Şimdi Ara

Ekran kartı mı psu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar son bir kaç aydır oyunlarda sistem kitlenip mavi ekran alıyorum. Format atıp denedim farklı driverler ile denedim win 10 ve win 7 de denedim win 10 da sistem direk mavi ekran verip resetliyor. Rapor bile oluşturmuyor direk resetliyor verdiği hata ise critical process died ama win 7 de oyun kitlenip sistem sapıtıyor tıkladığım şey anında açılıyor ancak açıldıktan sonra hiç bir komutuma yanıt vermiyor. Bilgisayarı kapata basıyorum kapatılıyorda yarım saat bekliyor kapanmıyor. Bu sorun ekran kartımı 1080ti ye upgrade ettikten sonra başladı ve sadece oyunlarda oluyor ancak ekran kartımı benchmark programlarına stress testlerine soktuğumda bir sıkıntı yaşamıyorum sadece oyunlarda mavi ekran alıyorum. Apex pubg metro far cry bf1 witcher gibi farklı oyunlarda denedim hepsinde sonuç aynı mavi ekran alıyorum. Hatta tüm sistemi (cpu ram gpu ssd) aida64 ile benchmarka soktuğumda bile bir sorun yaşamıyorum. Sorunun güç kaynağında olabileceğimi tahmin ederek msi afterburnerdan ekran kartımın power limitini %60 a düşürdüm ve bu sorun ortadan kalktı artık mavi ekan almıyorum ancak power limiti %75 civarlarına çıkardığımda tekrardan bu sorunu yaşıyorum. Bugün ekran kartımı başka bir sistemde denedim ve hiç bir sorun olmadı gayet normal çalıştı sonuç olarak ekran kartı ihtimalini çıkardım geriye ram ve işlemci kaldı işlemcimde overclock vardı onu kaldırıp denedim sonuç değişmedi ramlar içinde memtest yaptım orada da hiç bir sorun çıkmadı. Psu mu 2013 yılında aldım markası xigmatek 700w +80 bronze sistemimdeki tek değişmeyen ve en eski parçam bu sizce sorun psu dan mı kaynaklanıyor yoksa başka ihtimal olabilir mi ? Ekran kartından şüpheleniyordum ancak başka sistemde deneyince aklımdaki tek ihtimal psu kaldı. Başka ihtimal var mıdır bana yardımcı olabilirmisiniz.

    Sistemim:

    GA-Z97X-UD3H-BK rev 1.0

    4790k all core 4.6ghz 1.25v

    24 gb ram (16 gb si F3-2400C10D-16GTX)
    (8gb si pny anarchy 2400mhz cl11)

    Ramleri daha yavaş olan cl11 timingli pny nin değerlerine sabitledim ram voltajım 1.66

    Asus strix 1080ti +150 core +500 memory (overclocksuzda mavi ekran alıyorum sonuç değişmiyor mavi ekran almamam için kartın power limitini %60 a çekmem gerekiyor

    psu xigmatek tauro 700w +80 bronze

    500gb 970 evo 250gb 840 evo 2tb seagate barracuda

    Sorun büyük ihtimalle psu da gözüküyor. Bana bu sistemi kaldıracak kaliteli bir psu da önerebilir misiniz ?

    Teşekkürler şimdiden yardımlarınız için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • mavi ekran hata kodunu bakinda.. soyle bir bakinca zaten bu psu ile o ekrankarti olmamis hic. xigmatek i high end sistemlerde kullanmamak lazim. yerinizde olsa psuyu her türlü degistirirdim.
    bütce nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 21 Mart 2019; 19:32:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mukarnas

    mavi ekran hata kodunu bakinda.. soyle bir bakinca zaten bu psu ile o ekrankarti olmamis hic. xigmatek i high end sistemlerde kullanmamak lazim. yerinizde olsa psuyu her türlü degistirirdim.
    bütce nedir?
    Mavi ekranın kodunun resmini çekmiştim ama şuan bulamadım bulursam atacağım. Fiyatlara baktım da 500-600 arası düşünüyorum ancak sistemime yetecek kaliteli bir psu için fiyat yetersiz ise biraz daha yükseltebilirim bütçeyi sonuçta çok değişen bir parça değil şuankini 6 yıl kullandım uzun yıllar idare etsin. Ekstra olarak modüler olursa daha iyi olur şuanki psu mun kablolarından nefret ediyorum çok fazla ekstra kablo var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • +

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.