Şimdi Ara

ekran kartı ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar , bilgisayarımı tamir ettirmek için bilgisayarcıya vermiştim önceleri harddisk değişmesi lazım dediler değiştirdik sorun çözülmedi sonra bu sefer eski harddiskimi takıp ekran kartını değiştirdiler şu an bilgisayar açılıyor kullanılıyor ama skyrim diye bi oyun yüklemiştim ona giriyorum bi süre sonra bilgisayar kapanıyor..ve ekran kartı özelliklerine baktım nvıdıa 512 mb ekran kartım yerine 256 atı takmış ve 100 lira civarı para aldı..durum bu fakat o kapanma sorunu neyden kaynaklanıyor bilmiyorum,sıfır ekran kartı taktırsam pahalıya mal olurmu bana ve 100 lira çokmu acaba o ekran kartı için ? ilginiz için şimdiden teşekkürler

• Ekran kartının belleğine pek takılmayın derim. 256 mb olup, 512 mb bellekli kartlardan daha üstün performans sunan ekran kartları mevcut. Eski ve yeni ekran kartınızın marka-modelini söylerseniz ona göre ucuz ya da pahalı diyebiliriz.
  • eski ekran kartım up to 1791 mb nvidia geforce 9600 m 512 mb bellekli yeni takılanıda ati mobility radeon hd 3400 series 256 mb bellekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06volki

merhaba arkadaşlar , bilgisayarımı tamir ettirmek için bilgisayarcıya vermiştim önceleri harddisk değişmesi lazım dediler değiştirdik sorun çözülmedi sonra bu sefer eski harddiskimi takıp ekran kartını değiştirdiler şu an bilgisayar açılıyor kullanılıyor ama skyrim diye bi oyun yüklemiştim ona giriyorum bi süre sonra bilgisayar kapanıyor..ve ekran kartı özelliklerine baktım nvıdıa 512 mb ekran kartım yerine 256 atı takmış ve 100 lira civarı para aldı..durum bu fakat o kapanma sorunu neyden kaynaklanıyor bilmiyorum,sıfır ekran kartı taktırsam pahalıya mal olurmu bana ve 100 lira çokmu acaba o ekran kartı için ? ilginiz için şimdiden teşekkürler

256 Takması zaten bilgisayarın özelliğinin azalmasına neden olmuştur.

Sıcaklıktan dolayı kapanıyor olabilir.

AIDA64 Extreme Edition programını yükleyin normal kullanırken birde oyun esnasındaki sıcaklıkları buraya yazın özellikle CPU , GPU

• 9600gt yi cikar 3400 ati koy... iyiymis. git al ekran kartini ver adaminkini 3400 u de ver. de ki kendisine bundan iyi karti ben 90 a alirim be. 90 tl ye sifiri olmayan sifiri olsa da 50 tl civari olacak karti 100 e sat. valla bu insanlar parayi boyle kazaniyor demek ki..
  • everestle baktım cpu 42 civarından 46 lara yükseliyor diğerini bilmiyorum..bu kapanma durumu oyuna girince oluyor ama bi keresinde normaldede olmuştu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06volki -- 30 Haziran 2012; 13:21:02 >
  • quote:

everestle baktım cpu 42 civarından 46 lara yükseliyor diğerini bilmiyorum..bu kapanma durumu oyuna girince oluyor ama bi keresinde normaldede olmuştu

Oyuna girince daha çok ısınıyor olabilir oyundaki sonuçlara bakın..Özellikle GPU sıcaklığına
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

9600gt yi cikar 3400 ati koy... iyiymis. git al ekran kartini ver adaminkini 3400 u de ver. de ki kendisine bundan iyi karti ben 90 a alirim be. 90 tl ye sifiri olmayan sifiri olsa da 50 tl civari olacak karti 100 e sat. valla bu insanlar parayi boyle kazaniyor demek ki..

ben zaten bilmiyodum ne taktığını pc özelliklerine bakınca anladım..hani gidip söylesem aynı parayla hangi marka hangi model taktırtmam lazım o paraya değcek sizce..bide bu taktığının orjinali yok olsada piyasa değeri 50 lira fln mı diyosunuz yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

everestle baktım cpu 42 civarından 46 lara yükseliyor diğerini bilmiyorum..bu kapanma durumu oyuna girince oluyor ama bi keresinde normaldede olmuştu

Oyuna girince daha çok ısınıyor olabilir oyundaki sonuçlara bakın..Özellikle GPU sıcaklığına

sizin söylediğiniz programı yükledim baktım gpu 68 lerden 75 lere fln yükseliyor..bu gpu değeri ne oluyor peki ve ısınma nye oluyor?
  • quote:

quote:

quote:

sizin söylediğiniz programı yükledim baktım gpu 68 lerden 75 lere fln yükseliyor..bu gpu değeri ne oluyor peki ve ısınma nye oluyor?

Masaüstü bilgisayar için GPU (Grafik işlemci (Ekran kartı üzerndenki işlemci)) 75 C geçmesi oyunlarda kapanmaya neden olur.

Isınma problemi olan ekran kartı takmışlar. Servise tekrar görünü ekran kartı değiştirsinler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Masaüstü bilgisayar için GPU (Grafik işlemci (Ekran kartı üzerndenki işlemci)) 75 C geçmesi oyunlarda kapanmaya neden olur.

Isınma problemi olan ekran kartı takmışlar. Servise tekrar görünü ekran kartı değiştirsinler.

bnm pc laptop ama bişi farketmez demi..bu arada ilginiz içinde teşekkürler..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Laptopsa farkeder..

GPU 80 C gelse bile bilgisayar kapanmaz. Nasıl ekran kartı değiştirdiler anlamıyorum. Siz servise verin yapacağınız çözüm yolu yok üzgünüm..

• quote:

quote:

9600gt yi cikar 3400 ati koy... iyiymis. git al ekran kartini ver adaminkini 3400 u de ver. de ki kendisine bundan iyi karti ben 90 a alirim be. 90 tl ye sifiri olmayan sifiri olsa da 50 tl civari olacak karti 100 e sat. valla bu insanlar parayi boyle kazaniyor demek ki..

ben zaten bilmiyodum ne taktığını pc özelliklerine bakınca anladım..hani gidip söylesem aynı parayla hangi marka hangi model taktırtmam lazım o paraya değcek sizce..bide bu taktığının orjinali yok olsada piyasa değeri 50 lira fln mı diyosunuz yani

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=10041138

Alın size o kartin iki nesil ust versiyonu... kac para 57 tl. siz bunun daha eskisine ki garantisi var mi yok mu sifir mi ikinci el mi olup olmadigini bilmediginiz bir karta 100 vermissiniz..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Laptopsa farkeder..

GPU 80 C gelse bile bilgisayar kapanmaz. Nasıl ekran kartı değiştirdiler anlamıyorum. Siz servise verin yapacağınız çözüm yolu yok üzgünüm..

laptop ı servisine götürmemiştim bi bilgisayarcıya yaptırdım ama..ynede ısınmadan kaynaklı bi kapanma olma ihtimali yokmu yani niye kapanırki oyunda

• Hocam 5 Dk oyna hemen ısınmaz belli süre sonra 100C geçiyorki kapanıyor 95 C yok kapanmaz..

CPU fazla ısınmıyo dedin..
  • Size tavsiyem bilgisayarı teknik servise veya sokak arasında ki bilgisayarcıya verdiğiniz zaman kesinlikle parça değiştirmesine izin vermeyin. En azından değiştirmeden önce size bilgi versin ona göre kararı siz verin. Bazıları parça değiştirip haber bile vermiyor dikkat edin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gök-han

Size tavsiyem bilgisayarı teknik servise veya sokak arasında ki bilgisayarcıya verdiğiniz zaman kesinlikle parça değiştirmesine izin vermeyin. En azından değiştirmeden önce size bilgi versin ona göre kararı siz verin. Bazıları parça değiştirip haber bile vermiyor dikkat edin..

Aynen katılıyorum hocam...
  • quote:

quote:

quote:

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=10041138

Alın size o kartin iki nesil ust versiyonu... kac para 57 tl. siz bunun daha eskisine ki garantisi var mi yok mu sifir mi ikinci el mi olup olmadigini bilmediginiz bir karta 100 vermissiniz..

o linkle açamadımda marka model olarak söylerseniz..ben kendi aldığım bi ekran kartını taktırsam iyi olur demi

• bana nvidia geforce 9600 m düzeynde ekran kartı önerilerinde bulunablirmisiniz acaba
  • 9800gt mesela... arkadasa 100 tl kaptirmissin madem ya 9800gt al yada gts yada gtx 450 gibi birsey al. 100 tl daha ustune verisin belki biraz daha fazla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.