Şimdi Ara

Ekran kartına SETUP yapılarak DirectX 10.1 destekli hale getirilir. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
5.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlar akraba şirketi. Bayilikleri de sadece iyi kar getiren yerlere veriyorlar. Kaliteli hizmede değil. Bu yüzden de "Türkiye'nin Prestiji" deyince "vay be" diyen arkadaşlarımı, dostlarımı ve akrabalarımı "Casper alırsanız bilgisayarınıza format atmam" şeklinde korkutmamla yakın çevremi koruma altına alıyorum.

Bir de dikkat ediyorum bu hazır sistemlerin ekran kartları çok kötü oluyor. Ben de donanımdan o kadar anlamam, ama bunları duyunca "profesör" ilan ediyorum kendimi. Bravo bana.
  • kendileri bişiden anlamıyo s.laklar bide anlayan adama deli muamelesi yapıyolar utanmadan
    bunlar stoklarında olsa millete pentium 2 bilgisayarı çif çekirdek diye satar yaw
    Ee gerisi
    IDE disk, Onboard ekran kartı ya da 256-512MB FX5200 seviyesi AGP ekran kartı, DDR 400 - DDR2 400-533 RAM.
    Tabi LCD gecikme süresi 16-24ms açı 140-150 derece, işlemci de pentium4 HT ya da en iyi ihtimalle PentiumD
    Anakarta da zaten tek bir upgrade yapamazsın eminim.
    Zaten kasa ve güç kaynaklarına diyecek yok. 350W sahte güç kaynağı...

• quote:

Orjinalden alıntı: spice boy

bi SETUP yaparız 10.1 olur o.Yanlız kardeş senin verdiğin cevapda çok güldüm.dx9 setup yapıp dx 10 yapsak ama bütün casper bayilikleride böyle değildir.mesela benim pc ben casperdan aldım.adamlar iyi hoş falan karşıladı ama yinede en iyisi sistem toplattırma böyle kötü oluyo.bizim eve geldiler kurdular baktım hemen oyun yükledim oynadım(red alert2)aradan 2-3 gün geçti tabi ben o zamanlar pcden hiçmi hiç anlamam.götürdük pcde kırmızı çizgiler çıkıyodu bu seferde oynadığım oyunları oynayamıyodum takılıyodu renkler birbirine giriyodu.götürdük garantisi vardı adam bişeyler etti sonra benim kasayı alt kad-ta götürdüler aşağıdaki adamla o satıcı adam telde konuştu aşağıu katla dedi''Nesi varmış pcnin (biraz sesini kısarak)biz parçaları takarken ekran kartını yanlış taktık ondan olabilirmi dedi''.o sesini kısarak söylemesi halan kulaklarımdadır.neyse yeni ekran kartı taktılar adam dedi babama ''abi yeni ekran kartı taktım çok güzel oldu en iyisini taktım ''dedi
    ve hangi ekran kartınıda taktıklarını tahmin etmişsinizdir

x1550 casper başka marka ekran kartı kulanmaz fiyat polikalasına ters

• Acaba bende gidip evdeki pentium 100 32mb ram 2mb ekran kartı "vga'dan" da eski bu satıcıya satsam son model diye beğenirmiydi.

Hele setup olayı tam Türkiş mafiş gibi... Ati Nvidia boşuna uğraşıonuz, vatandaşı alıp fabrikalarınıza götürün bedava setup yapsın tüm fabrikanıza...

Kullandığım sistem: Case: Thermaltake Suppressor F51 (E-ATX Mid-Tower), PSU: Super Flower 850W Platinum Black, Motherboard: Asus Sabertooth 990Fx r.1 (Bios 1604), CPU: AMD Fx 8370, Cooler: Arctic Liguid Freezer 240mm, RAM: Kingston HyperX T1 Series 8GB (2 x 4GB), GPU: XFX RX 480 GTR 8GB GDDR5, SSD: SAMSUNG 850 PRO 256GB, HDD1: Seagate ST3500418AS 500GB, HDD2: Seagate ST3500630AS 500GB, Ext. HDD: Seagate Central 3TB, Sound Card: Creative X-Fi Platinum Fatal1ty Pro, Monitor: Samsung, Home Cinema: Logitech Z5500
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoubleDragon

- Eski olanlar VGA. Yeni olanlar AGP.
    - PCI Express ne peki?
    - O da VGA.

Hahahahah hiç gülecegim yoktu.

Casper dediğiniz zaten halkı sömürerek bu günlere gelmiş bir firmadır. Kendi vatandaşına oyun oynamaya calisan bir ülke ne kadar ileri gidebilirki zaten. Insanlar bireysel fayda saglamak için diğerlerini kandırmaya ugrasiyorlar. Toplumsal destek yoksa bir ülkede hiçbir zaman düzelemez. Türkiyeden adam olmaz...

Orjinalden alıntı: radikal1

quote:

Orjinalden alıntı: spice boy

bi SETUP yaparız 10.1 olur o.Yanlız kardeş senin verdiğin cevapda çok güldüm.dx9 setup yapıp dx 10 yapsak ama bütün casper bayilikleride böyle değildir.mesela benim pc ben casperdan aldım.adamlar iyi hoş falan karşıladı ama yinede en iyisi sistem toplattırma böyle kötü oluyo.bizim eve geldiler kurdular baktım hemen oyun yükledim oynadım(red alert2)aradan 2-3 gün geçti tabi ben o zamanlar pcden hiçmi hiç anlamam.götürdük pcde kırmızı çizgiler çıkıyodu bu seferde oynadığım oyunları oynayamıyodum takılıyodu renkler birbirine giriyodu.götürdük garantisi vardı adam bişeyler etti sonra benim kasayı alt kad-ta götürdüler aşağıdaki adamla o satıcı adam telde konuştu aşağıu katla dedi''Nesi varmış pcnin (biraz sesini kısarak)biz parçaları takarken ekran kartını yanlış taktık ondan olabilirmi dedi''.o sesini kısarak söylemesi halan kulaklarımdadır.neyse yeni ekran kartı taktılar adam dedi babama ''abi yeni ekran kartı taktım çok güzel oldu en iyisini taktım ''dedi
    ve hangi ekran kartınıda taktıklarını tahmin etmişsinizdir

x1550 casper başka marka ekran kartı kulanmaz fiyat polikalasına ters

İlk FX veya MX serisi diye düşündüm.Bu arada iyi dayanmışsın arkadaşım.Yani orda okadar dayanmak her kişinin harcı değildir.
    Edit:Bu arada Nvidia'nın setupu yoldadır.Hani 8800 serisi DX10.1 desteklemiyo ya ve 9xxx serisi.Bi setupla geleceğe yatırım yapılır.DX15.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 27 Mart 2008; 11:21:07 >

Australian Dream

• Kespırtttt işe yaramaz
    Adamların reklamları çıkıyor şu oluyor bu oluyor mağazadan içeri girdiğin anda ayvayı yiyorsun (bilmeyenler içn tabi)
    Ben 2 hazır bilgisayar aldım.. İlkini 3 sene kullandım(Vestel).. Ama internet yoktu.. (256 MB iyidir diye takılıyorduk)
    Casper'dan aldım bilgisayarı 3-4 ay interneti bağlatmam ve donanımhaber i keşfetmemle beraber herşey başıma yıkıldı diyebilirim..(İlk önce oyunlarda hissetmiştim sivri bişeyin battığını gerçi..)

Yazık değilmi bu halka? zaten 2-3 kuruş aldıkları maaş.. Yediğinden ayırıyor..
    Yani bu firmalar bu veballerin altından nasıl kalkacak şaşıyorum..
    Allah bildiği gibi yapsın ne diyelim..

Dünya böylesine güzel olurmuydu yine,
    diplomasını çerçeveleyip para kazanma derdine düşseydi Dr.CHE,
    yüreğini dağlara asmak yerine..
    Ernesto Che Guevara

• Ooooo arkadaş benim yaşadığım şokları tekrar yaşamış. :)

Ama sunum çok iyi bu yazıyı bastırıp broşür olarak dağıtabilir miyim? :))) Ciddiyim sonunda olacağı bu.

Ben de neler ile karşılaştım. Dayıma bilgisayar alacaktık ve bir yere girdik. Adam biz ekıl bir sistem söyledi ram ise markasız.

- Niye markasız ram?
    - Daha ucuz olsun diye hem biz bunlara bizzat garanti veriyoruz zaten.

- Fiyatı ne?

Bir fiyat verdi üstüne biraz daha eklesek corsair alırdık yani. Kısacası kingstone fiyatı çekti.

Her neyse bazı parçalarda da şöyle bir lafı vardı raf garantisi veriyoruz diye. Cevabım doğal olarak şu oldu.

- ??? Raf garantisi ne oluyor tam olarak.
    - Mesela bir parça arıza yaptı diyelim hiç beklemiyorsunuz. Tamire falan gitmiyor direkt raftan yenisini veriyoruz.

Demek raf garantisi. Yani ürüne hiç bakılmıyor adam çakmak mı tutmuş ta yakmış, sadece sürücü sorunu mu var?, adam OC mi çekmiş, üstüne yıldırım mı düşmüş falan. Şok üstüne şok.

Monitör bakıyoruz bir kaç güvenilir markanın gene bir kaç iyi modelini sordum. Çoğuna yok dedi olanlara da yüksek fiyat çekti. Ardından ise;

- Bakın siz şu monitörü öneririm. XXX ( valla markayı hatırlamıyorum ama hani u kılıf giydirilen birbirinin aynı monitörler var ya onlardan ) marka 19" WS

- Fiyatı nedir?

Dediğimde ise samsung fiyatı çekti.

- İyi ama çok pahallı bu paraya samsung LG falan alınır.
    - Sen onlara bakma bu daha üstün bir teknolojiye sahip.
    - Nasıl yani?
    - Bak vitrinde var yanındaki samsung ile karşılaştır,
    - Evet??
    - Ne kadar parlak değil mi? Ne kadar canlı.
    - Evet öyle.

Samsung da parlaklığın ve contrast ın aşağı çekildiğini belirtmeme gerek yok sanırım. Devamında ise;

- Bir de normalleri 1440*960 çözünürlüktedir bunda da öyle ama kendi teknolojisi ile xxx çözünürlüğe çıkıyor dedi. Şimdi yalan olmasın çözünürlüğü vermeyeyim ama sanırım 1600*1200 gibi bir şeydi.

- Nasıl olur? LCD lerde sabit bir çözünrlük vardır çünki kristal kümelerden oluşur ve bunların sayısı sabittir.
    - Ama bunda farklı bir tarama var.

Pro bilmem neyden bahsetti ve olmayacak bir şey. Hadi profesyonel LCD olsa direkt 1600*1200 olur zira LCD nin çözünürlüğü sabittir düşürürsen görütü bozulur.

Adam bunu da söyleyince tamam abi biz biraz daha dolaşalım dedim çıktım. Allahım delirecektim o gün.

Bu arada arkadaş mecidiyeköyde tanıdık falan demiş. Evet araştırırsanız çok iyi fiyat çıkıyor.

Son olarak ise arkadaş tebrik edilmiş sabrından ama aslında benim de başıma bir çok örneği görüyor. Bu sabır değil merak.

Nasıl yani demeyin adamın daha ne kadar saçmalayacağını merak ediyorsun. LCD olayında adam inatla bastırıyordu bu arada.

Mesela Cooler Master 12cm led li kasa fanını 17 liraya aldım. Aynısına 30 lira fiyat çeken de oldu tabi.

Mecidiyeköyde dolaşarak çok iyi fiyatlar alablirsiniz. Bir de sık alışveriş ettiğiniz bir yer ise adam fiyatı biraz daha kırıyor. Ya da başkasına 30 diyorsa size 20 diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 28 Mart 2008; 1:12:44 >

• Hepsi tamamda buna gülmeni anlayamadım

" - Mesela bir parça arıza yaptı diyelim hiç beklemiyorsunuz. Tamire falan gitmiyor direkt raftan yenisini veriyoruz.

Demek raf garantisi. Yani ürüne hiç bakılmıyor adam çakmak mı tutmuş ta yakmış, sadece sürücü sorunu mu var?, adam OC mi çekmiş, üstüne yıldırım mı düşmüş falan. Şok üstüne şok. "

Raf garantisi olunca adam bakmadan almıyor rami...Önce kontrol eder çalışıyor mu diye eğer sorun yoksa almaz.Üzerinde yanık v.s kullanıcı hatası var mı diye kontrol eder.Kimse öyle almaz sen hiç kafanı yorma

Orjinalden alıntı: oldmember

Artık oyle bir hal aldıki bilgisayarla alakası bile olmayan lkişileri satış sorumlusu diye işe alıyorlar. Adam bir iki milattan kalma broşür bilmem ne okuyor , öğreniyor onuda iyi benimsiyor. Mantık su 512 mb ise kart iyidir. 512 bit ise iyidir. Belli kıstaslarını olusturuyor. Olay tamamdır Ondan sonra salla tutturabildiğine maksat satış olsun...

İyi sabretmişsiniz valla...

Zamanında fx 5200leri sattıkları gibi.
    gördüğüm kadarıyla vatanda çalışanlar en dürüstleri en mantıklı konuşanları.
    casper the friendly ghost... yazık ya kim bilir günde kaç kişi bilgisayar alıyor ordan.
    fx 5200 DIRECTX 10.1 Support

• böyle adamlar para kazanıyor işte biz topluyoruz ihtiyaçlarına göre bilgisayarı sen bizi kazıklıyorsun diyor işte

FJR1300
  • quote:

Orjinalden alıntı: Archelot

Hepsi tamamda buna gülmeni anlayamadım

" - Mesela bir parça arıza yaptı diyelim hiç beklemiyorsunuz. Tamire falan gitmiyor direkt raftan yenisini veriyoruz.

Demek raf garantisi. Yani ürüne hiç bakılmıyor adam çakmak mı tutmuş ta yakmış, sadece sürücü sorunu mu var?, adam OC mi çekmiş, üstüne yıldırım mı düşmüş falan. Şok üstüne şok. "

Raf garantisi olunca adam bakmadan almıyor rami...Önce kontrol eder çalışıyor mu diye eğer sorun yoksa almaz.Üzerinde yanık v.s kullanıcı hatası var mı diye kontrol eder.Kimse öyle almaz sen hiç kafanı yorma

Adam ram için söylemiyor sadece. Orada söylediği MSI anakartlar için falan. Asus P5B yerine MSI ın 3 PCI slotlu bir anakartını öneriyordu da.

Raf garantisini öyle bir anlatıyor ki. Hiç bahanesiz değişiyor gibi. İşte diyelim bozuldu d,rek değişiyoruz diyor garantiye falan gitmiyor diyor. Oysa bir üründe kullanıcı hataı var mı yok mu buna yetkili servis kanaat eder. MSI ın böyle bir garantisi olduğunu bilmiyorum. Yani o adam değişse bile arızalı ürünü ne yapacak. Sanırım şok un nedeni daha iyi anlaşıldı. Ram için dese anlarım zira zaten kilo ile alıyorlar direk değişir. Ama koca anakart garantiye gitmeden değişir mi?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.