evet arkadaşım 512 lik kart almayıda düşündüm ama 1gb 256 bitlik varken neden 512 lik alayım ki 10 lira fark ödedim 1gb lik aldım gerçi benim ekran kartında göz önüne aldığım gerçek olay bit dir ;)
quote:
Orijinalden alıntı: By_SeDo
evet arkadaşım 512 lik kart almayıda düşündüm ama 1gb 256 bitlik varken neden 512 lik alayım ki 10 lira fark ödedim 1gb lik aldım gerçi benim ekran kartında göz önüne aldığım gerçek olay bit dir ;)
Kardeşim esas hatayı burada yapmışın zaten, kartların bellek boyutu onların performanslarını belirlemez, bu seviye kartlarda 512MB yeterlidir üstü gereksizdir, çok istisna durumlarda, sana biraz fayda sağlar onun dışında hiçbir + sını göremezsin.İşi yapan bellek miktarı değil gpu dur aynı pc de nasıl ram miktarı değil de cpu nun işlem gücüne öncelik veriyorsan buda öyle.
VGA'da önemli olan remin mb değil, bant genişliği ve GPU'dur.
Örneğin 128mb 6800gt, 1GB TC 7300le'den 5-6 kat daha iyidir.
O fiyatada PALIT GTS 250 alırdın ve daha iyi olurdu.
Kartın belek boyutu performansa etki etmez benim ekran kartında göz önüne aldığım olay bit'dir fakat herhangi bir ağır oyunda 512 mb lık bir ekran kartı mı daha iyi performans gösterir yoksa 1gb lik bir ekran kartımı daha iyi performans gösterir ?
quote:
Kartın belek boyutu performansa etki etmez benim ekran kartında göz önüne aldığım olay bit'dir fakat herhangi bir ağır oyunda 512 mb lık bir ekran kartı mı daha iyi performans gösterir yoksa 1gb lik bir ekran kartımı daha iyi performans gösterir ?
gpu ya bakmak lazım, mesela 512MB 256 bit lik GTS250 , 2GB 256bit lik 9600GT den çok daha iyidir.
Hımm peki bu gpu dediğiniz olay ekran kartının işlemcisimi oluyor kafam karıştı ikiside 256 bit biri 512 mb diğeri 2 gb :S ama 512 diğerinden üstün görünüyor ?
quote:
Hımm peki bu gpu dediğiniz olay ekran kartının işlemcisimi oluyor kafam karıştı ikiside 256 bit biri 512 mb diğeri 2 gb :S ama 512 diğerinden üstün görünüyor ?
evet gpu nun açılımı; graphic processing unit dir yani grafik işlem birimi, cpu nun açılımı ise central processing unit yani merkezi işlem birimi, aynı pc nin işlemcisi gibi buda ekran kartının işlemcisidir esas işi yapan budur.Düşük seviye kartlarda büyük bellek miktarları ticari amaçlı yapılmış insanları kandırma stratejisinden başka birşey değildir.
Anladım hocam verdiğiniz bilgiler için tşk ederim mesela örnek olarak adam 1gb lık ekran kartı alıyor ama 64 bit sonrada 1 gb ekran kartım var die seviniyor demek istediğinizi anladım ;) Şimdi benim ekran kartım kötü bir kart sınıfınamı giriyor :(
quote:
Anladım hocam verdiğiniz bilgiler için tşk ederim mesela örnek olarak adam 1gb lık ekran kartı alıyor ama 64 bit sonrada 1 gb ekran kartım var die seviniyor demek istediğinizi anladım ;) Şimdi benim ekran kartım kötü bir kart sınıfınamı giriyor :(
Aynen öyle, casper gibi firmalar da 1gb ekran kartı yazarak kandırmaya çalışıyor mesela, ama sizin kart da kötü sayılmaz sadece 10 lira aşağısına biraz daha iyisini alabilirdiniz neyse sizin için bir tecrübe olmuş oldu.
Aynen öyle oldu hocam bu 3. ekran kartım 4. de ati ile tanışmayı düşünüyorum sıkıldım nvidia'dan ;)
Haklısınız hocam ama insanın kanına giriyorlar işte nereye el atsam ekran kartı bölümüne bir ati fırtınısadır gidiyor millet'de en iyisimi biz bildiğimiz yoldan şaşmayalım verdiğiniz bilgiler için tşkler.
quote:
Haklısınız hocam ama insanın kanına giriyorlar işte nereye el atsam ekran kartı bölümüne bir ati fırtınısadır gidiyor millet'de en iyisimi biz bildiğimiz yoldan şaşmayalım verdiğiniz bilgiler için tşkler.
Rica ederim, bir daha kart alacağınızda mutlaka danışın.
Mutlaka danışın ayrıca marka fanatiklerinden uzak durun ;)
Nvidia her zaman pahalıdır, bunu da bir kenara koy
quote:
Orijinalden alıntı: -Chucky-
Ati ile hiç tanışmayın bence, Nvidia dan devam edin, yoksa bir tecrübe daha yaşayabilirsiniz
Yılın yorumu bence
Aynen devam Nvidia FAN listesi yazıp bırakıcam yakında...