Şimdi Ara

Ekspertiz Yaptırmadan Araç Almanın Sonucu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
7.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kuzenim yakın bir zamanda beğendiği bir aracı sahibinden almak için başka bir şehire gidiyor.Araç ford focus tavan hariç boyalı olup değişeni yok.Satıcı kişi 1 hafta önce yaptığı ekspertiz raporunu gösteriyor.Kuzenimde aracı kullanıp beğendiği için sadece bir ford ustasına aracı gösteriyor.Usta aracı life kaldırıp yağ kaçağı olmadığını ve motorun sorunsuz çalıştığını söylüyor bunun üzerine kuzenim arabayı alıp memlekete geri dönüyor.Aradan 1-2 ay geçtikten sonra kuzenim arabanın yağ kaçırdığını ve motorun sorunlu çalıştığını söylüyor.Yağ çubuğundan kontrolümüz sonucu araçta nerdeyse 100ml yağ kaldığını öğreniyoruz.Tanıdığımız usta aracı life kaldırınca acı gerçek ortaya çıkıyor ve araç meğersem tam “5” noktadan yağ kaçırıyormuş.Arabanın altı tamamen yağ kaplıydı.Usta arabayı adam etmenin bedelini 4-5 bin tl olduğunu söylüyor.Arabayı aldığı 60 yaşındaki adama ise bir türlü ulaşamıyoruz.Ve arabayı yaptıyoruz.4 bin tl gibi bir fatura çıkıyor ama araba sorunsuz oluyor tabi.

Adama ulaşıyoruz kendisine sattığı arabanın kusurlarını gizlediği için dolandırıcılık yaptığını belirtiyoruz.Ve 4 bin tl olan masrafın faturasını ona gönderiyoruz.Kendisi “ben arabayı satarken böyle değildi sizdeyken oldu 2 ay olmuş nerdeyse benden çıktı” dedi.Sonra zorlamamız sonucu sadece 2bin tlsi ödeyeceğini söyledi.Bizde yangından ne kurtarırsak kardır dedik ama satıcı bu parayıda ödemedi.Param yok vurun öldürün ne yapim dedi.

Bu olayın tüm forumdaşlara ve çevresindeki dostlarına tavsiye olarak yazıyorum.2.el bir araba alacaksanız galeriden de olsa sahibinden de olsa hatta araç 10bin tl bile olsa kapsamlı bir ekspertiz yapmayı unutmayın.Sonra iş işten geçmiş oluyor.İnsanlar 2-3 kuruş için herşeyi yapıyor.Haram-helal kavramını idrak edememiş çok kişi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu da moda oldu ha.

Arabayı kontrol ettir, arabada bir şey görünmesin. 2 ay sonra arabada masraf çıksın hooop eski sahibinden para iste.

Adam sanayiye gitmem dememiş, ekspere sokmam dememiş, arabayı istediğiniz yere götürebilirsiniz ki götürmüşsünüz de.

Şahsen ben olsam telefonunuzu bile açmam.

Mal ortada, baktırırsın iyice, içine sinerse alırsın, sinmezse almazsın. Sıfır araba değil bu, ikinci el alıyorsun. Senden önce hangi parçalarla tamir edilmiş, nasıl işçilik yapılmış bilmiyorsun.

Kaldı ki mekanik aksam, her an arıza yapabilir, problem çıkarabilir. Kaporta olsa neyse, söylediğinin dışında kazalı değişenli falan olsa neyse.

Oldu olacak 6 ay sonra balata bitti, 1 sene sonra lastik bitti diye de eski sahibinden para isteyin.

Gram mantık yok. Gerçekten anlıyorum ki herkese araba satılmaz.

-----

Geçen sene araba 1700 km öteden araba aldım getirdim. Klima panelinin ışıkları yanmıyormuş yolda akşam olunca fark ettim, gelince değiştirdim. LPG enjektörünün 1'i bozukmuş set olarak değiştirdim, oksijen vuruntu sensörlerini değiştirdim. Bujileri takım değiştirdim, sol aynanın plastiğinde çatlak varmış kaynak yaptırdım, alt takımda rot kolu, rot başı, amortisör rulmanı, motor takozu vs komple değiştirdim. Bunlar birkaç hafta içinde değişti.

Şimdi ben bunlar için eski sahibini mi arayayım?

Aracın eski sahibiyle sürekli konuşuruz, araç alma vesilesiyle de arkadaşlığımız başladı. Defalarca sordu memnun musun araçtan, bir sıkıntı var mı vs. 1 kez olsun "şu masrafı yaptım bana para ver" demek aklıma gelmedi. Karakter meselesi demek ki. Ara sıra konuşur 1-2 saat sohbet ederiz telefondan. Yeni araba alacağında vs uzun uzun kritik yaptık.

Rica ediyorum, azıcık mantıklı düşünün, bir de haklıymış gibi şuralarda kendinizi savunmayın.
    Ne desem bilemedim. Gençlerin kafa farklı çalışıyor usta. Arabaya baktıysan, baktırdıysan, içine sinip aldıysan artık o iş geçti.

Böyle yakınmaların en büyük sebebi milletimizin parasının son damlasına kadar sıkıp araba alması. Halbuki arabanın maliyetinin %10u kadar parayı arabayı aldıktan sonraki ufak tefek düzeltmeleri harcamak için ayırsa hiç sıkıntı yaşamayacak.

Millet napsın sıfır arabaların en dandiği olmuş 100000lira. Adam asgari ücret biriktirmiş biraz para dişindan aşından arttırmış. Mutlaka masraf etmeyeceği araba almak ister.

Her tarafı pis değnek bu işler. Konu sahibine geçmiş olsun. 2 ay sonra arabanın masrafını istemek yakışmamış, eğer eski sahibi malın kusurlarını gizleyerek itelediyse size o da az şerefsiz değilmiş(adamı dinlemedik hemen yargılamak lazım).

Toplum olarak ne zaman dürüstlüğün en önemli erdem olduğunu anlayacağız çok merak ediyorum.
    Bence bile bile lades olmuşsunuz. Kendi ağzınızla söylüyorsunuz usta üstünkörü baktı diye. Yanlış anlamayın ama 100-150 lira fazla vermekten imtina etmek yerine düzgün bi expertize baktırsaydınız bunlarla muhattap olmaz uğraşmazdınız. Kaldı ki geçen süre 1-2 gün değil ki 2 ay. Yanlış anlamayın zan altında bırakmak istemiyorum sizi de. Haa hırsızın hiç mi suçu yok derseniz o başka mevzu, kapıyı pencereyi kapatmadan uyursak hırsız da gelir şarapçı da. Yani en büyük hata expertiz yapılmaması. Ben satıcı yerinde olsam sizden şikayetçi bile olurdum tehdit edildim diye.
    Ben neyin ne olduğunu ortaya dökeyim şimdi;

Siz aklınız sıra sizde oluşan arıza nedeniyle adamdan para koparmaya kalkmışsınız. İlk mesajınızda açıkça belirtmişsiniz. Adam zaten yaşlı, 3-5 kuruş koparalım yolumuzu bulalım demişsiniz. Kim bilir adama neler söylediniz, dava açarım vs bir sürü şey söylemişsinizdir %100 eminim. Adam da sizin tehditlerinizden korktu belli ki başta kabul etmiş. Sonra tanıdıklarına falan sormuştur vermekten vazgeçmiştir. Şu yaşıma kadar az çok insanları tanıdıysam süreç %99 böyle olmuştur.

Hatta başka bir konuda da açıkça tehdit ettiğinizi yazmışsınız.

Demişsiniz ki;

Aha mesajınızın linki;
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142608902

Sonra burada tepki görünce hemen geri vites. Tam tehdit değil de öyle de böyle de.

Yaptığınızın yanlış olduğunu bile bile adamdan ne koparsak kardır demişsiniz. Hatta süsleyip ilk mesajınızda da şunu demişsiniz;

Bu mesajınız tam da kendinizi ifade ediyor. Cebinizdeki para ne kadar tatlıysa artık sıfır araba almış gibi muamele istiyorsunuz.

Yaşlı amcada hata sizin gibilere araba satmış.
    Ekspertiz yapmadan araç satacağımı zannetmiyorum, 2 hafta sonra arıza nedeniyle para isteyen de benden bir şey koparamaz. 2 hafta o araca hasar vermek için fazlasıyla yeterli bir süre. Aracımda sorun varsa söylerim, yoksa ve 2 hafta sonra böyle bir telefon gelirse ilgilenmem. Şanssızlık olmuş sizin için, geçmiş olsun.
    Arabayı alıp 3-5 ay kullanıp arıza yapınca eski sahibi aramak nedir satıcıya dolandırıcı gözüyle bakıp mahkemeye vermekle tehtit eden kişilerin dolandırıcı olmadığını nerden bilicek satıcı eksper parasindan kaçıp ustaya 50 liraya lifte kaldırıp baktırırsan ki o anda yağ kaçağı olmaz 500 km sonra olur gidin o zaman sıfır garantili araba alın az öncede biri konu açmış galericiden araba almayın 30 bin km sonra araba conta yaktı galerici arabayı geri ucuza almak istedi diye geçin Allahınızı şu konuları
  • Aracı alırken yapılan kontrolde usta niye birşey görememiş ona ulaştınız mı?

Aracı alirken kontrolü yapılmış sorun görülmemiş, üstüne 2 ay geçmiş, hukuki anlamda bi hakkınız olur mu, sanmıyorum.

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 29 Mart 2020; 2:27:32 >
    Hocam satıcı yap bakımını yeni yapıyor ve arabanın altını iyi bir şekilde temizliyor.Bakan ustada üstün körü baktığı için haliyle bir sorun bulamıyor.

Dediğiniz gibi aradan çok zaman geçtiği için hukuki bir işlemden sonuç alınması zor.Tamamen alıcıyla satıcının kendi arasında anlaşmasıyla birşey olabilir.Onuda belirttim zaten.Satıcı “ benden çıktı” diyor.

• Bence bile bile lades olmuşsunuz. Kendi ağzınızla söylüyorsunuz usta üstünkörü baktı diye. Yanlış anlamayın ama 100-150 lira fazla vermekten imtina etmek yerine düzgün bi expertize baktırsaydınız bunlarla muhattap olmaz uğraşmazdınız. Kaldı ki geçen süre 1-2 gün değil ki 2 ay. Yanlış anlamayın zan altında bırakmak istemiyorum sizi de. Haa hırsızın hiç mi suçu yok derseniz o başka mevzu, kapıyı pencereyi kapatmadan uyursak hırsız da gelir şarapçı da. Yani en büyük hata expertiz yapılmaması. Ben satıcı yerinde olsam sizden şikayetçi bile olurdum tehdit edildim diye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ikinci el araç alıyorsunuz elbette bununla beraber bir takım sorunları olacaktır sıfır araç almıyorsunuz kıyıya köşeye belli bir miktar parayı bakım için ayıracaksınız hem ucuz olacak hem pencere kenarı yok öyle bir dünya

• Bu da moda oldu ha.

Arabayı kontrol ettir, arabada bir şey görünmesin. 2 ay sonra arabada masraf çıksın hooop eski sahibinden para iste.

Adam sanayiye gitmem dememiş, ekspere sokmam dememiş, arabayı istediğiniz yere götürebilirsiniz ki götürmüşsünüz de.

Şahsen ben olsam telefonunuzu bile açmam.

Mal ortada, baktırırsın iyice, içine sinerse alırsın, sinmezse almazsın. Sıfır araba değil bu, ikinci el alıyorsun. Senden önce hangi parçalarla tamir edilmiş, nasıl işçilik yapılmış bilmiyorsun.

Kaldı ki mekanik aksam, her an arıza yapabilir, problem çıkarabilir. Kaporta olsa neyse, söylediğinin dışında kazalı değişenli falan olsa neyse.

Oldu olacak 6 ay sonra balata bitti, 1 sene sonra lastik bitti diye de eski sahibinden para isteyin.

Gram mantık yok. Gerçekten anlıyorum ki herkese araba satılmaz.

-----

Geçen sene araba 1700 km öteden araba aldım getirdim. Klima panelinin ışıkları yanmıyormuş yolda akşam olunca fark ettim, gelince değiştirdim. LPG enjektörünün 1'i bozukmuş set olarak değiştirdim, oksijen vuruntu sensörlerini değiştirdim. Bujileri takım değiştirdim, sol aynanın plastiğinde çatlak varmış kaynak yaptırdım, alt takımda rot kolu, rot başı, amortisör rulmanı, motor takozu vs komple değiştirdim. Bunlar birkaç hafta içinde değişti.

Şimdi ben bunlar için eski sahibini mi arayayım?

Aracın eski sahibiyle sürekli konuşuruz, araç alma vesilesiyle de arkadaşlığımız başladı. Defalarca sordu memnun musun araçtan, bir sıkıntı var mı vs. 1 kez olsun "şu masrafı yaptım bana para ver" demek aklıma gelmedi. Karakter meselesi demek ki. Ara sıra konuşur 1-2 saat sohbet ederiz telefondan. Yeni araba alacağında vs uzun uzun kritik yaptık.

Rica ediyorum, azıcık mantıklı düşünün, bir de haklıymış gibi şuralarda kendinizi savunmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Ne desem bilemedim. Gençlerin kafa farklı çalışıyor usta. Arabaya baktıysan, baktırdıysan, içine sinip aldıysan artık o iş geçti.

Böyle yakınmaların en büyük sebebi milletimizin parasının son damlasına kadar sıkıp araba alması. Halbuki arabanın maliyetinin %10u kadar parayı arabayı aldıktan sonraki ufak tefek düzeltmeleri harcamak için ayırsa hiç sıkıntı yaşamayacak.

Millet napsın sıfır arabaların en dandiği olmuş 100000lira. Adam asgari ücret biriktirmiş biraz para dişindan aşından arttırmış. Mutlaka masraf etmeyeceği araba almak ister.

Her tarafı pis değnek bu işler. Konu sahibine geçmiş olsun. 2 ay sonra arabanın masrafını istemek yakışmamış, eğer eski sahibi malın kusurlarını gizleyerek itelediyse size o da az şerefsiz değilmiş(adamı dinlemedik hemen yargılamak lazım).

Toplum olarak ne zaman dürüstlüğün en önemli erdem olduğunu anlayacağız çok merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun arabaya bakan usta da.

• Ekspertiz yapmadan araç satacağımı zannetmiyorum, 2 hafta sonra arıza nedeniyle para isteyen de benden bir şey koparamaz. 2 hafta o araca hasar vermek için fazlasıyla yeterli bir süre. Aracımda sorun varsa söylerim, yoksa ve 2 hafta sonra böyle bir telefon gelirse ilgilenmem. Şanssızlık olmuş sizin için, geçmiş olsun.

• Arabayı alıp 3-5 ay kullanıp arıza yapınca eski sahibi aramak nedir satıcıya dolandırıcı gözüyle bakıp mahkemeye vermekle tehtit eden kişilerin dolandırıcı olmadığını nerden bilicek satıcı eksper parasindan kaçıp ustaya 50 liraya lifte kaldırıp baktırırsan ki o anda yağ kaçağı olmaz 500 km sonra olur gidin o zaman sıfır garantili araba alın az öncede biri konu açmış galericiden araba almayın 30 bin km sonra araba conta yaktı galerici arabayı geri ucuza almak istedi diye geçin Allahınızı şu konuları

• Arkadaş arabayı alımşsın 2 ay geçmiş kullanmışsın.
    Artık mal senin para diğer adamın.

Niye ödesin senin arıza masrafını.
    Hocam konu yanlış anlaşıldı galiba.Benim kastetmek istediğim bir aracı alırken kapsanlı bir ekspertize sokulması gerekiyor.Zaten adam kusurlarını gizlediğini itiraf etti.Tehdit diye tam birşeyde yok zaten.Satıcı 2bin tl yi verceğini kabul ettikten sonra caydı.Daha yapılcak birşey yok zaten.

Mesela ben 90bin tl ye aldığım arabada 1 ay sonra şanzıman sorunu verdi 8bin tl masraf ettim.Aldığım kişiyle iletişime geçmedim çünkü ekspertizde böyle bir sorun çıkmamıştı.Ama bu anlattığım olayda resmen kuzenime oyun yapmış adam.

aldın 16 gün sonra şanzuman patladı satıcıyı ilgilendirmez ki
    veya 2 gün sonra patladı adam satarken birşey yoktu der kapatır telefonu
  • Millet sıfır arac alıyorum sanıyor sanirim...adam ltd şti filan garanti mi veriyor size...2000 model transporter sattik motor sikinti cikarabilir fifti fifti dediler...ilk alacak adam vazgecti..sirada bekleyen vardi adam"abi sifir arac mi aliyorum tabi olabilecek bazi seyler", dedi

• Bu ara bu tarz konulari forumda cok görüyorum. sanki sifir araba aliyorlar. 2 . el araba aliyorsun iyice baktirip alacaksin.

2 ay sonra sikinti ciktiginda eski sahibini arayip para istemek nedemek ya . şaka maka herkes bu sekilde davraniyor artik.

Siz aklınız sıra sizde oluşan arıza nedeniyle adamdan para koparmaya kalkmışsınız. İlk mesajınızda açıkça belirtmişsiniz. Adam zaten yaşlı, 3-5 kuruş koparalım yolumuzu bulalım demişsiniz. Kim bilir adama neler söylediniz, dava açarım vs bir sürü şey söylemişsinizdir %100 eminim. Adam da sizin tehditlerinizden korktu belli ki başta kabul etmiş. Sonra tanıdıklarına falan sormuştur vermekten vazgeçmiştir. Şu yaşıma kadar az çok insanları tanıdıysam süreç %99 böyle olmuştur.

Hatta başka bir konuda da açıkça tehdit ettiğinizi yazmışsınız.

Demişsiniz ki;

quote:

......Sonuç arabaya kuzenim tam 5 bin lira masraf etti.Satıcıya ulaştık tehdit ettik, hiç değilse 1-2 bin lira bize ver dedik.......

Aha mesajınızın linki;
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142608902

Sonra burada tepki görünce hemen geri vites. Tam tehdit değil de öyle de böyle de.

Yaptığınızın yanlış olduğunu bile bile adamdan ne koparsak kardır demişsiniz. Hatta süsleyip ilk mesajınızda da şunu demişsiniz;

quote:

....İnsanlar 2-3 kuruş için herşeyi yapıyor.Haram-helal kavramını idrak edememiş çok kişi var....

Bu mesajınız tam da kendinizi ifade ediyor. Cebinizdeki para ne kadar tatlıysa artık sıfır araba almış gibi muamele istiyorsunuz.

Yaşlı amcada hata sizin gibilere araba satmış.

• Yalnız burada kusur gizleme var. Arabayı alırsınız 3 gün sonra arıza çıkartır ayrı, arabanın altında kusurun emaresi olabilecek yağ kaçaklarını yıkatıp sanki araçta yağ kaçağı yokmuş gibi bir intiba oluşturmak ayrı.

Araç ekspertize de girse, tek tek contaların hepsini söküp muayene edemeyeceğine göre, altta yağ kaçağı görmediği için kusur da yazmayacaktı.

Aşırı temiz, pırıl pırıl arabadan şüphelenmek için bir sebep daha.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • Kusura bakmayın ama bu konuda hiçbir hak iddia edemezsiniz.Saticidan para da talep edemezsiniz.Aracı göstermeden gözünüzü kapatarak almanız sizin hatanız.

Arabayı almadan önce teste sokup orada satıcının dediğinden farklı bir şey çıkmış olsaydı o zaman haklılık payınız olurdu.

Kaldı ki anlattığınız durumda o yağ kaçırma olayı sizde de gerçekleşmiş olabilir.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.