Şimdi Ara

Ekşisözlük: Yazarlar entrylerini silmeye başladı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

    quote:

    Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

    Terörist yuvası ?

    Eğer siyasi konular hoşunuza gitmiyorsa ekşisözlükte diğer başlıkları okuyabilirsiniz. Sözlüğün yapısı gereği herkes düşüncesini özgürce dile getirebiliyor. Haklı veya haksız bunun tartışması zaten sözlükte yapılıyor sana göre haksız ise bunu dile getirebiliyorsun. Sadece siyasi konuları okuyup ona göre sözlüğü değerlendirmek yanlış olur.

    benim bahsettiğim konu, Ekşisözlük Türkiye'de gerçekten çok değerli ve önemli bir oluşum. Yok olması veya içinin boşaltılması büyük kayıp olur.

    Evet terorist yuvası.Solculuk ve hümanizim adı altında yapılan kürt milliyetçiliği ve pkk propagandası bıktırdı artık hükümete devlete askere ya da başka bir şeye o kadar rahat hakaret küfür edilebilen başka bir platform yok.Hükümet destekçisi değilim ama ben bile rahatsız oluyorum o mesajlardan.Platform değerlidir tabi ki ancak daha değerli olması için bazı şeylerin temizlenmesi lazım.

    Üstteki yorumlarımda da yazdım. Siyasi konularda her taraf bir şeyler yazdığı için kimi entryler sizi memnun etmeyebilir. Buradaki yorumları okuduğum kadarıyla kimse ekşisözlüğü takip etmiyor. Terörle ilgili herhangi bir başlıkta ancak 3 5 tane terör yanlısı girdi bulabilirsiniz. Girdilerin büyük çoğunluğu terör karşıtıdır. Ama tabi terörü lanetleyen ancak güneydoğudaki yaşanan bazı şeylere itirazı olan yazarlar da vardır. Siz bunları da terörist sayıyor olabilirsiniz.

    İktidarı eleştirme konusuna gelince. İktidar düşünce özgürlüğüne karşı savaş açmış durumda. Kimse artık içinden geçenleri söyleyemiyor. İnsanımızın kafa yapısını zaten bu konu altındaki mesajlardan da anlayabilirsiniz. Eleştri bile hakaret olarak algılanıyor ve bu eleştiriyi yapanların yargılanıp en karanlık hücrelere tıkılmaları isteniyor. Ekşisözlüğün bu konudaki hassasiyeti anlaşılması zor bir şey değil. Sitenin amacı bireylerin özgürce fikirlerini dile getirebilmeleri. Dolayısıyla fikir özgürlüğüne gelen herhangi bir engel yazarlar tarafından şiddetli bir tepkiyle karşılanıyor. Zaten yazılanları tarafsızca okursanız çoğu yazarın eleştrilerinde ne kadar haklı olduklarını görürsünüz. Ama söylediğiniz gibi bazı entryler haksızca yazılmış olabiliyor, o tür entryler sizin olduğu kadar aklı olan her yazarın tepkisini çekiyordur. Gerekli cevaplar da zaten veriliyor.


    İlk yorumlarımda da söylediğim gibi. Sözlüğe sadece siyasi paylaşımlar yapılan bi mecra olarak bakmak haksızlık olur. Sözlükte toplumsal konulara ilgi çekmek, çeşitli amaçlar için maddi ve manevi yardım toplamak, hukuksuzluklara haksızlıklara dikkat çekmek amacıyla ve Edebi konular, felsefi konular, film eleştrileri, kitap eleştrileri, entellektüel bilgiler, sırf yazmış olmak için yazılan okuması zevkli yazılar içeren girdiler ve açılmış başlıklar bulunuyor. Bu saydıklarıma eklenecek onlarca şey daha vardır.

    Sözlük okumaya başladığınızda belki ilk dönemler gözleriniz sürekli siyasi veya dini konulara takılacağı için size sinir bozucu gelebilir. Ancak zamanla bunun üstesinden gelirsiniz ve sözlüğün bahsettiğim o değerli özelliklerini sevmeye başlarsınız.

    fazla uzatmayı istemiyorum. Kimi üyeler düşüncelerini gayet güzel belirtmiş. Onlara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 6 Mart 2016; 23:02:13 >





  • değerli yazarlar mı ?
    ulan ne zannediyorlar kendilerini bunlar
    yemin ederim yüzed 90'ı hayatın gerçeklerinden bi haber
  • Girip filmler hakkinda yazilar okuyordum, umarim orayi pek etkilemez, gerisiyle isim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen sapına kadar türk milliyetçiliği yapıyorsun sosyal medyada, ona karışan yok.O zaman kürt milliyetçiliği dediğin şeye de karışılmayacak. Çok demokratik takılıyonuz ya, demokrasi bunu gerektirir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siteye "entry" eklemek sıkıntılı bu akşam, daha önce 1 veya 2 defa olmuştu ve art arda olmamıştı hiç bu şekilde. Bilerek veya sunucu tarafında bir sorundan yavaşlık var sitede. Entry silmek internetteki Türkçe bilgi birikimine zarar verebilecek bir şey, yıllarca belki binlerce şeyi Ekşisözlük'teki tanımlara bakarak öğrendim, araştırdım. Site tasarımının bir anda değişmesi kötü oldu ancak bu tepki de gene kullanıcıları mağdur edecek. Keşke başka bir türlü eylem olsa da desteklesem.
    Ayrıca terörist yuvası deniliyor, terörist destekçisi, terörist belki yüzlerce yazar var sitede ama bir o kadar da vatansever insan var, siteye yüzeysel bakmak yerine tam olarak bakan birisi eminim ki bunu farkedecektir.
  • Evet terörist yuvası fakat sadece o yönüne bakıyorsunuz. Çok harika yazılar da var.
  • bilgehankalkan kullanıcısına yanıt
    Ben de entry silme olayına karşıyım. Bir şekilde taşınması ya da arşivlenmesi daha mantıklı olurdu.

    Ekşisözlük'e terörist yuvası diyenlerin sözlüğü okuduklarını düşünmüyorum. Bu tarz konuların tartışıldığı başlıklarda zaten terör yanlısı girdilere uygun cevaplar veriliyor. Hatta bu cevapların çoğu ertesi gün Dünün en beğenilen entry'leri listesine giriyor. Sırf debe okumak için girenler bile sözlüğün baskın düşünce yapısını az çok çözer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 6 Mart 2016; 23:18:20 >
  • kanzuk'un çok da mikinde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konudışına dönmüştü zaten ekşi. 2008 e kadar belli bi kalite vardı sonra foruma döndü
  • ilonglife kullanıcısına yanıt
    kanzuk parayı umursuyor. Reklam gelirleri düşünce aklı başına gelir.
  • Varligini hissetmedigim gibi yoklugunu da hissetmeyecegim eksisozluk. Kucumseyici, otekilestirici politikalrinin bedel odettirmesi elbette kacinilmazdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşi sözlük ne lan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scandinavia kullanıcısına yanıt
    ötekileştirici terör yuvası politikası
  • tasarım değiştikten sonra toplamda 10 dakika bile girmemişimdir heralde, yönetimin tavrı uzun zamandır mide bulandırıcıydı gerçekten bu da son damla oldu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.