Merhaba iyi forumlar hocalarım, Rtx 3070TI Gigabyte Aorus master ekran kartım düne kadar sorunsuz çalışırken bugün bir arkadasin sistemine takıp 3 led ışığı yanarak RGB ledlerinin olduğu bölüm yanmadı. Programdan rgb bölümüne gittiğim de ise orada rgb bölümü kaybolmuştu ben de kendi evime tekrar getirdiğim de ise aynı hata ile karşılaştım, kartın performans veya soğutma da bir sorunu yok sadece ledler gitti ve 3 ışık sönmeden yanıyor, güç girişlerini itina ile kontrol etmeme rağmen kurtulamadım ve ledlerim geri gelmedi ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ekran kartı güç girişi led ışığı[YARDIM]

-
-
DDU ile driver kaldırıp yeniden başlatın, sonra tekrar driver kurun bi deneyin. Ne alaka diyeceksiniz, ben de bilmiyorum ama Aorus Extreme 2080'de aynı senaryo ile bi kasadan diğerine taktığımda giden ledleri böyle geri getirmiştim :) O da olmazsa ürünün destek sayfasında one-click bios vardır, indirin bios yenileyin.
-
Direkt format atarak denedim hocam ancak olmadı, 2.soylediğiniz olabilir diye düşünüyorum default ayarlarına dönerse en azından çünkü ben ledleri de kapatmıştım öncesinde ama siteye girdiğimde destek kısmında bios yok bir de bios olayı tehlikeli diye görmüştüm siyah ekran geliyormuş falan olmayınca tedirginim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burada firmware olarak one-click exe var hocam. Hatta açıklamada şöyle yazıyor. ''Fixed compatibility issues with third-party software which caused RGB Fusion to not recognize the graphics card.'' Endişe etmeyin CMD kurumlar gibi değil 1 kere exe'ye tıklıyorsunuz o hallediyor.
gıgabyte
AORUS GeForce RTX™ 3070 Ti MASTER 8G Destek | Ekran Kartı - GIGABYTE Turkeyhttps://www.gigabyte.com/tr/Graphics-Card/GV-N307TAORUS-M-8GD/support#support-dl-firmware -
Teşekkür ediyorum hocam yalnız çift tıklıyorum 1-2 komut sekmesi çıkıyor tak kapanıyor bir şey gelmiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Unstoppable -- 3 Ocak 2024; 17:56:8 >
Merhaba.
Bu tip programlar bazen yönetici yetkisi isteyebiliyor.
"Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini de bir deneyin.
-
Denedim hocam, factory reset diye bir şey yok mu bu kartlarda
Dual bios var kartınızda sanırım. Diğer biosu denediniz değil mi?
Silent/ OC bios ikisini de denedim led kısmı hala çıkmıyor programda ve hala yanmıyor, Anakart bios reset gibi pil tak çıkar yapsak keşke fabrika ayarlarına dönse düzelecek ama nasıl dönüyor gpu da bu güne kadar hiç başıma gelmedi haliyle model de biraz kallavi fiziksel hasar da yok durduk yere ledler gitti gelmiyor 😔
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Unstoppable -- 3 Ocak 2024; 22:35:13 >
GPUZ den ekran kartı bios sürümüne baktınız mı_ belki sizin kartınız zaten bu biostatır. o yüzden yüklemiyordur.
-
Evet hocam belkide, şu güç girişleri üzerinde ki lanet 3 ışık ne alaka onu da anlamadım daha önceden yoktu her şey okeyken şimdi bu 3 ışık geldi rgblerim çalışmıyor kısa devre mi oldu ne yaptı 3 ışık gitse rgb ler geri gelecek belkide ama olay ne çözemedim
iyi günler, kolay gelsin.
tom's hardware forum
[SOLVED] - Gigabyte GPU LEDs don't turn on when computer bootshttps://forums.tomshardware.com/threads/gigabyte-gpu-leds-dont-turn-on-when-computer-boots.3731754/şurada anlatılana bir göz atabilir misiniz? uzak ihtimal ama belki bios'da böyle bir özellik vardır...
-
Adamın sorunu gpu ile değil ki hocam, anakart ile :/
Geçmiş olsun çözebildiniz mi sonra . Bende de aynı ürünün 3070 i vardı . Bnde de başka pcye taktımda bu şekil , gigabyte ın rgb fusion programında lcd ekran a tam hükmedemiyordum, lcd ekran sekmesi bazı programlarda hiç olmuyordu bile ??? giremiyordum. Program son sürüm olsa bile.
Yani pc değişince saçmalıyordu ekran kartı ve led programı. Yukarda sormuşsunuz arkadaşımıza güç girişleri üzerindeki ışıklar ne diye . Onlar bndeki 3070 aorus master da da vardı o şekil yanıyordu yine.
-
Hocam tamamen aynı sorunu yaşıyoruz, aynı şekilde devam ediyor her yeri araştırdım bisiler yok en sonunda gigabyte in servisi aradım adam zar zor bilgi verdi 3 beyaz ışık psu da güç yetersizliğinden olabilir diyor ama ben daha önce sorunsuz bir şekilde kullandım gittim başka pc ye taktım şimdi geldim kendi pc me geri taktım kart lalay oldu rgb ler yanmıyor o 3 lanet ışık hala var.. siz ne yaptınız hocam kart hala siz de mi?
Kartı 3 ay önce sattığım sistemle birlikte elden çıkardım. Kart uzun süre kalmadı bnde. O pc de sorun yoktu. Yukarda dediğim gibi farklı bir pc de deneyince rgb fusion programında sıkntı oldu.
Silip yeniden kurdum yine aynısı olmuştu. Bnde asıl sistemde sorun olmayınca çok üstünde durmadım yazılımsal veya windowstan demiştim kendi kendime. Alan arkadaşta bir sorun var dememişti.
Hala sorunsuz kullanıyor muhtemelen.
Yukarda arkadaşlar demiş, bnde programın yeni sürümü veya indirilebiliyorsa 1 veya 2 önceki sürüm rgb fusion u indirn diyecektim. Format atılmış çünkü yine aynısı olmuş. Gigabyte servisin dediğine tam katılamıycam çünkü diğer pcde de denemişsiniz sonuç aynı 2 psuda da sorun olmaz şansa.
Işıklar bnde de yanıyordu bnde de psu yetmezliği yoktu öyle olsa oyunlarda ve furmark benzeri testlerde sistem reset atar veya kapanır. Psu oyunlarda yetip 3 tane rgb ışığımı yakamayacak :)
Anakart bios pilini çıkarın diyecem ama bnce anakartlık bir durum değil. Öyle olsa sadece arkadaşınızın pc sinde sorun olurdu. Kendi pcnize geçince düzelirdi. İsterseniz bios pilini çıkarıp 5 dk bekleyin ama bnce pek öyle değil. ( yine de denenebilinir) Sanki ekran kartında fabrika ayarlarına dönmek sıfırlamak gibi bir durum yapılmalı. Sanki amd kartlarda böyle bir şey control panelden oluyordu ama nvidia da oluyormu hiç denemedim.
Nete bakmak lazım. Belki oluyordur.
Ender rastlanan bir durum olduğundan çok detaylı konularda yok malesef. Eski sürüm rgb fusion indiriliyorsa bir öyle deneyin. Veya ekran kartı ayarları sıfırlanma oluyorsa bunlar denenmeli.
Çokta bir şey gelmedi başka aklıma.
-
Maalesef hocam ben de kitlendim hayırlısı diyorum en sonunda acicam kartı bir kaç kablo tak çıkar yapicam öyle reset olur mu bilmiyorum bide macun yenilerim :D
Aslında üstteki mesajda onu da söyleyecektim ama kartın durumunu bilmedimden yazmadım. Kartın içi açıldıysa önceden garanti falan yoksa, içi açıldığında veya kenardan mümkünse ordan falan,
Fanların sokete takılı olduğu gibi , rgb soketi de var ya onu çıkarın sonra takın. Gerçi kullanıcı bunu rgb soket pini sökme takma işlemi yapmadığı için alakasız gibi duruyor ama yine de denenebilinir.
Ben asus servisinin ölü çöp olmuş çalışmıyor deyip ücret istediği asus tuf z690 ve arkadaşın asus prime anakartını baştan aşağı kontak temizleme spreyleri detaylı temizlik ve bios pillerini yenileyerek hayat döndürdüm. Sıkntısız bir biçimde elden çıkarılncaya kadar çalışıyorlardı.
Reset atma muhtemelen program yardımı ile oluyordur. Yani içini açıp geri takma sökme ile olmayabilir fikrimce. Hiç bir türlü düzelmezse programla falan içini açma şansınız varsa özellikle rgb soketi pini çıkarılıp tekrar takılabilir. Ama durup dururken rgbler nasıl böyle olur ? Kartın bir sökülüp takılması ile ? sonra programın tekrar kurulması ile de çözülmemiş.
-
Neden, niçin nasıl olduğunu ben de anlamadım hocam ben de az çok anlarım bilgisayardan ilk defa gördüm böyle bisi o zaman biz ekran kartını kendi bilgisayarımda kullanırken 3 Led ışığı falan yoktu her şey normaldi çıkarttım arkadaşa götürdüm ona takdik 750w +80 gold var onda da açtığımızda 3 beyaz ışık geldi önemsemedim baktım ledler yanmıyor program indirdim baktım program da rgb bölümü yok kendi bilgisayarımda olduğu gibi arkadaşa format attım yine aynı aldım kartımı eve geldim, kurdum kasama sorunsuz çalışan sistemimde aynı onda olduğu gibi devam etti ve ledler gidik arkadaşın rgb takıntısı olmasa hayatta uğraşmam. Gigabyte servisini aradım adamlar tr kartı olmadığı için bırak bilgiyi öneri bile vermiyorlar şuan öyle kaldım.
Benzer içerikler
- termal pad önerisi
- g sync nasıl açılır
- ekran kartı tamiri
- gddr6 nedir
- opengl mi directx mi
- amd 9000 serisi ekran kartı
- ekran kartı öğrenme
- işlemci sıcaklığı ölçme
- rtx 5090
- rtx 5060 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X