Şimdi Ara

Ekran kartı fanları hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar. bir konuda bilgililerin yardımına ihtiyacım var. rx 6800 gaming x trio ekran kartımın 1 adet fanı bozulmuştu. aynı model rtx 3060’ın fanlarını taktım ve sorunsuzca çalıştı. yani problem fan soketinde ya da pcb’de değil, fanın kendisindeymiş.

    rx 6800'ün orijinal fanında “2 ball bearing” yazıyor ve kodu PLD09210B12HH.
    3060'ın fanlarının kodu PLD09210S12HH ve üzerinde “long life bearing” yazıyor.

    Ekran kartı fanları hakkında.


    aliexpressten almayı düşündüğüm fanın kodu 3060’taki gibi PLD09210S12HH. bu fanlarda yazan 2 ball bearing ve long life bearingin farkı nedir? bir de 2 ball bearing olan orijinal fanlar yerine aliexpressten long life bearing olanları alıp kullanmamın bir zararı olur mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >








  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar karta zarar verebilecek farklilikta özellikler degiller, fanin ömrünü belirleyen, fan yapisi yani mekanik özellik farkliliklaridir. 2ball-bearing ile long-life-bearing arasinda öyle cok bir fark oldugunu düsünmüyorum. Genellikle fluid d. bearing'in patent hakki oldugu icin, firmalar cesitli bearing metotlarini kendince modifiye ederek, farkli isimler veriyorlar. Genel 3 tipi var, sleeve bearing, double ball bearing, fluid dynamic bearing. Kullanabilirsin bir sorun olmaz.

    https://www.tomshardware.com/reviews/power-supplies-101,4193-18.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fan'ın ömrünü belirler bearing'ler ball bearing fanlar uzun ömürlüdür genelde premium segment ürünlerde kullanılır. long life bearing ise aslında sleeve bearing'dir ancak firmalar çeşitli modifikasyonlarla daha dayanıklı hale getirebiliyor bu bearing'i k


    keza sleeve bearing yapısını firmalar maliyetten baya bir kısmak adına kullanıyor piyasada 50-100 tl'ye satılan fanların hemen hemen hepsi sleeve'dir


    Ball bearing fanlar kolay kolay bozulmaz gerçi ama mining falan yapıyorsanız ömrü daha çabuk dolmuş olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 14 Nisan 2022; 17:0:51 >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam,

    Kasama 4 adet cooltek 140 silent pwm aldim,

    https://www.cooltek.de/page/view.product.php?x=82&y=68&id=1JBoe8-wdjmdz-as00d0-CwvgjB agustos'da 2 yil olacak, bu süre zarfinda pc cok nadir kapandi. Mtbf olarak 80.000 saat ömür yazilmis. Cok ucuz, cok sessiz ve 4 adette suana kadar 0 fire verdi. Sleeve bearing den modifiyeli rifle bearing bir model. Daha öncesinde 2017 de aldigim arctic f12 pwm ler takiliydi, fluid d. bearing... 3 önde, 2 yukarda... Yukardakilerden biri ciddi sekilde tikirdi yapiyordu, 5'te 1.. Kilerde güzel bir yer buldum arkadaslara... zorlamasan dahi, her bir sample da kalite bir olmuyor, arkadasta da bu durum olabilir. Miningci izlenimi vermedi bana.


    Fan, düz sleeve bearing olmasinda, sleeve++ lar da fena degil, modifiye yariyor. LLB, Rifle bearing gibi...


    Pek fark olmadigini düsündügümü söyledim, cünkü long-life-bearing fanlara hakilaten uzun ömür biciliyor; 100.000 mtbf -> https://www.fractal-design.com/products/fans/prisma/prisma-al-14-pwm/rgb//

    2-ball-bearing, 100.000 mtbf; https://gelidsolutions.com/thermal-solutions/radiant-d-rgb-fan/


    Tabi ki her üründe bu mtbf tutmaz. Sözde benim arctic lerin 10 yil garantisi var. 3 yilda yukari takilanlardan biri kendini saldi mesela. Faturayi bul ve garanti ile ugras, gerek duymadim, ama bizzat tecrübe etmis oldum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • resimdeki 2 fana ait kartla da mining yaptım hocam :) 6800 ile 2 ay, diğeriyle yaklaşık 4 ay yaptım. elektronik işi tamamen şans işiymiş işte. şimdi 6800’ü kişisel kasama almak için fanını düzeltmeyi düşünüyorum.

    o hâlde ben sipariş edeyim gitsin bu aliexpress fanını. vakit ayırdığınız için ve katkılarınızdan ötürü çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omara kullanıcısına yanıt

    2/4 ay da fanlara mining de yapsan birsey olmamasi gerekir ama kalite kontrol sag olsun, teknik verileri bosa cikarmayi sever.


    Sen fan almisken, yedegin yedegini de al Ekran kartı fanları hakkında. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    miningi bıraktım hocam, inşallah bunlardan sonra artık gerek kalmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.