Şimdi Ara

Ekstrasistol, Kalp Ritim Bozukluğu, Aritmi Yasayanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
5
Favori
163.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cidden gectimi kullanılmalı mıdır Bende 3 yıldır tekleme seklinde yasıyorum ayrıca kaygı bozukluğu ve panik atak var
  • jamesjay J kullanıcısına yanıt
    Yaşadığınız şeyin çoğunu yasıyorum psikiyatriye gittim paxera 10 mg ilac verdi ilk 2 hafta kullandım ama teklemeler arttı normal dediler ama ben dayanamadım bıraktım kendim atlatmayı deneyeceğim ama su 1 aydır aşırı kaygı bozuklu iç huzursuzluk ve uykuda titremeler var en azından ruhsal sıkıntıyı atlatmak istiyuorum Allah hepimize şifa versin
  • Ahmet123aslan A kullanıcısına yanıt
    hocam paxerayı 10mg ile başlayıp 20 yada 30mg e çıkarıp en az 2-3 ay veya daha fazla kullanımda etkisini gösteriyor. teklemelerin pek tedavisi bulunmuyor ama onun verdiği endişe bozukluğu için ilaçlar etkili oluyor
  • Ilk hissettigimde bende de ayni tepki olmustu. Bir anlik endiseyle ayaga kalkma veya atmasini saglamak icin hareket etme istegi :) aslinda biz takiyoruz. en nihayetinde bu kalp atmak zorunda. biz istesek de istemesek de bir sekilde kendi kafasinca atmaya devam ediyor. sizdeki de sikintili bir durum degildir muhtemelen ama cok caninizi sikarda gidin yaptirin kontrollerinizi.
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    evet diderali kullananlar memnun ama ilaca bagimli hissetmek basli basina psikolojik bir baski olusturur insanin uzerinde. yakin bir arkadasim var panik atak geciriyor sik sik. atarax diye bir ilac kullaniyormus yillardir. simdi onu yanima almayi unutarak disari cikarsam bile bu fikir beni endiseye surukluyor ve atak geliyor. guvence olarak goruyor o ilaci ve surekli etrafinda olmasini istiyor. boyle oldugunda rahatsizligina en ufak bir pskilojik yardimi olmuyor durumun. benim fikrime gore cok gerekli degil ise ilaci minimumda tutmak en mantiklisi. mumkun oldugunca kafada iyilesebilmek gerek.
  • Ahmet123aslan A kullanıcısına yanıt
    Bu tur ilaclar ne yazik ki hem yan etkili hem de tesir sureleri cok uzun. sabredebilmek gerek. bunun disinda sunu net olarak soyleyebilirim ki: kaygi endise carpinti ve ekstralar onlardan korkarak ve onlari ilaclarla baskilayarak gecmiyor. yuzlesme cok onemli. size birsey yapamadiklarini beyninizin idrak etmesi gerek. kendinizi hamlatmayin, hamlik da carpintilari teklemeleri tetikler. daha evvel yaptiginiz herseyi yapmaya devam edin. cikin dolasin, arkadaslarinizla vakit gecirin, yuzun, yuruyun, eglenin. kendinizi surekli mesgul edin ki kalbinizi dusunmeyesiniz. bunu basarabildiginizde uzaklasiyorlar zaten. bunca zaman bizleri oldurmediyse bu meret neden bir sonraki sefer oldursun? fikren rahatlayabilirsek vucut olarak da rahatlayabiliriz. birakin carpinti olsun, birakin teklesin kalbiniz. bir tekler iki tekler sonra o da vazgecer rahatsizli vermekten. zaten yapisal bir saglik probleminiz yoksa dert edecek birsey de yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jamesjay

    Ilk hissettigimde bende de ayni tepki olmustu. Bir anlik endiseyle ayaga kalkma veya atmasini saglamak icin hareket etme istegi :) aslinda biz takiyoruz. en nihayetinde bu kalp atmak zorunda. biz istesek de istemesek de bir sekilde kendi kafasinca atmaya devam ediyor. sizdeki de sikintili bir durum degildir muhtemelen ama cok caninizi sikarda gidin yaptirin kontrollerinizi.

    aynen hocam 2 senedir cekiyorum gecen sene ve bu sene 2 ay önce 1 2 dakika icinde 5 10 kez oldu bas dönmesi vs o olay sonrasında bide bu nabız hissettmeme krize soktu benide hasta olan beynimiz malesef ve mide gaz rahatsızlıgımız varsa en büyük etkenlerden biride mide rahatsızlıgı birde ritm düzenleyici ilaç ekstrasistol için saçmalık bence öyle bir sürekli ritm bozuklugu yok kafasına gore atıyor meret kalp ilacıyla ölüm riskini cogaltıyoruz anca.




  • Mide ile direkt iliskide kalp zaten. Midedeki sikintilar ya dogrudan yansiyor kalp atislarina ya da mide gazlari, yanmalari kalp cevresinde kalp agrisi, gogus agrisi gibi endise verebilen durumlara yol aciyor :) dediginiz gibi doktorlar da soyler bunu: ekstrasistol oldurmez yanlis ve gereksiz tedavi oldurur. Kalbin calismasini tehlikeye sokacak bir durum yok ise ritm duzenleyici ilaclar kullanmak gereksiz. Var olan duzeni de bozabiliyor bu ilaclar bazen.
  • arkadaşlar nasılsınız ,benimki artık bazen yattığım yerde bazende efor halinde güm diye vuruyor bazen daha uzun süürelerdede devam ediyor ,sizde nasıl
  • Arkadaslar efor sirasinda oluyor bende bu olay sizce efor sirasinda olmasi daha mi tehlikeli ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut..

    Arkadaslar efor sirasinda oluyor bende bu olay sizce efor sirasinda olmasi daha mi tehlikeli ?

    bende eforlada oluyor eforsuzda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tırıvırı123


    quote:

    Orijinalden alıntı: aykut..

    Arkadaslar efor sirasinda oluyor bende bu olay sizce efor sirasinda olmasi daha mi tehlikeli ?

    bende eforlada oluyor eforsuzda

    Hocam tam tarif eder misiniz o an göğsünüzün neresinde ve ne şekilde hissettiginizi
  • Eskiye göre nadiren vuruyor ama atlatmasını biliyorum. Doktora gitmemiş arkadaşlar doktora bi gitsin teşhis vs konsun. Ilerlememisse başta da dediğim gibi psikolojik sebeplerden olabilirmiş. Stres uykusuzluk sigara alkol mümkün olduğunca uzak durun akşamları fazla yemeyin bol su tüketin. Kilo verin kilo da büyük bir etken. Özellikle kalbinizi dinlemeyin ne kadar çarpıyor diye. Daha da dengesiz hale geldiğini farkedersiniz. Aklınızı vermeyin derin nefes alıp verin. Son olarak hastalık hastası olmayın abi triplere girmeyin öyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhdh -- 29 Mayıs 2017; 10:42:5 >
  • dhdh kullanıcısına yanıt
    Alkol haricinde Stres uykusuzluk sigara hepsi var bende. Geçen sene panik atak teşhisi konmuştu bana bi nevi atlattım onu ama şu kalp takıntısı, ek atım beni tekrar o yöne sürüklüyor
  • Tam gecti derken tekrar baslaması ve kafaya taktıkça daha da çok artması eforsuzken eforluyken her an olması ama her defasında kardiyoloji uzmanın sağlamsın hiçbirseyin yok demesine rağmen her gün ölüyormuşcasına bunları yaşamak cok zor ama burda en büyük faktör psikoloji kendini iyi ve mutlu hisset, yine olsa bile unutup devam etmek lazım kalpte biyolojik bir sorun yoksa geriye psikoloji kalıyor ve anskiyete depresyon kalp hastası modundan çıkıp, bu gibi seylerden kendimizi uzaklastırıp bu mereti en aza indirmek bile başarı olacaktır ve dua etmeliyiz bu bize Allahın bir uyarısı kendimizi kısıtlamasak bile çokda hayatın akışına kaptırmamalıyız :)
  • Her mesajı okudukça kendimi görüyorum:)
  • Arkadaşlar mesaj özel mesaj nasıl yazılıyor yeni katıldım da anlamdım hata veriyor
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Merhaba diderali doktor mu önerdi acaba ben de yaşıyorum ekstrasistol ama ilaç kullanmaktan da korkuyorum dideral için kalbi durdurabilir falan diye bir şeyler okudum. Her gün değil ama gergin olduğum zamanlarda alsam faydası olur mu acaba biraz bilgi verir misiniz
  • Bende de 1 aydır arada oluyordu, 2 haftadır da sürekli olmaya başlayınca doktora gittim. Ekg, eko, ritm holter takıldı. Atımlar arasında süre farklılıkları vardı. Beraber inceledik bilgisayarda oldukça fazla sayıda vardı.



    Peşpeşe 2 tane kısa yada uzun olmadığı için sorun yok arada bir tane oluyor dedi.

    Dideral ilaç yazdı, içmen gerekmiyor ama istersen 1 hafta dene yada heyecan hissedersen falan içebilirsin dedi.

    İlacı aldım ama hiç içmedim, sürekli bir çarpıntı hissediyorum. Banada psikolojik gibi geliyor ama herhangi bir anksiyete vs yok. Kaygı durumu yada başka bir sıkıntım da yok. Burayı okuyınca bile artmaya başladı.

    İnşallah geçer zamanla
  • bu tip hastalıklara pek inamıyorum makine değil insan bazen hızlı çarpar bazen yavaş çarpar
    kafein alkol ve bazı kötü beslenme alışkanlıklarından kaynaklanabilir
    yani bedeniniz size zaten herşeyi söyluyor doktorlara fazla gidip gelmeyin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.