Şimdi Ara

Ekran Kartı PCI-Ex girişini bozar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar, ilginç bi sorunla karşı karşıyayız. Olay şu ki bilgisayarda yaklaşık 6 7 aydır oyunlarda çizgiler, bozulmalar vs görünüyordu. En son geçen hafta windows düşük çözünürlük dışında açılmaz hale geldi. Başka bir ekran kartıyla denedik normal açıldı. Ekran kartı bozuk dedik son bir şans olarak fırınlamayı denedik bu sefer anakart hiç görmedi ekran kartını. Sonra sağlam bir ekran kartını anakarta taktık onu da görmüyor . Ayrıca fırınladığımız ekran kartı başka bir bilgisayarda açıldı. Gerçekten ilginç bir sorun önce ekran kartı bozuk gibiydi şimdi anakartta sorun var gibi. Sizce ne yapabiliriz?



  • Fırınladıktan Sonra Taktığınızda Sorun Oluşmuş Olabilir Tabiki PCI Express'te. Ölçüm Yapan Aletler Var Onlarla Bu Kontrol Ettirin Derim PCI Soketi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çetooooo

    Fırınladıktan Sonra Taktığınızda Sorun Oluşmuş Olabilir Tabiki PCI Express'te. Ölçüm Yapan Aletler Var Onlarla Bu Kontrol Ettirin Derim PCI Soketi

    Başka bir anakartta fırınlı ekran kartı çalıştı ama onu anlayamadım ben de. Anakartta da sorun olmadı üstelik. Nasıl kontrol edebiliriz peki bir rehber vs var mı bununla ilgili?
  • faksu.42 F kullanıcısına yanıt
    PCI Express'e Akım Gelip Gelmediğini Ölçen Bir Alet Var, Bilgisayarcılarda Bulunur. Oralardan Öğrenebilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ölçemden bilinmez ama sanmam yani fırınlanmış ekran kartı taktın diye yuva bozulsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berke_17.

    ölçemden bilinmez ama sanmam yani fırınlanmış ekran kartı taktın diye yuva bozulsun

    Sorun ne olabilir peki o halde ben çıkamadım bu işin içinden . Kronolojik sırayla yazarsam olayları;

    1.Ekranda çizgiler vardı en son windows hiç açılmamaya başladı düşük çözünürlük modu ve güvenli mod dışında.
    2. ÇALIŞAN BAŞKA bir ekran kartını denedik sorunsuz açıldı.
    3. ESKİ ekran kartını fırınladık sorun bu kartta heralde diye, bu kartı anakarta takınca BIOS dahi açılmadı (1 uzun 3 kısa bip = VGA sorunu yazıyor anakart firmasının sitesinde(asus) )
    4. ÇALIŞAN ekran kartını anakarta taktık nafile yine açılmadı.
    5. ESKİ FIRINLANMIŞ ekran kartını başka bir anakarta taktık çalıştı. Çok az da olsa iz var yine ama.

    Sonuç olarak anakart şuan hiç bir ekran kartıyla açılmıyor hep 1 kısa 3 uzun bip uyarısı veriyor. Çözüm yeni ekran kartı + anakart değişikliği midir?
  • benzer sorun kuzenimin makinesinde basima geldi ne yaptiysak goruntu alamadik ram islemci psu her seyi degistirdik.en sonunda anakart bozuk diye degistirdik goruntu aldik.burada sorun anakarti degistirince aynisindan mi buluyorsun en azindan ayni soketten yoksa bizim gibi anakart gidince islemci hatta ram de degisebilir.en az masrafla anakarti degistirebiliyorsan ugras ama islemci ram de gidiyorsa o kotu.islemci anakart ram nedir yazarsaniz islemci rami degistirmeden uyan anakart bulabiliyor muyuz bakalim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

    benzer sorun kuzenimin makinesinde basima geldi ne yaptiysak goruntu alamadik ram islemci psu her seyi degistirdik.en sonunda anakart bozuk diye degistirdik goruntu aldik.burada sorun anakarti degistirince aynisindan mi buluyorsun en azindan ayni soketten yoksa bizim gibi anakart gidince islemci hatta ram de degisebilir.en az masrafla anakarti degistirebiliyorsan ugras ama islemci ram de gidiyorsa o kotu.islemci anakart ram nedir yazarsaniz islemci rami degistirmeden uyan anakart bulabiliyor muyuz bakalim.

    hocam yeni anakart aldık bugün yeni ekran kartıyla çalıştı. eskisini denemedik çüknü izler vardı hala zaten. bakalım şimdilik sorun yok ama hem anakartın pci express slotunun hem ekran kartının bozulması ilginç oldu bayağı birden
  • eski kart elinizde duruyorsa slota girdigi sari pul gibi yerlere bi bakar misin kararma yanma var mi?kart yandiysa slotu da bozmus olabilir elektirikle calisan seyler sonucta fazla akim gelmis ikisini de yakmis olabilir.benim ornegimde kuzenin apartmaninin yakinina yildirim dusmustu akim korumali priz ups filan kullanmiyordu aslinda kullanmak lazim boyle seyler.gecmis olsun diyelim cozmussunuz sonucta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.