Şimdi Ara

Ekran Kartı Severler Sohbet Konusu :) (3083. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67.040
Cevap
78
Favori
1.101.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30813082308330843085
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Flying Nimbus kullanıcısına yanıt
    PDR ülkedeki en bunalımlı ve depresif mesleklerin başında glelir. Mesleği icra edenler kesinlikle yerleşik hayata geçememiş göçebelere benzerler. Devlette çalışırken mutsuzdur. Saat 09.00 - 15.00 arası 6 saatlik mesai ve ek ücrete rağmen, devletteki evrak işi ve mesleki gelişim açısından elverişsizliği derttir. Özele hiç geçilmez. Eskiden olsa devletten daha fazla kazanılırken şimdi kafa kafaya... Üstelik mesai saatleri belirsiz alan dışı türlü abuk sorumluluklar yüklenir. Dershane desen büüyk oranda rehberliğin ön planda olduğu, sınav odaklı zıttırık çalışmaların yapıldığı bir yerdir. Dershanede istihdam olmuş sosyoloji (Benim bölüm) ve felsede mezunlarından da itina ile nefret edilir. Bu işin karikatürü. En önemli branştır eğitimde. Branşı geç başlı başına eğitimin CEO'sudur aslında. Ama Türkiye'de faaliyete geçtiği ilk yıllardan itibaren okul müdürlerinin disiplin amiri - polisi veya idarenin ibriği gibi kullanılmak istenmiştir. Çok seveni yoktur PDR'cinin. Eğitimciye - aileye kızar, baş belası sorunlu çocukların yanında saf tutar. Anarşik midir nedir... Gerçekten sahipsizdir. Alanının sınırlarını çizmek için her gün aynı kabusa uyanır gibi sonsuz bir savaş verir. Bıkmıştır. Bıktırılmıştır ama en kıymetli branştır lafa gelince... Ulen koca bir evreni karşısına almıştır. Okula - binaya - yerleşkeye - aileye - çocuğa... Her şeye verecek cevabı ve eleştirip suçlayacak bir kulbu hazırdır. Herkese düşmandır. Şeytan işidir. Hele ki o moderen moderen saptamalar yok mu... Dinledikçe adama kendini mal hissettirir.

    Ama "Kardeşim o kadar az mesaiye dünyanın parasını alıyonuz hala ne istiyonuz" diyen, bütün olayı, kategoriyi, doğru - yanlış, sıcak - soğuk, uzun - kısa, kısaca evreni anlamak için tek ölçü birimi para olan sefaletten bir de azar işitir. Bu sefalete göre dünya kötüdür. İnsanlar kötüdür. İki lokma ekmeğe muhtaç onca insan varken mayışını al çeneni kapadır. Efendi efendi oturulmalı, sağa sola bakmamalı, bulduğuna şükretmeli,. cehennemin kuzey manzaralı odalarından birinde işkence gördüğü için dua etmelidir.

    Bu arada "Size cehennemde kuzey cephesine bakan bir süit hazırladık" şeklinde hemen az evvel bir anlam öbeği yımırtladım. Dur ben şunu not edeyim.

    Evet ne diyorduk. G3220 ve Hm81 P33... Bunlar candır caaan... 90W da yeter ama ola ki ekran kartı takacaksan mesela 7770... en az gerçek 240W PSU bulacaksın ki başın ağrımasın.

    Edit: Aklıma ne geldi. Üniversitenin ilk yıllarında, geçenlerde de bahsettiğim hani sümüğü yarım metre uzamış olan arkadaşımın da ekipte olduğu grup ile takıldığımız kahvenin sahibiki beni çok severdi. Bana o zamandan hocam hocam derdi. Gün ola ki bana "hocam sen hangi bölümde okuyodun" Dedim sosyoloji... Durdu, yüzü ekşidi, ağzı kaşı bir tuhaf oldu sonra da dedi ki "Onu yapmeyeceeedin işte" Dedim hayırdır Nihat abi! (Kendisi fena halde Ege - İç Anadolu kırması idi) Dedi ki "Len oğlum komanis komanis bölümlerde okuyomuşun yazık değil mi anana babana" E bir de işin bu boyutu var. Adamcağıza sosyolojinin ne olduğunu anlatmak için bildiğin MYO diploması verecek kadar dil dökmüştüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 6 Şubat 2014; 0:11:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    Ulen gidiş dönüş 150'ye patlıyor. Ama 2.5 etibol için gelinir. Buraya getirtsem daha pahalı... Etibol geldi siyaset bitti. Tıp... Ağzıma et tıkılmışken ne konuşabilirim ne de düşünebilirim. Sanırım etibola satarım ülkeyi. O derece... En büyük fantazilerimin başında gelirdi: Hökümetler hakkında kötü konuşmayayım bana ayda 6500 TL maaş versinler. 3 sene sadece. Ömür boyu değil. Emekli de olmayayım sigortam da olmasın. Tamam vermiyorsunuz. Ayda 2.5 porsiyon etibol da olur... E tamam şurdan bi yarım ekmek tavuk döner kap getir. O ne be... Biber gazı mı o... BEn bişey yapmadım kardeşim ne vuruyorsunuz... O derece... Etiboloji... En sevdiğim bilimsel disiplindir. Bu disiplinin zirvesi, ağız tepeleme ve yumuşacık etle doldurulmuşken, hiç düşünmeden, en fazla bir damla mutluluk yaşı akıtarak, tadı damakta dolaştırıla dolaştırıla çiğneme aşamasıdır. Mideye indirmek için asla acele edilmez. tam yutacakken, kendini kandırıp ağızda bir tur daha atılır. Heyecandan tüylerim diken diken oldu. Voheheeeeey...





    hep yasin yapacak değil ya..






    tam 6 yaşındaydım.. babam beni Demirtaş'ta çim kayağına götürdü.. oraya gitmeden evvel de eski garaj'daki uludağ kebapçısında yemek yedik.. 3,5 porsiyon etibol ısmarlayan bir adam gördüm.. özel tabakta geldi, o motifler falan tam bir sanat eseri.. şimdi o tabakları sergilemek için saklıyorlar.. çatlıyormuş..




    o zamanlar böyle sıkıntılar yoktu.. ustası vardı, çatlayınca yenisini yaparlardı.. aslında hıncal abi'yi o yüzden çok severim, nerede olsa böyle ustaları bulur ve destekler.. aldığı mozaik taşlarından yapılma hediyelerden biri duvarda, ufacık ufacık taşları birleştirip, boyamadan, acaip bir kız çocuğu yüzü silüeti çıkarmışlar.. yani acaip bir iş..




    neyse ki bir başka bozulmayan şey de şıraları oldu.. İskender isminin sahibi olan restoranların çocukları orada burada restoranları açtıkça, geleneksel şıradan vazgeçip kimyasallarla dolu bir üzüm suyu içirir oldular millete.. bir iş fabrikasyona girdi mi bozuluyor.. uludağ kebapçısında hala nereden bulurlarsa katkısız şıra bulunuyor.. yazın farklı, kışın farklı tad.. işine gelmiyorsa kola iç, tadı hep aynı..



    yıllar geçti, bu adamlarla ahbap oldum, çocuklarıyla tanıştım.. geçen sene en büyükleri vefat etti.. çok disiplinli, eski insanlardandı.. biraz bozulurlar mı diye tırsmadım değil ama, hala bir oturuşta uludağ eteklerindeki mandıralardan gelen tereyağı içinde yüzen 1,5 porsiyon etibolu yiyip bütün gün ağırlık bastırmıyorsa, herhalde pek bozmadılar demektir..



    iş devam ederken tadını çıkarmak lazım.. dediğim gibi herkesi beklerim..




  • Bu tabak için savaş çıkarırım ben...

    Ayrıca bu kebabçı bozulamaz. Bozulmamalı. Gerekirse savaş çıkaralım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 6 Şubat 2014; 1:42:21 >
  • Flying Nimbus kullanıcısına yanıt
    Ek paket geldikten sonra epey bir geri dönüş yaşanacak Diablo III'e. Oynuyor olacağım eyvallah beklerim
  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Abi olmuyor böyle çok fena bir şey bu ya
  • Günaydınlar olsun.


  • Dışarı çıkamıyorum diye yapıyorsunuz bunları biliyorum ama sırtım yerden kalktığı an eskisinden daha iyi bir şekilde döneceğim
    Umut abi öyle bir anlattın ki tok iken acıktım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Günaydınlar olsun.




    O ne lae öyle azıcık sucuk koymuşsunuz. Büyük bi kangalı kalın kalın dilimleyip 2-3 yumurta kıracan yeter.
  • Sucuğun kilosu 40 lira napak anca 5 yumurtaya 5 dilim
  • Günaydın dostlar

    Gecenin bir yarısı gördüm etibolu o saatlerde midemde savaş başlattı desem yeri var dönerin atası gibi duruyor yeminle bugün 1.5 gidecek anlaşıldı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursa taraflarında oturan bir arkadaşımız varmıydı bu konuda
  • Yeni bir sogutucu denemesinde 5 ghz testin de garip bir koku geldi. Dedim board ı aldık elimize. Söktüm bir baktım kablo bildigin erimiş arkadaş.

    http://i.hizliresim.com/xER8dg.jpghttp://i.hizliresim.com/wvp5D4.jpg

    Seasonic x850



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 6 Şubat 2014; 11:39:30 >




  • afyondan 27 liraya gönderiyim en alasından :)
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Seasonicte böyle olduysa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Seasonicte böyle olduysa.

    Seasonic de öyle diyor.35 yıldır ilk defa görmüşler.Birde yeni kablo seti gönderelim mi yazmış.Nereye sokacaksam o kabloları artık.Eriyince içinde konnektor birazını çıkardım ama birazı daha duruyor ve konnektör çok zor girdi yarısıda dışarıda. Bakalım yükleniyorum anakartın garantisi bitti diye.Yeni psu ya da yeni anakart kopartmaya bakacam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    Bursa taraflarında oturan bir arkadaşımız varmıydı bu konuda

    ben yasincim
  • y.C.g kullanıcısına yanıt
    %100 diye satılanların neredeyse hepsini denedim inanki bana göre hiç birisi sucuk değil. Ben ki et manyağı bir adamım uzun süredir sucuk yemiyorum. Afyonda bi yedirdiler bize sucuk döner çeyrek ekmek 7 liraydı yol üzerinde bi yerde , nımıssızlar


    O değilde şu etibol'u devirdikten sonra üzerine ;


  • Fotoğraf harikulade dostum gerçekten etibol'un üstüne olacak pofur pofur tüttüreceksin tütün ürünlerini sevmesemde ayda yılda bir nargile kullanırım
  • Gerginix kullanıcısına yanıt
    Bizim meslek lastik gibi nereye çeksen oraya gidiyor. Devletin işine gelince rehber öğretmensin işine gelince psikolojik danışmansın. Bırak devleti bu alanda söz sahibi dediğimiz insanlar bile bizim var olma amacımız konusunda hala tartışıyorlar. MEB okullarına gidince zaten durum daha da kötü, kimi okulda müdür çalışma saatlerini hazmedemez istediğim saatlerde geleceksin diye baskı yapar. Okulda psikolojik danışmanlık dışında her işi yaparsınız. Yeri gelir disiplin kurulu olursunuz. Yeri gelir en ufak sorunda veliyi başından atmak isteyen sınıf rehber öğretmeni size gönderir. MEB'in çerçeve programını açarsınız sizden istenilen net bir şey yoktur. Her şeyden azar azar verilmiştir. Dışarıdan bakılınca insanların gözündeki en rahat meslek bizimkisi ama içine girince Allah korusun diyorum. PDR Türkiye'de yapılacak meslek değil. Zaten o kadar önemseniyoruz ki bu ülke de bizim yerimize sosyoloji felsefe mezunları atanıyor artık. Hangi birisine acısam bilemiyorum. Kadrolar doluyor ne olacak bize diyen sınıf arkadaşıma mı felsefe bölümü mezunlarıyla bizi aynı kefeye koyan devletime mi.




  • zhee kullanıcısına yanıt
    2.5 aydır sigara içmemem dolayısı ile haftada 2 (Ctesi/Pazar) olan nargile sefamı , Günde 1 ( Bazen 2 ) ye çıkarmış bulunuyorum. Aylık nargile masrafım evde içmeyi sevmediğim dolayısı ile 600TL civarında seyrediyor.

    Hatta şuan , nargileye gidiyorum yine iş güç olmayınca
  • 
Sayfa: önceki 30813082308330843085
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.