Şimdi Ara

Ekran kartı bellek yongalarının soğutulması hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, öncelikle ekran kartlarının bellek yongalarının soğutulması şart mı? Tamam soğutulsa daha iyi olur tabi ama olmazsa olmaz bir şey midir?


    Asıl sorum ise biraz değişik ve hiç bilgi bulamadım. Ekran kartının bi önü birde arkası vardır ya hani ön tarafında çip vardır ve soğutucunun takıldığı taraftır, arkasında da bir kaç elektronik bileşen falan vardır.


    Ekran kartımın çip olan tarafında, yani soğutucunun olduğu tarafta 4 bellek yongası, arka tarafında da 4 bellek yongası var. Toplam 8 yonga var 4 önde, 4 arkada. Bu yongalar simetrik. Yani öndekiler ile arkadakiler birebir aynı hizada. Ben öndekilere heatsink yapıştırdım fakat arkadakilere heatsink kalmadı. Öndeki yongalar ile arkadaki yongaların lehim bacakları ile birbirlerine temas halindeler ise arkadaki bellek yongalarının ısısı öndeki belleklere iletilir mi? Yani arkadaki bellek yongaları ısısını lehim bacakları ile öndeki yongaya iletir mi? Böylece onlarda heatsink ile dolaylı yoldan bağlantı kurmuş olurlar. Biraz değişik bir soru ama bilen vardır belki.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.