Şimdi Ara

Ekstrasistol, Kalp Ritim Bozukluğu, Aritmi Yasayanlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
5
Favori
163.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mkamaci09 M kullanıcısına yanıt

    ekstrasistol yaşayanlar grubu bekleniyorsunuz bağlantıyı kopyalayıp yapıştırın whatsapp web ile katılabilirsiniz

  • Serkanü5 S kullanıcısına yanıt

    bağlantı ile katılamayanlar bu numaraya mesaj atabilirler. Ekleriz.

  • tygon T kullanıcısına yanıt

    Merhabalar bu hissi biraz tarif edebilir misiniz? Ben de de oluyor önce heyecanlandığımı sanıyorum ama heyecan değil göğüste biten ni duygu gibi ? İki kez holter taktırdım birkaç defa muayene oldum ama birkaç ekstra atımdan başka bişey çıkmadı doktor kafamı bu konuya çok taktığımı söyledi ama bu son zamanlarda bahsettiğiniz heyecan duygusu gibi olan his başladı birden oluyor ama nedir anlamadım siz çözebildiniz mi ne olduğunu ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekstrasistol. Kalbin ek atımı, erken atım yada geç atım. Çok skntı. Piskoloji fena bozar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de 3-4 aydır ekstrasistol var ve gün içinde sürekli oluyor ama beni en çok rahatsız eden durum her gün yaşadığım bu atışlar sırasında göğsümde yanma, daralma, sıkışma ve nefesim kesilecek gibi oluyor. Sanki kalp krizi geçirip ölecekmişim gibi oluyorum. Bu atışlar sırasında böyle benim gibi her gün bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar var mı? Neden böyle oluyor? 

  • Kalp sıkışması bende de oluyor. Spora başladım ve 6 ayda anca düzeldi. Şimdi daha olmuyor.

  • Merhaba bir açıklama da ben yazayım,yaklaşık 7-8 senedir bu ekstra atımları yaşıyorum,38 yaşındayım.2016 ve 2018 de birer kez atrial fibrillasyon geçirdim aynı gün hastanede ilaçla sinüs ritmine döndüm, mide ile bağlantısı olduğunu düşünüyorum.Ayrıca kan şekerinin düşmesiyle de ilgili olabileceğini düşünüyorum şöyle ki, yemeklerde kan şekerini hızlı yükseltip hızlı düşüren yiyecekler yiyordum, beyaz ekmek, patates vs. yemekten yaklaşık 1-2 saat sonrası hızlı çıkıp düşen kan şekerim nedeniyle atımlar oluyordu,diyete başladım, 102 kiloydum 2 buçuk ayda 90 'a düştüm,bu süreçte kan şekerini hızlı yükseltip düşüren yiyeceklerden uzak duruyorum ve sabah kahvaltısı ile akşam yemeği arası iki ara öğün yapıyorum (badem-yeşil elma ve kuru kayısı-leblebi gibi) ,akşam yemeğinden sonra da hiçbirşey yemiyorum (18:30 sonrası) , açıkcası bu dönemde daha az atım hissettmeye başladım, olsa bile eski vurma gücünde değil ve sayısı da epey azaldı, ayrıca bu süreçte hergün sabah kahvaltısından sonra yarım yemek kaşığı zeytinyağına 9 damla d vitamini damlatıyorum, ve akşamları yemekten sonra 2 adet magnezyum bisglisinat takviyesi alıyorum.Anksiyete hepimizinde var ,magnezyum biraz rahatlatıyor açıkcası, uzmana danışın tabii ki ama ben son günlerde faydasını gördüm diyebilirim.





  • ozmusti O kullanıcısına yanıt

    Evet, dediklerinizin hepsini ben de yaşadım.


    Ben de sizin gibi tıbbın bu konuda çok geri olduğunu düşünüyorum. Yaptıkları iki üç test ile kalbinizde bir şey yok diyebilmeleri de bizim gibi akıllı insanları düşündürüyor. Bu konuyla ilgili bir çok tez ve makale okudum. Hiç biri tam anlamıyla konuyu çözmüş değil ki öyle basit çözülebilecek bir şey de değil zaten. Ama çözmüş gibi davranmalarına uyuz olmuyor değilim.


    Ama yine okuduğum bir makale bana şunları düşündürdü. İleride kalp sıkıntısı, hipertansiyon gibi hastalıkları yaşayan insanların geçmişinde bunları tetikleyecek bunların olmasını sağlayacak bişeyler yaşamış olması gerektiği düşüncesiydi.


    Çünkü ahenk içinde atan bir kalbin bir anda başka şekilde uyarılarak ters atması veyahut erken atması muhakkakki kalpte ileri zamanlarda bir sıkıntı yaşatacaktır.


    Ama kendi ailemede bakıyorum benim Annem- Babam kardeşlerim de benim gibi ileri boyutlarda yaşamasalarda hepsinin psikolojik bir geçmişi var çünkü biz ailecek çok ince ve her şeyi düşünen bir aileyiz. Hepimiz psikolojik bir ilaç kullanmışızdır.


    Annem-Babam 65 yaşlarında ikiside çok ciddi kalp atakları yaşadı gençliklerinde sonraları tabi onlar benim gibi bu işi incik pincik edip araştıramadıkları için kendilerince bir sebep bulup ona yordular ve daha da olmadılar.


    Çünkü bu illet öyle bir şey ki bir yaşlı amca bana kalbim 190’a çıkıyor (ki yaşlı biri için bu çok fazla) bir anda titreyip bayılıyoru ter su için de kendine gelip uyanıyorum dedi. O zamanlar bu ablasyon muhabbeti de çok yaygın değildi. Amca sanki özellikle benim yanıma gelmiş gibi (o zamanlar benimde kalbim durduk yere 140lara çıkıyordu 20li yaşlardaydım. 9 sene önce) bana elma sirkesi çok faydalı oldu oğlum artık kendim yapıp sabah namazlarından sonra aç karnıma içiyorum yarım çay bardağı dedi. Tabi ben o zamanlar bunu çok önemsemedim sirkenin de kokusundan midem bulanırdı. Daha sonraları geçen sene elime elma sirkesi geçti ve amca aklıma geldi denedim ama bu eve sirkeleri gibi değildi rengi berrak kokusu ve tadıda keskin değil ekşimsi bir tattaydı. O bitine kadar yaşadığım hayatın güzelliğini kelimelere dökemem 12-13 ün altına düşmeyen tansiyonum 10unun üstüne çıkmadı ve kalbimi hiç hissetmiyorum ( ki bu konuda da bir düşüncem var bazı insanlar ya kendini dinlediğinden ya da hisleri çok kuvvetli olduğundan 120 yüksek kan basınçlı tansiyonu hissedebiliyor ama 100 yüksek basınçlı kalp atışını istesede hissedemedim) Bildiğiniz midemde hiç bir sıkıntı kalmadı bağırsaklarım afedersiniz ama büyük tuvaletimde bile bunu hissettim. ( sonraları araştırmamda bağırsakların bu beyin fonksiyonlarda çok önemli olduğunu otizmli çocukların yedikleri abur cuburlar bile saçma hareketler yapmalarını sağlıyormuş)


    Her şey çok güzel gidiyordu hayatımda ta ki o sirke bitene kadar gittim aynı kişiden sirke alama rağmen onun gibi berrak değildi bulanıktı ondan içtiğimde midemi rahatlaması gerekirken içer içmez midem de gaz yapıyordu. Çok enterasandı bana o ilk sirkenin 2-3 senelik olabileceğini söyledi. Şimdi bende kurdum sirke bakalım deneyeceğim.


    Ama bunu anlatmamdaki asıl amaç bu sirke acaba gerçekten bana yarar mı sağladı yoksa psikolojik olarak o amca aklıma geldi ve bir anda şifa bulacağımı mı düşünüp yeni bir hayata başlar gibi başladım. Psikolojik olarak mı rahatladım bilmiyorum. Başlarda da dediğim gibi Babam bu sıkıntısını hipertansiyon’a bağladı (çünkü tansiyonu 23-24 e çıkıyordu ama doktor bunun da psikolojik olduğunu söylemişti.) ve en düşük düzeyde tansiyon ilacı kullanmaya başladı ve hiç bir sıkıntısı kalmadı. Ama biliyorum ki bu en düşük tansiyon ilacı o tansiyonu düşürmez. Babam o ilaca umut bağladı ve her şeyini çözdü. Annem ise öyle bir şeyler araştıracak biri değil o da bu sorunun büyülerden nazarlardan olacağını düşündü ve aklını hep dağıttı sabah namazında kalkıp hep dualar etti çalıştı ev işlerinde ve unuttu şimdi ikisinin de Elhamdülillah ne şekeri ne kalbi hiç bir şeyi yok.


    Bütün bunları düşündüğümde insanlar bir şeylere bu rahatsızlığı bağlayıp onları yaptığında düzeliyor. Ancak bizim gibi araştırmacı insanlar bunun çaresini her bulduğunda kaybediyor. Çünkü yeni şeyler öğreniyor sürekli.


    Ve bence bu rahatsızlığın en büyük sebeplerinden birisi bizim gibi insanların her şeyi mantıklı bir açıklamaya dayandırmaya çalışmasıdır. Ölüm de öyle bir şey ki hiç bir mantıklı açıklaması yok her an her kes her durumda ölebilir. O yüzden bu bizi içsel olarak korkuya düşürüyor diye düşünüyorum.


    Dediğim gibi bir çok sebeplerden olduğunu düşündüğümde hep tersi oluyor. Salak insanlar değiliz stres yaptığımızı hiç anlamadığımız halde bile yapıyoruz buna nasıl engel olabiliriz ki? Ayrıca ben de çok duygusal, çok ince fikirli her şeyi düşünen birisiyim ki bunun ailevi olduğunu düşünüyorum çünkü ben her bir yere gittiğimde annemler hep aradığında aman oğlum o olur aman oğlum bu olur gittiğinde ara beni haber et derlerdi. Bende zamanla gittiğim her yerde başıma gelecekleri düşünmeye başladım çünkü bunlar da bir olasılık olarak kafama yerleşti. Benim eşim bile evlendikten sonra Ailemin bu yaklaşımından hiç düşünmediği şeyleri düşünmeye başladığını söyledi. Aslında çoğu insan dışarı çıktığında öleceğini başına gelebilecekleri düşünmüyor. Ama biz ve bizim gibi insanlar her şeyi düşünüp hayatını garanti altına almak istiyor ama öyle bir dünya yok işte. Neyse çok konuştum...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekstrasistol bir hastalık değildir panik atak ve anksiyetenin bir belirtisidir tıpkı grip olduğumuzda öksürmemizin normal olması gibi. Kendinizi hasta sandıkça bilinçaltınız daha fazla kalbinize odaklanmanızı sağlıyor. Saçma sapan gruplar kurarak kalbinize karşı daha duyarlı hale geliyorsunuz sittin sene düzelemezsiniz o şekilde. Sizin sorununuz anksiyete ve panik atak. İzzet güllü izleyin youtubedan herkese şifalar dilerim.

  • Bende de ara sıra oluyordu ilk seyim hizli yemek yedikten sonra oldu ve hastameye gidince kalp romatizması cikti minimum sekilde dendi.Bu olaydan once hayatim cok guzeldi hastaligi ogrendikten sonra psikolojik olarak daha fazla olmaya basladi ve hastalıktan mi yoksa psikolojik mi oldugunu anlayamiyorum holter takildi tasikardi cikti 140 kadar cikmis kalbim.Arada sirada psikolojik nefes darligi oluyor sonda geciyor.Carsamba gunu bir holter sonucu daha cikicak onada bakicam burayada yazarim.Saglikli günler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • expentoleviosa E kullanıcısına yanıt

    Ekstrasistoller fiziken var ve ispatı da holter cihazı. Keşke psikolojik olsaydı da bizler uydursaydık. Hiç etki olmadan tepki olur mu? Üstelik gittiğim 2 psikiyatrda panik atak teşhisi koymadı. Durum net ve açık maalesef yaşadığımız kardiyolojik bir hastalık..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ober kullanıcısına yanıt

    Psikolojik kökenlidir. Kardiyologlar ekstrasistol üzerinde durmazlar önemseme derler çünkü hayati bi durum teşkil etmez. Evet farkındayım kalp atışınızı göbeğinizde duyuyorsunuz, veya yatarken duyuyorsunuz veya her zaman duyuyorsunuz. Bunun sebebi psikolojiktir eğer psikolojik sorun ortadan kalkarsa verdiği fiziksel belirtiler ortadan kalkar.

  • Arastirdğim kadariyla onemsiz birsey. onemli olan sey damar problemi kalp yetmezligi vs önemli olan bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekstrasistol şikayeti yaşayan arkadaşlar WhatsApp grubumuz kurulmuştur. Sizler de aramıza katılmak istiyorsanız hepinizi bekliyoruz. Unutmayalım ki acılar paylaştıkça azalır sevinçler paylaştıkça çoğalır.

    chat.whatsapp.com/JOA8s6wZh4qDCUzilgkIxP




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ober -- 30 Mayıs 2021; 11:42:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ober kullanıcısına yanıt

    Hocam direkt numara atsaniz face cikmiyor linkten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burak Seyyar B kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam Hangi ilaclari kullandiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enrique Iglesias07 kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam cok gecmis olsun...ablasyon olduktan sonra ekstrasistol yasadinizmi hic


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese geçmiş olsun bende birşeyler yazayım bundan 1 ay önce psikolojik olarak zor zamanlar yaşadım sinüs taşikardim vardı aşırı stresliyim birgün gece otururken ansızın kalibim pat pat oldu sanki atmayı bıraktı gibi aşırı gerildim sabah hastaneye koştum sinüs taşikardisi dışında birşey çıkmadı doktor birşeyin yoktur geçer dedi stres yapma geçmezse gel bakarız dedi günde 2 kere olarak başlayan sıkışmalar günde 30-40 a kadar çıktı galiba stresten üzüntüden kalbi hallettim umarım geçicidir psikolojik olarak toplarlanma aşamasındayım hepimize Allah şifa versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnterest kullanıcısına yanıt
    İnşallah geçer stress çok etki yapıyor biraz rahatlayinca bende onemli derecede azalma oldu.Gogus agrim var sadece suan dideral adli ilaci verdi baya ise yaradi bende.Gecmis olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekstrasistol şikayeti yaşayan arkadaşlar WhatsApp grubumuz kurulmuştur. Aşağıdaki linkin üzerine dokunup seçil hale getirip WhatsApp la aça tıklayınız. Sizler de aramıza katılmak istiyorsanız hepinizi bekliyoruz. Unutmayalım ki acılar paylaştıkça azalır sevinçler paylaştıkça çoğalır.


    chat.whatsapp.com/JOA8s6wZh4qDCUzilgkIxP




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ober -- 30 Mayıs 2021; 20:54:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.