Şimdi Ara

ekran kartını değiştirmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar arkadaşlar,

    bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

    benim eski bir bilgisayarım var. aslında hiç kullanmamak daha iyi ama şuan için elim mahkum. biraz olsun kullanılabilir bir hale getirmem gerekiyor.

    işlemci : pentium 4
    ekran kartı : fx5500 256mb (agp8x)
    ram : 3 gb ddr 400 mhz (henüz yeni değiştirdim. daha önce 512mb vardı)

    ben bu donanımı hızlandırmak ve bir süre daha kullanabilmek için yukarıda gördüğünüz gibi ram i 512mb dan 3gb a çıkardım. ama yeterli seviyede bir rahatlama olmadı. tabii fark var ama en basitinden internette gezinirken bile donuyor, takılıyor.

    şimdi ben bu bilgisayarın ekran kartını da değiştirsem, 512mb a çıkarsam farkedilir bir performans artışı görebilir miyim? istediğim çok bir performans değil, 6 ay gibi bir süre temel bilgisayar ve internet işlevlerini görsün yeter. sonra zaten tamamen değiştiricem.

    bulabildiğim ekran kartlarının linklerini aşağıda veriyorum;
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-sapphire-x1650-512mb-ddr2-ekran-karti-cok-temiz-146032102/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-his-x1650-512mb-ddr2-agp-ekran-karti-rc5h0200-lf0911b-145871921/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-cok-temiz-512-mb-128-bit-ati-x1650-agp-ekran-karti-8-adet-144547635/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-his-x1650-fan-512mb-128bit-ddr2-agp-144431062/detay




    Not : arkadaşlar lütfen bu sisteme hiç para harcama, değmez bile, git yenisini topla bununla uğraşacağına, ... gibi yorumlar yapmayınız. zaten mecbur kalmasam 1 gün bile katlanmam bu makinaya. zaten ram e 100tl para ödedim, 50-60tl daha veririm eğer istediğim hale gelecekse. öğrenmek istediğim şey; ekran kartını artırmak performansı artırır mı? yoksa sistemin ağırlığı işlemciden mi kaynaklanıyor? eğer öyleyse gerek yok mu değiştirmeye?







  • ıslemcının hızı nedır ıslemcıye el at ekran kartından once
  • pardon işlemci hızını yazmayı unutmuşum; 2.66 ghz

    ne yapmak lazım?
  • ıslemcıyı degıstırmen lazım
  • anakartin hangi islemcileri destekliyor ona bak. anakartin uretici sitesinde yazar. en azindan ucuz yollu cift cekirdek (fazlasini desteklemiyordur ) bi islemci ile fark hissedersin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemciyi değiştirmek yeterli mi yoksa onunla beraber ekran kartını da değiştirmek gerekir mi?
  • amacın oyundegılse ekran kartı almana gerek yok
  • yok amacım oyun değil. internet, ofis programları, bunun gibi günlük işler.


    hocam kusuruma bakma da ben dediğin gibi anakartımın sitesine girdim ama hangi işlemcileri destekliyor, çift çekirdek işlemciyi destekler mi bulamadım nerede yazıyorsa.


    linki veriyorum;

    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-8s648fx-775/

    anakartım bu. nasıl bir işlemci olabilir yazarsan ben sahibinden.com dan bulayım bikaç tane. tavsiyenize göre seçeriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pegasus1881

    amacın oyundegılse ekran kartı almana gerek yok

    evet işlemci o sorunu yapan değiştir bak nasıl rahatlıcaksın
  • mmattafixx kullanıcısına yanıt
    bu lıstede yanında NA yazmayan ıslemcıler takılabılrı bunların ıcındende p4 640 650 660 gıbı ıslemcıler bulunuyor 2eldehttp://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=1869
  • Sistemi komple elinden çıkarıp 400-500 TL ye en azından çift çekirdek işlemcili 2 GB ramli DX10 destekleyen ekran kartları olan bilgisayarlar alabilirsin.
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    hocam zormuş yaa :) hangisi benimkinden iyi tam çözemedim. sana zahmet şuraya bir göz atabilir misin?


    http://www.sahibinden.com/bilgisayar-masaustu-donanim-islemci?a3322=67525&a3323=67544
  • Hocam ben farklı bir açıdan yaklaşayın elinizdeki bilgisayarın internet ile bağlanma konusunda bir sıkıntısı olmaması lazım, 720p ye kadar video yu sorunsuz oynatması lazım, ofis programları için ise office 2003 sürümünü canavar gibi çalıştırır. Yani bu pc ye gidip 2010 yüklemediğiniz müddetçe ofis açisindan da bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

    Açıkçasını söylemek gerekirse harcayacağınız her kuruşa yazık olur diye düşünüyorum işlemciyi değiştirmenin günümüz programlarına o kadar etkisinin olmayacağını düşünüyorum. Yani bence hiç para harcamayın derim ben.

    Edit : Format atın Win XP kurun özel önemli işleriniz yoksa A.Virus kurmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodyRevenge -- 10 Aralık 2013; 19:45:51 >




  • BloodyRevenge B kullanıcısına yanıt
    hocam makinaya yeni format attım, tertemiz sp3 xp kurdum. üzerine sadece office 2007, chrome yükledim. bu şekilde ofis programları iyi derecede çalışıyor çok bi sıkıntı yok. ama gel gelelim internet, çıldırtıyor resmen. bırak 720p videoyu, deezer sitesi üzerinden müzik bile dinleyemiyorum. ses kesik kesik geliyor. video konusuna hiç girmiyorum görüntüyü bile göremiyorum o derece yani.

    haa birde gom player yükledim dizi izlerim diye (mp4), onu bile tekleyerek çalıştırıyor tadı yok yani.



    şimdi ben bu bilgisayara 6 ay mahkumum malesef. zaten o süreden sonra adam akıllı canavar gibi bir pc dizeceğim o kesin. 2000-2500tl bütçeli bir makina kurucam ama o zamana kadar bunu kullanmalıyım.
  • FX5500 yeterli aslinda bende de var hala çalışan bir makina sizinkine yakın AMD2500+ FX5500 , işlemcinin fanını sökün tozunu temizleyin yeni macun sürün yapabiliyorsanız ekran kartınada aynı işlemleri yapın gözle görülür bir canlanma olması lazım tecrüve ile sabittir.

    Ekran kartı 50-60 arası agp hd3650 görmüştüm yakın zamanda forumda bu bir alternatif ama işlemci darboğaz yapacak alsanızda verim alamazsınız.
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    3.20-3.40 ghz bir işlemci alırsam farkedilir bir rahatlama olur diyosun hocam öylemi? fiyatları da çok değil öyle verdigim paraya yazık olacak çok bi miktar değil. eğer sorunu çözecekse...
  • suan sıstemı kısıtlayan ıslemcı zaten evet hızlı bır ıslemcıde rahatlama olacak
  • teşekkür ederim arkadaşlar yardımcı olduğunuz için. pegasus hocam sana özellikle teşekkür ediyorum.

    demek ki problem ekran kartında değil işlemcideymiş. bikaç güne kadar değiştirip deneyeceğim.
  • BloodyRevenge B kullanıcısına yanıt
    hocam sizdeki bahsettiğiniz makinada da işlemci çok ses yapıyor mu? benim işlemci adeta bağırıyor. sanırım soğutma sistemi yetersiz kalıyor. bütün ofisi inletiyor akşama kadar. sizde de varsa bu problem soğutamamaktan değil demektir.

    nasıl azaltırım bu sesi sizce?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.