Şimdi Ara

Ekran kartım yandı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bir süredir ekran kartı ile başım belada bi yardımınızı alırım. Laptop kullanıyorum. Ekran kartı Nvidia 635m eski bir kart ama bana yetiyordu. Ekran kartını Aygıt Yöneticisi'nden kapatıyorum. Açık olduğu zaman oyun oynarken yaklaşık 20 dakika sonra bilgisayar kitleniyor. Hiç bir şey yapamıyorum. Güç düğmesinden kapatmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden bende kapatıyorum Intel HD Graphics 4000 ile kullanıyorum. Performans düşüyor tabi. Şimdi bu sorunun düzelme ihtimali var mı ? Yoksa ekran kartım yandı mı ?


    Aygıt Yöneticisi:
    Ekran kartım yandı mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sermere59 -- 10 Kasım 2018; 13:7:25 >







  • Ekran kartı yanmış olsa hiç oyun açamazsın yani oyun açtıktan 20 dakika sonra kapanma durumu olmaz. Oyun oynarken ısı ölçüm programı kullanın. Belki ısınmadan dolayı pc kendini kilitliyordur. Isınma sorunu yoksa ekran kartı yazılımını güncelleyin. Güncel ise önceki bir sürüme dönün.

    Bu arada windows kaç kullanıyorsunuz. Şayet Windows 10 kullanıyorsanız ve en güncel haliyle kullanıyorsanız sıkıntı bundan olabilir.
  • Gt635m ekran kartı, windows 7 li laptoplarda oluyor.

    Stratejiniz şu olsun:Laptop hangi işletim sistemiyle geldiyse onunla devam edin.

    Şayet windows 7 kullanıyorsanız;
    -Laptopu recovery den sıfırlayın.
    -Recovery çalışmıyorsa eğer windows 7 cd si bulup formatlayın.
    -Her zaman orjinal kullanma taraftarıyım ancak yamalı windows kullananlar varsa antivirüs programlarının aramalarda tespit etmediği yamaları tercih edin. Stabilite daha da azaır. En güzeli orjinal kullanmak. Başınız ağrımaz.
    -Laptopa ucuz yollu 240 gb veya üstü SSD takın. Isınma sorununu çözecektir büyük ölçüde.
    Neden 240gb ve üstü: Windows tek başına 50-60 gb yer kapladığı için. Günüz oyunları da şişkin olduğu için. 120 gb ı hiç tutmadım. Halihazırda 1TB ssd kullanıyorum gt650 ve core i7+8gb 1600mhz ddr3 ram ile.

    Kolay gelsin. Haberleşelim diyeceğim ama fazla uğramadığımdan görüşemeyebiliriz. :)




  • Windows 10 kullanıyorum şuanda. Bilgisayar Win 7 olarak gelmişti. Ekran kartı kapalı olduğunda hiç bir sorun yaşamıyorum. Oyun vs oynuyorum takılmadan. Zaten SSD almayı düşnüyorum. En az 500 gb anca yeter bana. Ancak aklımda şu var o kadar masraf yapmaya değer mi acaba kurtarır mı beni sizce ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sermere59 -- 11 Kasım 2018; 2:4:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sermere59

    Windows 10 kullanıyorum şuanda. Bilgisayar Win 7 olarak gelmişti. Ekran kartı kapalı olduğunda hiç bir sorun yaşamıyorum. Oyun vs oynuyorum takılmadan. Zaten SSD almayı düşnüyorum. En az 500 gb anca yeter bana. Ancak aklımda şu var o kadar masraf yapmaya değer mi acaba kurtarır mı beni sizce ?
    Erkan kartınız yanmış değil onu size özellikle tekrar belirteyim. Sorun başka bir donanımsal sorun veya yazılımsal bir sorun olabilir. Ekran Kartı yanmış olsa siz onu zaten hiç açamazsınız. Yanan ekran kartı hiç çalışmaz.

    Bu arada bilgisayar içlerine montaj edilen SSD şuan çok palı. 500 GB demişsiniz bunların fiyatları 1.000 TL civarı ve üstü.
  • Söyle söyleyeyim bende ASUS K55V model cihaz var. Yeni bir cihaz almayı düşünüyorum. Ancak bir SSD ile kendi bilgisayarımı upgrade edersem yeni alabileceğim bir cihaza eş değer olur diye düşünüyorum. Çünkü fiyatlar çok uçuk ve bütçem çok yok. Ekran kartı sorununu çözersem çok iyi olur. Windows'u eski sürümüne getireceğim en kısa zamanda. SSD konusuna gelirsek 650-700 arası buldum. Sadece merak ettiğim bu kadar masrafa bilgisayar toparlanır mı sizce ?

    Bir kaç yere sordum değişmesi lazım dediler ekran kartı için. 400-500 arası fiyat çıkardılar Windows'u eski sürüme geçirmek kesin çözüm olur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sermere59 -- 11 Kasım 2018; 14:7:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sermere59

    Söyle söyleyeyim bende ASUS K55V model cihaz var. Yeni bir cihaz almayı düşünüyorum. Ancak bir SSD ile kendi bilgisayarımı upgrade edersem yeni alabileceğim bir cihaza eş değer olur diye düşünüyorum. Çünkü fiyatlar çok uçuk ve bütçem çok yok. Ekran kartı sorununu çözersem çok iyi olur. Windows'u eski sürümüne getireceğim en kısa zamanda. SSD konusuna gelirsek 650-700 arası buldum. Sadece merak ettiğim bu kadar masrafa bilgisayar toparlanır mı sizce ?

    Bir kaç yere sordum değişmesi lazım dediler ekran kartı için. 400-500 arası fiyat çıkardılar Windows'u eski sürüme geçirmek kesin çözüm olur mu ?
    Ekran kartın da sorun varsa öncelik ekran kartın da olmalı diye düşünüyorum. Erkan kartı değişebiliyorsa onu öncelikle değiştirmek mantıklı yeni bir pc alamayacaksanız.

    Ekran kartının arızası donanımsal ise. Bilgisayarcılar değişmesi lazım diyorlarsa ve o bilgisayarcılar işi iyi bilen yerlerse o vakit değişmesi gerekir.


    Ben gecen sene eylül ayına kadar masaüstü kullanıyordum. Bir ara ekran kartının üzerinde bir parça yanmıştı ve o parça değiştirilmişti. Pc ekran gök kuşağı rengi gibi oluyordu. Ekran kartının o parçası 80 TL değişmişti. Sorun düzelmişti ama 3-4 ay sonra ekran kartı hepten gitmişti. PC açarken Windows kurtarma ekranı gelmeye başlamıştı. Windows'u kurtarma işlemi yapıyordum işlem sonunda pc kapanıp tekrar açıldığında yine kurtarma ekranı geliyordu yani Windows ekranı hiç gelmiyordu. Bu defa bilgisayarcıya götürdüğüm de 3 gün sonra bana baktık kart hepten gitmiş dediler. 9 yıllık pc di. Yenisi için para biriktirmiştim ama dizüstü almaya karar verdiğim için yetmiyordu biriken miktar. 1.500 TL eksik kalıyordu ama bütçeyi zorlayıp yeni pc aldım.

    Ama sizin bütçenizi zorlama şansınız yoksa dediğim gibi ekran kartının değiştirmeniz de fayda olabilir.




  • Teşekkürler çok yardımcı oldunuz :)
  • kartın sürücüsünü c klasöründen silin ve uptadeyi kapatın o zaman aktif olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frozonfear

    kartın sürücüsünü c klasöründen silin ve uptadeyi kapatın o zaman aktif olmaz.
    Kendisi zaten aygıt yöneticisinden iptal ediyorum sorun kalmıyor diyor. Kendisi sonradan kartı aktif edince sorun yaşıyor. Bu sorunu çözmek için yardım istiyor. Siz sorununu çok yanlış anlamışsınız.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    hocam siz beni anlamadınız. onu aygıt yöneticisinden her kapattığınızda tekrardan açılacak. aygıtın sürücünü c klasöründen silerseniz tamamen bir daha aktif olmaz aygıt.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.