Şimdi Ara

ekran kartına termal macunu sürülür mü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarım 7 senelik aldığımızdan bu yana hiç termal macunu sürülmedi

ekran kartına termal macun sürülür mü ayrıca termal macun alcam da markası önemli mi? işlemciye de sürcem kendime yapsam olur mu? ayrıca neyle silecem bu eski macunları

• Ekran kartına macun sürülür. Eski macunu kredi kartı gibi bir şeyle soyabilirsiniz. Kendiniz sürebilirsiniz basit zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiamu27

bilgisayarım 7 senelik aldığımızdan bu yana hiç termal macunu sürülmedi

ekran kartına termal macun sürülür mü ayrıca termal macun alcam da markası önemli mi? işlemciye de sürcem kendime yapsam olur mu? ayrıca neyle silecem bu eski macunları

saf alkolle silin eski macunu
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    ıslak medin olur mu yada peçeteye kolonya döksem silsem
  • işlemciyede sürcem bide ayrıca bu termal macun ne işe yarıyor? bide alacağım macunun markası önemli mi?
  • tiamu27 kullanıcısına yanıt
    fan ile soğutucu blok arasında ısı geçişini sağlar marka olarak belli başlı soğutucu ürünleri olan markaları kullanabilirsin

http://www.gold.com.tr/thermaltake-tg-2-termal-macun_u gibi
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    ne gibi yararı olur bunun? bide kaç ayda yada yılda değişmeli bu macun?
  • Yılda 1 kez değişsen bile fazla yani ömürü yüksektir macunun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    cpu ile blok arasında hava boşluksuz ortam oluşturarak ısıyı düşürmeyi sağlar cpu veya gpu ısı değereleri normal değerlerin üzerine çıkmaya başlayıp kasılma veya donmalar oluşunca yenilenmesi gerekir
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    Saol kardes ama bn bu macun fiyatlarına baktmda 4 tl 20, 98 tl arası degisiyor neden bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihan kullanıcısına yanıt
    Macun fiyatları neden farklı birisinde 4 digerinde 20

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    kalite farkı
    Zalman macunlar iyi

23-35 tl arası macunlar ı öneririm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun yoksa dertsiz başına dert alma
  • Termal macun yerine diş macunu bile kullandım zamanında idarelik

yani öyle çok büyük paralar vermene gerek yok. ikincisi fanın işlemciye değen kısmını ve işlemcinin üzerini plastik bir maddeyle kazırsın sonrasına da kalan pütürleri karta ve yuvaya ıslak madde kaçırmadan temizlersin nemli birşeylerle . sonrasında yarım nohut büyüklüğünde macunu işlemcinin tam ortasına sıktıktan sonra fanı da düzgünce oturtursun zaten o sıktığın miktar tam olduğundan üzerine fanı koyduğunda gerekli kalınlıkta kalacaktır .

sorunun yoksa dertsiz başına dert alma diyen arkadaşa da katılmamam elde değil. benim masaüzeri pc nin macunları 3 senedir değişmedi ve bir sorunu yok. bilhassa sıcak yaz aylarında bu tarz konular tavan yapar çünkü pc ler daha çok ısınır ve sorun varmış hissine kapılır insanlar. Halbiki sorun yok hava sıcak pc sıcak.

Kolay gelsin.

• Evet ekran kartı işlemcisine sürülebiliyor diye biliyorum
  • laptopun bile icini acip 6ayda bir komple fanina kadar sokup temizlik yapar macunlari degistiririm. hatta forumda bir konusuda vardi gorsel olarak adim adim anlatiyor. sizin ki masaustu ise zaten cok daha kolay olacaktir acip temizlemesi. ilk sefer yaptiktan sonra ikinci kez cok daha kolay halledersiiz. isterseniz macun icinde komple set olarak eski macunlarida soken temizliyicelerden alip iyice bi bakim yapabilirsiniz. kullanim alaniniiza gore degisecektir tabi yani evde surekli toz goren haliya yakin vs bi yerde ise temizlemekte fayda var mutlaka. 7 sene bu az degil kim bilir neler cikacak icinden :) kolay gelsin zalman macunlari iyidir. ya da siringa seklinde tek kullanimlik da alabilirsiniz kaliteli surekli macun surmem derseniz. diger turlu tup seklinde olanlardan alinca daha ucuza geliyor haliyle.
  • maxelll kullanıcısına yanıt
    yok vaz geçtim macunu satacam pc mi :D
    madem satacaksin bilgisayarini o zaman temizleyipte satmak daha iyi olur
    oyle tozlu tozlu satma :) alici sonrasinda arkandan kulaklarini cinlatmasin uzun bi sure.
  • maxelll kullanıcısına yanıt
    bende onun pe;'ndey'm ?D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.