Şimdi Ara

Ekran Kartı İle İlgili Çok Ciddi Sorunum var Acil Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar; Biraz detaylı anlatıcam. Lütfen bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Bilgisayarım: Asus G50VT-X5 ROG

    Kartım: 9800M GS


    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-9800M-GS.12932.0.html

    Sorunum şöyle başladı; Bundan 2 ay önce video düzenlerken render aldım. Render alırken birden bilgisayar dondu ve hiç tepki vermedi. Reset attım ve bilgisayar da ilk farkettiğim şey çözünürlüğün düşmesi ve ekran da yavaş yavaş ortaya çıkan çok hafif belli olan yeşil ve mor renklerden oluşan dikey çizgiler. Daha sonra laptopun monitörü de bozuk televizyon gibi görüntü de kırılmalar garip garip gidip gelmeler başladı.
    Garantisi bittiği için ASUS teknik servise sadece bakması için gönderdim. Bana ''Anakart arızalı 750 TL, Bottom case kırık 100 TL, Servis ücreti 100 TL Toplam 950 TL fiyat biçtiler. Ben de bu fiyatı görünce onay vermedim. Benim düşündüğüm arızalı olan parçanın Grafik kartı olduğu.
    Forumda bu sorunlardan yola çıkarak ekran kartı fırınlama işinin doğru olacağını düşündüm yaptım ve oldu da. Oyun kurup yükledim ve eskisi gibi aynı fps ler de çalıştı. Fakat bilgisayar da hızlı işlemler yaptığım da (Video seyretmek, nette gezinmek birçok sekme açmak, setup yapmak vs) gibi ekran kartı arızalı olmadan önceki durumlar da güzelce yapabiliyordum. Fakat bu işlemleri fırınladıktan sonra yapamadım. Bilgisiyar dondu ve ekran sürekli gidip geldi ve hiçbir tepki alamadım. Ben de reset attım ve düzeldi ama yine aynı işlemleri yaptığımda yine aynı sorun. Ben sorunun benim grafik kartımın ramlerin de olduğunu düşünüyorum.

    Sizce problem nedir?



    Dipnot: Driver güncel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mratt -- 22 Nisan 2014; 3:10:17 >







  • Dediğin gibi ise ramlerde problem ama fırınlamak geçici bir çözüm olur senin için. Her halukarda o kart mefta olacaktır. Eğer entegre değil ise kart, yani değişebilir ise başka bir servise yollayıp bir baktır. Bazı servisler asıl servisin çıakrdığı fiyattan daha ucuza fiyat çıkarabiliyor.
  • Ekran kartı bitmiş

    Onboard kullanın bence düzeltene veya değiştirene kadar
  • Evet ekran kartı malesef son gözlemlerime göre artık iyice gitmiş durumda. Peki sizce ekran kartını değiştirsem beni ne kadar götürür? Oyunları full detay oynama gibi bir derdim yok. Fakat en az high detay olsun benim için yeter. Şu ana kadar bütün güncel oyunları güzelce açtım. Sizce ekran kartına masraf mı yapayım yoksa yeni bir pc mi?
  • mratt kullanıcısına yanıt
    Salla bunu kac nesil geride. Topla adam akilli bir masaustu. Eger toplayamiyorsan laptop al (msi ge 60)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkishCovboy

    Salla bunu kac nesil geride. Topla adam akilli bir masaustu. Eger toplayamiyorsan laptop al (msi ge 60)


    Tavsiye ettiğiniz laptopu inceleyeceğim. Ekran kartı iyi görüküyor ama ne de olsa yine laptop. Oyunucu laptopu alınca sonuç ne oldu gördük. Yine aynı şey olmasından korkuyorum aslında.
  • mratt kullanıcısına yanıt
    Durumunuz musayit ise toplama pc daha mantikli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.