Şimdi Ara

Ekrana Görüntü Gelmeme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    230 watt power supply
    gigabyte 8knxp anakart
    2 ad.kingston 1gb ram
    1 ad.nvidia geforce 7800GS 256mb

var fakat işlemcisi eksik.şimdi ben buna işlemci olarak laptoptan söktüğüm p4.2.8 i taktım fakat,ekrana görüntü alamadım.işlemcide bi sorun yok.laptopa tekrar taktığımda gayet iyi çalışıyor,fakat kasa dan monitöre hiç bir şekilde güç iletemiyorum.acaba sorun power supply den mi diye de asus a9550GE 256mb ekran kartını taktım fakat sonuç yine aynı.sorun sizce neden olabilir?Cevap bekliyorum teşekkürler ;)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İlginç... Bilim adına bu çabanı takdire değer buluyor, alkışlıyor ve tebrik ediyorum. Esefle belirtirim ki o işlemci o anakarta uymaz. Yani Power supply'ı değiştirsen bile o işlemciyle o bilgisayarı çalıştırabileceğini sanmıyorum. Yine de çabayı takdir ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

İlginç... Bilim adına bu çabanı takdire değer buluyor, alkışlıyor ve tebrik ediyorum. Esefle belirtirim ki o işlemci o anakarta uymaz. Yani Power supply'ı değiştirsen bile o işlemciyle o bilgisayarı çalıştırabileceğini sanmıyorum. Yine de çabayı takdir ediyorum.

arkadaşa aynen katılıyorum
  • kardeş naptın yawyani dedikleri gibi denemen güzel ama laptop işlemcisi ona uyar mı hiç!
  • üstüme iyilik sağlık

laptop işlemcisini nasıl taktın oraya
  • hehe herkes laptop işlemcisinin D serisi falan olduğunu sanıyor fakat 2002 yapımı bir laptop kullandığımdan,normal pc cpu sunu yerleştirmişler.çıkardığımda bende şaşırmıştım fakat bildiğimiz pentium 4 2.8 478pinlik işlemciyi yerleştirmişler laptopa,uyum sağlamadığını düşünmüyorum başka bi problem olmalı :D

İşlemcinin temsili resmide budur,aynısını çıkardım laptoptan (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blizzard1905 -- 24 Şubat 2008; 1:03:00 >
  • ramde sorun olabilir belki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekrana görüntü gelmiyor
    4 yıl önce açıldı
    Ekrana görüntü gelmiyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aslında onların yerlerini değiştirip hiç denemedim.denemekten zarar gelmez fakat biraz daha bilgi toplayıp yapmak en iyisi,işlemciyi sürekli söküp takmak ömrü açısından pek iyi sayılmaz (:
  • 1-)Laptopda kullanilan pin sayisi ile pcde kullanilan ayni sayiyami sahip
    2-)Laptopda cpunun istedigi voltaj ve amper miktarini pcde de aynimi
    3-)Laptopdaki istenen board islemci frekans uyumu senin pcindede saglayabiliyormusun

Bence biraz yanlis dusunuyorsun en azindan senin laptopunun boardu pc inden farkli bir tekneloji kullaniyordur yoksa niye boyle birsey yapma geregi duysunlarki

quote:

Orjinalden alıntı: Blizzard1905

hehe herkes laptop işlemcisinin D serisi falan olduğunu sanıyor fakat 2002 yapımı bir laptop kullandığımdan,normal pc cpu sunu yerleştirmişler.çıkardığımda bende şaşırmıştım fakat bildiğimiz pentium 4 2.8 478pinlik işlemciyi yerleştirmişler laptopa,uyum sağlamadığını düşünmüyorum başka bi problem olmalı :D

• işlemciyle alakası yokki ramlerin.görüntü gelmiyosa önce ekran kartından şüpelenirim sora ramlerden.çok başıma geldi bu sorun.hep ramle ilgiliydi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mellkor

1-)Laptopda kullanilan pin sayisi ile pcde kullanilan ayni sayiyami sahip
    2-)Laptopda cpunun istedigi voltaj ve amper miktarini pcde de aynimi
    3-)Laptopdaki istenen board islemci frekans uyumu senin pcindede saglayabiliyormusun

Bence biraz yanlis dusunuyorsun en azindan senin laptopunun boardu pc inden farkli bir tekneloji kullaniyordur yoksa niye boyle birsey yapma geregi duysunlarki

quote:

Orjinalden alıntı: Blizzard1905

hehe herkes laptop işlemcisinin D serisi falan olduğunu sanıyor fakat 2002 yapımı bir laptop kullandığımdan,normal pc cpu sunu yerleştirmişler.çıkardığımda bende şaşırmıştım fakat bildiğimiz pentium 4 2.8 478pinlik işlemciyi yerleştirmişler laptopa,uyum sağlamadığını düşünmüyorum başka bi problem olmalı :D

laptopunda kullandığı 478pin,diğer pc ninde kullandığı 478pin.laptoptaki cpunun istediği voltaj ve amper miktarıyla normal pcdeki değerler tabiki aynı değildir farklı.frekans uyumunu sağladığımdan ise şüpheliyim.ben sadece şeklinin dier yanan p4 2.8 ile aynı olduğu kanısına vararak böyle birşey denedim.tabiki farklı olabileceğini düşündüm fakat aynı olabileceğinide düşündüm :)

@kaaann
    dier pc nin sahip olduğu işlemci yandıktan sonra pcyi açmaya çalıştığımda ekrana görüntü gitmedi,laptoptan da işlemciyi çıkardıktan sonra görüntü gitmedi,yani görüntüyü ekrana iletmede işlemcininde payı büyük :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.