Şimdi Ara

Ekran kartım yetersiz kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar coğu oyunu high ayarlarda oynayaamıyorum
    bende onboardı iptal edip harici bir ekran kartı takmak istiyorum bu mümkünmü ? anakartta boş blot varmı bilmiyorum
    onboard nvidia 750m ekran kartı ..
    asus n550jv laptop modeli
    yoksa onboarda ömür boyu bağımlımıyım :(
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Verdiğiniz model yanlış değilse üzerinde harici "NVIDIA GeForce GT 750M" var. Şuan ki Türkiye piyasasında en iyi ve en yenilerden yani daha ne olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: low

Verdiğiniz model yanlış değilse üzerinde harici "NVIDIA GeForce GT 750M" var. Şuan ki Türkiye piyasasında en iyi ve en yenilerden yani daha ne olsun.

ileride 750m değiştirmek istersem ne olucak anakarta entegre diyorlar
  • rapsodi_381 R kullanıcısına yanıt
    Laptopta iki adet ekran kartı gpu'su var bunlardan birisi işlemciye gömülü onbord diğeri harici nvidia kartı dır. İleride değiştirmek isterseniz değiştirebilirsiniz. Dipnot olarak söyliyim Türkiyede harici laptop ekran kartları çok nadir bulunur yurt dışından almak gerekir onunda gümrük sıkıntısı olduğu için problem yaşatır.
  • quote:

Laptopta iki adet ekran kartı gpu'su var bunlardan birisi işlemciye gömülü onbord diğeri harici nvidia kartı dır. İleride değiştirmek isterseniz değiştirebilirsiniz. Dipnot olarak söyliyim Türkiyede harici laptop ekran kartları çok nadir bulunur yurt dışından almak gerekir onunda gümrük sıkıntısı olduğu için problem yaşatır.

yurt dışından 9 cellik pil siparişi
    250 gb samsung 840 evo sata3 ssd siparişleri verdim..
    arkadaşım elden getiricek .
    benim anlamadığım şimdi nvidia 750m ekran kartı harici oluyorda asusu aradığımda anakarta entegre o yüzden değiştirilemez diyor bazısı değiştirebilirsin bazı kişiler değiştirelemez diyor ben hiç bişi anlamadım :) soket varmı şimdi anakarta entegreymiş ekran kartı 750m öle diyorlar yani
  • Yurtdışı bağlantılarınız varsa o iş tamam dır. Onbord değil hocam değiştirebilirsin.
  • quote:

Yurtdışı bağlantılarınız varsa o iş tamam dır. Onbord değil hocam değiştirebilirsin.

eminmisin usta ?
    anakarta entegre diyorduda servis asusu aramıştımda ..

peki hangi ekran kartı uyumlu olur yani ?

özellikleri:
    i7-4700hQ
    12 gb ram
    250 gb ssd sata3
    ekran kartı 750m :D değişirse değişicek..
    chipset : hm86
  • low kullanıcısına yanıt
    usta değişim olması için mxm slotlu olması lazımmış n550jv de bu yokmuş herade bir bilgin varmı net bişeyler öğrenmen mümkünmü yardımcı olsan bana :)
    hocam notebook daki modeli tam yazarmısın Örneğin; asus n550jv-cn127h
    asus n550jv - cn239h..

tam olarak bu usta ..
    mxm slotu yokmuş :(
    Asus son 1-2 yıldır tuaf işler yapıyor misal, bir modelinde a55m/60m chipset koyupta a70m chipset koydum diyor.
    Sizin durumda çok dandik olmuş 3.000tl ye makina al onbord kart 'a talim et.
    naaplım bizde elimzdeki oyunlarla idare etcez :D zaten cok sık oyun oynayan biri değilim
    crysiz 3 ve btf 4 gbi oyunları high ayarlarda 30 fps oynatıyor
  • hiçbiri masaüstü kadar performans veremez zaten üretim amaclarıda oyun değil sizi kandırıyorlar
    Şuan en son GT serisinde GT 755M ekran kartı var sizinkiside GT 750M :)
    Birde GTX660m den başlayıp GTX 780m biten performans kartları var tabi ki bizim memleketimizde Gtx li notebooklar çok yaygın değil.
  • quote:

Şuan en son GT serisinde GT 755M ekran kartı var sizinkiside GT 750M :)
    Birde GTX660m den başlayıp GTX 780m biten performans kartları var tabi ki bizim memleketimizde Gtx li notebooklar çok yaygın değil.

yalnız anlaadığım yabancı sitelerde bazılarında yeni donanım takılabilir yazıyo bazılarında mxm portu yok diyo valla kafa getti beya .çD
    Asus anakart üreticisi olduğu için kartta istediği şekli verir ama diğer markalarda (bazıları hariç) kendisi anakart üretmediği, ürettirdiği için çok fazla model olmuyor. Asus aynı model laptop u Türkiye için ürettiğinde ekran kartını onbord yaptıysa bunun nedeni Türkiye de harici notebook kartı pahalı olması ve düşük satışları olduğu için olabilir.
    Bir örnek adam 1366x768 çözünürlükte bir model yapıyor fakat 1920x1080 çözünürlük Türkiye ye getirmiyor. Neden? fiyatlar yüksek oluyor milletimiz çözünürlüklerin farkları nedir? HD nedir? Full HD nedir? Parlak ekran nedir? mat ekran nedir? vs. bilinçlendirilmediği için vb. talep olmuyor o yüzden de çeşit olmuyor. Sizin durumu net sonuçlandırmak için içini açmak lazım :D
    1920x1080 çözünürlüğe sahip ekran :) denedim evet cidden o çözünürlükte calıştırıyor bu arada hd
  • quote:

Asus anakart üreticisi olduğu için kartta istediği şekli verir ama diğer markalarda (bazıları hariç) kendisi anakart üretmediği, ürettirdiği için çok fazla model olmuyor. Asus aynı model laptop u Türkiye için ürettiğinde ekran kartını onbord yaptıysa bunun nedeni Türkiye de harici notebook kartı pahalı olması ve düşük satışları olduğu için olabilir.
    Bir örnek adam 1366x768 çözünürlükte bir model yapıyor fakat 1920x1080 çözünürlük Türkiye ye getirmiyor. Neden? fiyatlar yüksek oluyor milletimiz çözünürlüklerin farkları nedir? HD nedir? Full HD nedir? Parlak ekran nedir? mat ekran nedir? vs. bilinçlendirilmediği için vb. talep olmuyor o yüzden de çeşit olmuyor. Sizin durumu net sonuçlandırmak için içini açmak lazım :D

bu arada ssd takmak için arkasını sökücem zatende :D nasıl anlaşılırki xmx portu olduğu fln

Hdd ve ram lere ulaşabilmen için tek kapak yapıyo rahat ediyosun. Diğer soketlere erişim için işlemciyi görene kadar sökeceksin :)
    :D ohooo riskli iş o :D
    ben ssd değiştiriyim yeter :D
    bu arada ssd seçimimi nasıl ?
    pc zatn ucuyo onu takınca tutamamda artk
    samsung 250gb 840 evo ssd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapsodi_381 -- 28 Kasım 2013; 21:46:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.