğrafta o kısmı göstermeye çalıştım;

    El feneri oksitlenmesi, feneri açamıyorum.El feneri oksitlenmesi, feneri açamıyorum.El feneri oksitlenmesi, feneri açamıyorum.




  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    sanırım gri renkli halka gibi olan kısmı söylüyorsunuz. evet ordan açılıyordur muhtemelen resimden gördüğüm kadarıyla.

    oksitlenme sanırım sizin biraz tahmininiz gibi. fenerin içine giren buhar sıvı halde rutubet olarak kalmışda olabilir, buda çalışmasına engel. bu yüzden iyi kurutma yapmayıda deneyebilirsiniz. cep telefonlarının suya düşmesinde kullanılan pirinç'in içine gömüp bekletme yöntemi işe yarayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 23 Nisan 2017; 3:27:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.