Şimdi Ara

Eksik olduğum yerler ve ağbi abla tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle herkese iyi akşamlar
    Ben şuan da 2 yıllık uçak teknolojisi bölümü birinci sınıf öğrencisiyim. Derslerim üzerine oldukça düşen birisiyimdir geçtiğimiz dönem 3,90 gno getirerek Turkish Technic de staj yapma imkanı kazandım. Bölüme girerken ki düşüncem ne yapar eder pilotaja geçerim şeklindeydi aslında üst düzey matematik fizik kimya bilgimde vardı ancak lys zamanı mat sınavında bir aksilik yaşamıştım ve zaten bir yıl hazırlandığım için bir yıl daha tekrar yapmak istemeyip bu bölüme girmiştim (girdiğim için pişman değilim). Ancak sektöre girip ortamı iyice tanımaya başladıktan sonra yeni şeyler öğrendim bunları birazdan buraya yazıp eksiklerim varsa bunlar hakkında bilgilendirmenizi rica edicem ayrıca kafamın karışıklığından da biraz bahsedip bilgili olan ağbilerim ve ablalarımdan tavsiyeler isteyeceğim.

    1) Ben kendimi bildim bileli pilot olmak istemişimdir nasıl veya ne zaman başladığını hatırlayamam bile bu isteğimin. Ancak pilotların çalışma saatlerini öğrendim mesela. Bana iyi kazanabilirsin ama hayatını yaşamaya vaktin olmaz emekli olana kadar ve tabi pilot olabilirsen dediler. Daha sonra DGS ile Anadolu Üniversitesine geçiş yapsam bile lisansı aldıktan sonra vermem gereken çeşitli sınavlar varmış sanırım. Bazı şeyleri duymuştum örneğin THY DLR sınavları uyguluyor pilot adaylarına. Bunlar sizce 4 yıl bitirip lisansını almış birisini çok zorlayabilecek sınavlarmıdır ? Birde bugün uçak mühendisi bir hocamdan öğrendiğim kadarıyla aynı teknisyenlikdeki gibi modül sınavları varmış sanırım bu konuda tam bir bilgim yok, veya bu sınavlar için çalışarak geçebileceğim birşeyler varmı bilgisi olan varsa beni de bilgilendirirse çok memnun olurum. Açıkçası 4 yıl bitirip lisans aldıktan sonra pilotluk yapamamaktan korkuyorum.

    2) Turkish Technic hangarına girdiğimden beri teknisyenlik bölümünü yani bölümümün devamını da düşünmeye başladım. Kendimi geliştirebilirsem yine kendime güzel bir hayat kurabilceğimi hatta üstüne kurduğum hayatın tadını çıkarmaya vakit bulabileceğimide söylediler çünkü vardiya saatleri belli tatil günleri belli bu mesleğin. Bu yüzden şimdiden modül sınavlarına girip lisans alma yönünde ilerlemeye çalışıyorum. Bugün bölümümün hocalarından fikir almak için birisi ile konuştuğumda şöyle bir sohbet geçti.

    Teknisyenlik için bölümümü 4 yıllık uçak gövde-motor bakım a tamamlamama gerek varmı diye sordum hocam şöyle yanıt verdi, eğer şu anda okuduğum okul bittikten sonra iş bulabilirsem avantajlı konuma düşebilirmişim 2 yıl daha az okuyup işe girebildiğim için. Ama iş bulamazsan ilerleyen zamanlarda onların iş bulması daha kolay olabilir çünkü bazen ilanların uçak gövde-motor bakım bölümü bitirmiş teknisyen aranır şeklinde açıldığını söyledi bu yüzden de eğer iş bulamazsam 4 yıllığa tamamlayabileceğimi söyledi. He birde lisans için gereken 5 yıllık tecrübe, 4 yıllık bölüme geçersem 3 yıla düşüyor.

    Kafamdaki soru üçgeni şu şekilde aslında. Pilotluk mu, teknisyenlik mi 4, yıllık bir bölüme geçip teknisyenlik mi ?
    Lisansı aldıktan sonra uçak gövde-motor bakım veya uçak teknolojisi okumak çok fark edermi ?
    Anadolu Ünv. pilotajı kazansam bile ne yapıp edip sınavların üstesinden gelebilmem mümkünmü yoksa olmayacaksa boşuna mı okumuş olurum?

    Yardım edebilecek herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım, evet uzun bir yazı oldu ancak bir yön konusunda karar verip şuanda çabaladığımdan daha fazla çabalamak istiyorum. Çünkü şuanda hem okul sınavları hem teknisyenlik modül sınavları hem dgs hemde bunların araştırmasını yapmaya çalışıyorum ve epey yıprandım aslında arada. Tekrardan iyi akşamlar dileyerek fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.

    (Şunuda belirtmeyi unutmuşum ingilizcem gayet iyidir ancak mükemmelleştirmek için uğraşıyorum. Söz konusu pilotaj bölümündeki önemini biliyorum.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnkylgn -- 2 Mart 2017; 21:58:27 >







  • Hocam merhabalar. Ben de bu sene bu bölümü yazmak gibi bir düşüncem var. Gazi ve ya Aybü de . Aybü daha yakın puanım olarak. Bu bölümü bana önerirmisiniz şu an ne durumdasınız iş imkanları nasıl bu süreçde nasıl bi yol izlemem gerek ? 2 yıl okuyup iş bulma imkanım ne durumda ? Bilgilendirirseniz şimdiden çok teşşekür ediyorum  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.