Şimdi Ara

Ekran Kartı Görüntü Vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir sorum olacak bu işten anlayan herkese. Dün bilgisayar bozuldu. Bilgisayarı açıyorum 2-3 dk açık kalıyor ve aniden ekrandan görüntü gidiyor devamında GPU fanları son sürat çalışmaya başlıyordu. PSU'dan kabloları çıkartıp tekrar yerine taktım ve denediğimde ise sorun kalmamış gibiydi hatta ekran kartı %99 yük altında bile stabil çalışmaya devam ediyordu. Neyse topladım kabloları, kapattım kasayı tekrar denedim yine aynı durum. Defalarca yeniden başlattım her seferinde aynı tepkiyi veriyordu. Biosu güncelledim, ekran kartını güncelledim, sistem güncelmiş ona dokunmadım. Bu sefer ekranda yatay pembe çizgiler belirdi ve sistem ekran kartını tanımıyordu. Anakart slotunu test etmek amacı ile anakarttan güç alan bir GPU taktım, bir sorun yoktu. Henüz PSU'yu test etme şansım olmadı. Velhasıl sonradan farkına vardım ki ekran kartına güç veren kabloların dışında siyahlık var. Değiştirdim kabloları; ilk başlarda bir sorun kalmadı sanıyordum ki, ekran kartı hata verdi. Device Manager'dan baktığımda "code 43" hatasını gördüm. Biraz araştırdım ve nvidia'nın forumlarında benim karşılaştığım hata ile karşılaşanlar olmuş. 'Display Driver Uninstaller' ile güvenli moddda sürücüleri temizleyip başka sürücüler kurdum fayda etmedi. DDU ile tekrar temizleyip, nvflash ile komut isteminde "nvflash64 -6 ___.rom" kodu ile işlem yaptım (ne olduğunu bilimiyorum) fayda gösterdi fakat bu seferde bir kaç dakika sonrasında mavi ekran hatası aldım: "nvlddmkm.sys" dosyası sanırım hata veren. Daha bir kaç gün öncesine kadar hiçbir sorun yoktu, olup bitenlere anlam veremedim. Ekran kartının garantisi bitti, teknik servise de gönderemem sanırım. Yardımcı olursanız, fikir verirseniz müteşekkir kalırım.

Edit 1: Bilgisayara format attıktan sonra ekran kartı görüntü vermemeye başladı fakat fanlar çalışıyor. Bütün tuşlara basarak bölüm geçmeye çalışıyorum adeta, yok mudur yardımcı olacak?

PSU: Corsair RM850X 850W 80+ Gold

GPU: Gigabyte 2080 ti Extreme

CPU: AMD 3900XT

Anakart: Asus ROG Strix X570-F

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 24 Temmuz 2023; 0:34:28 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.