Şimdi Ara

Ekran kartı - parça uyumu sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar!.. Benim elimde senelerdir can çekişen bir bilgisayar var. Fanının uğultusu, harddiskinin tırıltısı, ekran kartının takıntısı falanı filanı beni bezdirdi. Ancak ben genel olarak internette bolca dolanıp, online dizi-film falan izleyip, çook nadiren de fırsat bulabilirsem oyun oynamak isteyen birisiyim. Yani bilgisayarım her ne kadar düşük ve eski özelliklere sahipse de benim işimi kısmen görüyor.

    Anakartım: ECS P4VMM2
    Ekran Kartım: 64 mb Geforce2 MX400 (idi önceden), yeni aldığım kart 512 mb powercolor hd3450 agp
    Power: Mercury marka 300w yazan bir parça.
    512 mb da ram takılı.

    Ben bugün 478 için cooler master normal fan aldım taktım. Ses konusu normale döndü.
    Bir de yukarıda yazdığım ikinci el 512 mb ekran kartını aldım ve taktım. Ancak ekran kartını takıp pc'yi açtığımda kasanın kırmızı ışığı yanıyor ve dıt dıt dıt dıt dıt... diye ötmeye başlıyor. Siyah ekranda da en üstte iki satır halinde kırmızı bir yazı yanıp yanıp sönüyor. Ekran kartına elektrik gelmediği, elektrik kablolarını kontrol ederek ekran kartını takmam yönünde bir seyler istiyor yazıda. Bir kaç kez söktüm taktım fayda etmedi.


    Benim size soracağım konu;
    1- Bu ekran kartını çalıştırma imkanım var mı?
    2- Böyle bir imkan yoksa anakartıma uygun başka bir kart öneriniz var mı?
    3- Onu da tavsiye etmiyorsanız bu aldığım ekran kartına uygun anakart(gerekiyorsa işlemci+ram) tavsiyeniz var mıdır (ikinci el ve ucuz olmak kaydıyla)
    4- Ne ekran kartını ne anakartını dert et, salla gitsin, sen şunu al her türlü işini keyifle görür diyeceğiniz başka bir toplama öneriniz var mıdır?(Yine 2. el ve ucuz olacak)







  • Tam sistemi yazın diyeceğim ama bu saatten sonra verdiğiniz paraya değeceğinden emin değilim. Anakartta zayıf, fakat ekran kartını destekliyor. Ekran kartında ek güç girişi varsa takmamış olabilirsiniz.
    Ayrıca Ankarada olduğunuz için seçeneğiniz çok ikinci elde ayağa değil amuda bile kaldırırsınız.
    http://resim.donanimhaber.com/forumid_272/tmode_9/smode_1/p_1/location_Ankara/tt.htm
  • BU MESAJ ACİL KANA İHTİYAÇ OLDUĞUNDAN 20 MESAJA ULAŞMAK İÇİN Atılmıştır. ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
    bir arkadaşımızın oğlunun lösemi olması sebebiyle A rh + taze kana ihtiyacı var. göztepe ssk da yatıyor çocuk. her gün bir ünite kan lazım. liste oluşturuyoruz. kan vermek için benimle ya da 0 536 768 46 60 dan muratla bağlantıya geçin.
  • Dediğiniz gibi ek power girişi varmış onu takınca çalıştı teşekkürler.

    İkinci elde çok uygun fırsatlar olduğunu biliyorum. Ancak işin gücün arasında takip edemediğim için bilgisayarımın özellikleri geri kaldığı gibi benim teknoloji bilgim ondan daha da geri kaldı :) Harddisk alacak olsam anakartta sata yok o ona uymaz, anakart alsam power uymaz, işlemci alsam fan uymaz, ram uymaz, falan da filan... Hepsini uydurdum, gerekli parçaları gayet güzel seçtim diyelim. Bu kez de ikinci elde piyasayı bilmediğim için sıfır 4x4'lük sistem kuracağım paraya elin hurdalarıyla kazıklanarak bilgisayarımsı bir şey elde etmiş olma ihtimalim var. :) O yüzden bir şey yapmaya yeltenemiyorum. Dayanamayıp aldım bu ekran kartını da nasıl aldıysam o kadar hesabın içinde. Neyse ki hallettim. İki sene daha harddisk, dvd rom ve ram harici bir şey almaya kılım kıpırdamaz sanırsam. :)

    Tekrar teşekkürler, iyi bayramlar!..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.