Şimdi Ara

Ekranda beyaz ışık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    LG marka lcd aldım ürün henüz 1 aylık filan ekranın sağ alt köşesinde sanki alttan ışık tutuluyormuş gibi bir aydınlık görüyorum ama sadece koyu ve karanlık fonlarda belli oluyor.Teknik sevisi aradım bunun normal olup lcd lerin çalışma prensiplerinden kaynaklandığını ve tüm lcd tv lerde bunun olabileceğini söylediler.Acaba bu gerçekten normal midir?Bilgi verirseniz sevinirim gerçekten baya bi kafama takılıyor...
    Şimdiden teşekkürler..Selamlar.

Hatta odayı karanlık ortam haline getirip ekranıda görüntü olmaksızın açarsan daha fazla belli olur, takma kafaya normal. Bu backlight bleeding olayının teknik açıklaması var ama daha bilgili bir arkadaşa bırakayım konuyu, arkadan aydınlatmalı olduğu için ekranlar oluşuyor bu diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 21 Ağustos 2007; 13:42:24 >
    Hepiniz yüklediğim anlam kadarsınız.
  • Bendekinde de var ama çok zor belli oluyor. Eğer görüntüye zararı yoksa fazla kafaya takılacak bir durum değil. Sanırım çoğu LCD'de böyle bir soruna rastlamak olası. Ölü piksel gibi bir durum sanırım. Eğer sizdekinde rahatsız edici hal aldıysa, o zaman servise başvurmanızı öneririm. Bendeki ışık açıkken belli bile olmuyor. Karanlıkta TV izlerken çok hafif üst kısımdan ışık sızıyor. Çok fazla kafayı takmıyorum.

Edit: İçinizi rahatlatması açısından bir siteden alıntı yapıyorum,

quote:

The entire surface of an LCD is backlit from behind by a light source (CCFL light) and the LCD blocks out the light that is not needed. Backlight bleeding occurs when this light is not 100% blocked allowing some light to "bleed" through the LCD causing spots of lighter areas on a dark or black background. Unfortunately, almost all LCDs suffer at least a small amount of backlight bleed because the opacity of LCD panels is not enough to block all light, though it only causes problems if it can be easily detected by the human eye. The graphic to the right shows an example of what an LCD display with excessive backlight bleeding looks like with a dark, static background. As you can see, the top left and bottom right corner are lighter in color than the center of the display.

Uzun lafın kısası, benim de söylediğim gibi, bu sorun hemen her LCD'de belirli miktarlarda olabiliyor. Sadece kolayca görülemeyenlerin kafaya takılmaması gerekiyor. Çok rahatsız edici hale geldiğinde, servise başvurmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 21 Ağustos 2007; 15:10:53 >

• benim de samsung m87'de vardı. önce çok rahatsız oldum. sonra ayarlarla kalibre sonrasında bayağı bir azaldılar. şu anda yok denecek kadar az.

arkadaşların dediği gibi bu durumun normal olduğunu öğrendim ben de.

size naçizane tavsiyem lcd'niz için optimum settings'leri internetten bulun ve uygulayın.

göreceksiniz ki azalacaklar beyazlıklar.

PSN ID: orion75 / BATTLEFIELD3.

• Herkese çok teşekkür ediyorum yardımlar için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nura ulaşmış lcd tv ler
  • Kardeş,çok aşırı derecede ise normal değil.daha öncede yazmıştım bende LG nin 23 inc LCD MONİTÖR vardı ve aynı sorun bende de vardı.iade etmek istedim kabul etmediler bende mahkemeye verdim ve mahkemeyi kazandım.LG nin hemen hemen bütün ürünlerinde bu backlight problemi var,hemde aşırı miktarda.evet üretim teknolojisi gereği mutlaka diğer ürünlerde de olur ama daha az.örneğin ben LG MONİTÖRÜ iade ettikten sonra APPLE HD 23 inc monitör aldım ,ama bunda yoktu.diyeceğim LG nin ürünlerini ben hiç sevmem ve tutmam,ayrıca servisi de çok kötüdür
  • Normal bir durum değil arkadaşım. Size uniform ,homojen bir arka fon vermekle yükümlüdürler. Şahsen bende ki bleeding aşırı boyutlarda olduğu için çok çok rahatsız oldum, oluyorum, san.tic heyetinin kararını kazandım diyebilirim ancak meblağ çok yüksek, yakın zamanda mahkemeye vereceğim. Üstelik buna ''normal, lcd ler hep böyle '' diyen zihniyeti sadece sorunlarla uğraşmaya cesareti olmayan ve müşteriye sattığı malın arkasında durmayan zihniyet olarak nitelendiriyorum. Milyarlar verip harita gibi tv seyretmeyi ben kabul etmiyorum.
    Kaldı ki bu bir teknik sorun ve hatadır, mura defect yazarsanız nete , hemen ne olduğunu görürsünüz.

Karar sizindir.

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 23 Ağustos 2007; 12:49:57 >
  • Arkdaşlar merak ettiğim için soruyorum bu "Backlight Bleeding" denen olay panel kaç saat çalıştığı zaman oldu.Değişik zaman dilimlerinde paneli açtınız 30 dakika izlediniz elinizde kumanda kanal değiştirdiniz siyah arka planı gördünüz sorun yok.Başka bir oturumda 5 saat kesintisiz izlediniz paneli kanal değişiminde veya izlediğiniz programdaki yayında gece görüntüsünden aydınlık bir ana geçiş sırasında (Panel siyah renk üretmek için yaptığı işlemi hızlı sonuçlandıramadığı zaman) oluyor galiba.Sizler bu sorunu panelin kaç saatlik çalışması sırasında farkettiniz.

Hatta bazen şu anda bile tv yi açar açmaz ''yuh'' dedirtecek gibi o an ekrana geliyor, en azından bir 5-10 dk ısınmasını bile beklemiyor artık tv'nin..

o derece bizden biri oldu yani

Kaybolmaz, artmaz, azalmaz, birşey.... Ayrıca aslında AV konumunda oluyor gibi anlaşılmasın lütfen, sürekli ekranda var bu durum ama AV konumunda ike farketmek nispeten daha kolaydır, yoksa ekranda görüntü varken yok , görüntü yok iken var falan gibi bir durum yok yani...

TV açıldığı andan itibaren vardır, her konumda derecesine şiddetine göre farketmek sizlere kalmış...

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 23 Ağustos 2007; 15:40:00 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.