Şimdi Ara

Ekran Kartı Fanı Yerine Standart Kasa Fanı Tkılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Ekran kartımın fanı dengesiz olduğu için ses yapmaya başlamıştı (Galaxy GTX 560SE). Ben de 8 cm lik kendi fanı yerine 12 cm lik normal bir kasa fanı aldım. Simdilik bu fanı Mollex üzerinden bir çıkışa bağladım ama hız ayarı yapamadığım için stabil sıcaklığa (gta5 de yarim saat denendi) 90 derecede ulasiyor. Fakat bu sıcaklık tehlikeli bir sinir sayılır. Aldığım fan ve ekran kartının fanının resimleri aşağıda mevcut. Acaba kablolarla bir modifikasyon yapip bu fanı ekran karti fanının güç çıkışına bağlayabilir miyim. Teşekkürler. Ekran Kartı Fanı Yerine Standart Kasa Fanı Tkılır mı?

• Dengesiz derken hocam? Yani sürekli devir değişikliğinden kaynaklı ses mi? Eğer öyleyse yine de bir yağlayıp deneyin derim. Klasik ince makine yağını arka bandını söküp kapağını kaldırıp yağlayın güzelce. Bir nebze olsun keser sesi. Eğer bu yöntem işe yaramazsa kendine AMD nin spğutucularında kullandığı fanlardan bulablirsen bul. 4 pinli olduğu için kontrol edilebilecektir.
  • Hocam yukarıda arkadaşın dediği önerileri bir deneyin isterseniz. Sorunu biraz ayrıntılı açarsanız daha iyi olur. Kasa fanı daha önce ben de kullanmıştım. 9800Gt ekran kartı üzerindeydi galiba. Değerler sorunsuzdu. Kullandığım fan sanırım 8Cm ve ya 12Cm'lik Gigabyte kasa fanıydı. Bir diğer önerim de sizin ekran kartının fanı Vga fan sanırım. Bunun gibi fanlar satılıyor n11 gibi sitelerde. Kasa fanı uygun olmazsa bir alıp deneyebilirsiniz 3-5 Tl. bir şey zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam kanatlardan biri kırıldığı için çok fena ses gelmeye başlamıştı o dediginiz ve akla hayale gelmeyek onlarca yöntem denedim ama 2 sene sonunda biraz randıman bozulmaya başlayınca dedim bu işi kökten çözeyim. Dikkat ettiysen ekran kartının kendi fanı 4 pinli. Benim bildiğim vga fanlar 2 pinli oluyo acaba diyorum bu 4 kablodan hangilerini kesip kasa faninin belli kablolarina bağlarsam ekran karti fani gibi hız ayarlı olarak çalışır. Ya da baska bi fikrin var mi hocam.
    O kadar elektriksel bilgiye sahip değilim maalesef. Aslıdna eskiden uğraşıyordum böyle şeyler ile. Fakat pek taze bilgiye sahip değilim. Eğer uygun gelirse biraz nette araaştırdım Gg'da 4 pinli soğutucusu ile birlikte 20db sessiz yüksek hızlı fanlar var. Fakat 40-50 TL. arası değişmekte fiyatları. Bu arada eğer kabloları kesip-birleştirme yapar ve herşeyi olağan şekidle başarırsanız bilgilendirmeyi unutmayın. Merak ettim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten molexden bağlanan fanlar tam güç(maksimum rpm) ile çalışır. Yani molexin gücü yetmedi ekran kartına bağlayıp daha yüksek döndürcme diye birşey yok. Molex bile yetmediyse ekran kartına bağlayıp yaptığın kontrol hiç yetmeyecektir.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Peki fanlarin resimleri vs yukarda var hocam bu kasa fanını hangi kabloları birbirine bağlayarak ekran kartinda calistirabilirim? Maksat deneyip görmek
    Ekran Kartı Fanları Dönmüyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.