Şimdi Ara

Ekran Karartan Virus!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir müşterimin makinsına 2003 ü kaldırıp Norton Anti-Virus 2005 yükledim.ve cihaz win 98 i açdıktan bir süre sonra garip bir virus bulundu ve dsya onarıldı diye uyarı veriyor ok diyorum sonra başka bir tane bulundu diyor bulduğu dosyalarda hep exe ve bir kısmı sistem dosyaları yani saçma bir durum bu uyarı mesajını her tamam dediğimde yeni bir tanesi geliyor ve sistem üzerinde bni çalıştırmıyor.Cihazı restart yaptığımda açılıştan hemen önce siyah ekranda ismini hatırlamadığım virusun bulunup Norton tarafından silindiğine ait bilgi kırmızı bir kutucuk içinde geliyor ekran bir gelip gidiyor sonra win 98 ekranı gelip yine aynı bahsettiğim uyarılarıveriyor bunlara tamam dediğimde son olarak ekran yine giiyor(ekrnın gitmesi monitörü kapadığımızdaki sesle birlikte oluyor çıt diye görüntü düşüyor.)Siyah ekranda kırmızı bir kutucuk ve bahsettiğim adını hatırlamadığım virus norton tarafından silindi yazısı geliyor.

    bu sorun için güvenli modda ad-aware ile taratma yaptım bir şey çıkmadı.Diğer gereksiz exeleride msconfig den kaldırdım sizden ricam biraz beyin yormanız önerileriniz başka ne yapabilirim.Norton güvenli modda taratmaya izin vermiyor ayrıca makinada çok değerli bilgiler ve programlar va formattan sonra kurulumu çok uzun sürecektir pratikte Win 98 sistemde neler yapılabilinir??

    Bu arada Norton kadar saçma bir virus yazılımı ömrü hayatımda görmedim.Kendi update dosyalarına bile virus diyen bir yazılım yani ancak bu kadar olur







  • Merhaba Cisco;
    Tavsiyem HDD'yi başka bir makineye tak ve o makineye Nortonu kur vede hiç bir işlem yapmadan Viruslu olan HDD bölümlerinin üzerine sağ tıklayarak tarattır.

    Eğer Norton veya McAfee ile virusu temizleyemezsen bence unut gitsin Fdisk yaparak yeni kurulum yap derim.

    Bu cümlen üzerine yazıyorum; "Bu arada Norton kadar saçma bir virus yazılımı ömrü hayatımda görmedim.Kendi update dosyalarına bile virus diyen bir yazılım yani ancak bu kadar olur"
    İndirdiğin Updatelere Virus bulaşmıyor olamazmı???

    Benim siteye gir ve "Programlar" bölümünde Norton 2005 var onu indir ve kur. Sorunun %99.99 çözülecektir.
    www.kitapgibi.net




  • tavsiyen için teşekkürler..

    quote:

    Orjinalden alıntı: KitapGibi
    Bu cümlen üzerine yazıyorum; "Bu arada Norton kadar saçma bir virus yazılımı ömrü hayatımda görmedim.Kendi update dosyalarına bile virus diyen bir yazılım yani ancak bu kadar olur"
    İndirdiğin Updatelere Virus bulaşmıyor olamazmı???


    Ancak ykarıda yazdıkların için söylüyorum bu virusler neden mcAfee yada karspersky nin update dosyalarında çıkmıyor,bulaşmıyorda ne hikmetse Norton£a has oluyor??????????
  • Onu bilemem.
    İstersen Nortona bir yazı yaz, neden böyle olduğunu sor dostum.
    Sen müşteriden para kazanıyorsun!!
    Biz burada ne yapman gerektiğini açıklıyoruz ve bu tabiiki para karşılığında değil. Sen eleştiri yapıyorsun !!
    Neden öyle olduğunu bilecek kadar müneccim değilim...
  • Para kazanan ben değilim ben rutin şimi yapuyorum parayı bizim patron kazanıyor.
    Demek istediğimi anladın bu yazılımgerçekten FOSS tavsiyem mümkünse McAfee enterprice edition
    anti-virus programı zaten dünyada enterpriceda nortonun adı yok Mcafee uzak ara önde
  • dostum norton bence çok iyi neden böyle düşündüğünüz anlayamadım sanırım senin yüklediğin cd yada update ettiğin dosyada bi sorun var ben hiç karşılaşmadım böyle bişeyle uzun zamandır hep norton kullanıyorum nc5 2001 2002 2003 ve 2004 ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cisco

    Para kazanan ben değilim ben rutin şimi yapuyorum parayı bizim patron kazanıyor.
    Demek istediğimi anladın bu yazılımgerçekten FOSS tavsiyem mümkünse McAfee enterprice edition
    anti-virus programı zaten dünyada enterpriceda nortonun adı yok Mcafee uzak ara önde

    Gelipte burada yardım isteyeceğine McAfee kur işini hallet. Biz insanca ne yapman gerektiğini söylüyoruz sen gidip insan eleştiriyorsun!!

    Bende Hem McAfee kullanıyorum hemde Norton, 2 ayrı sistemimdede bunlar kurulu, bana neyin ne olduğunu anlatma dostum. 20 küsür senedir bu bilgisayar denen mereti kullanıyorum ve 8 yılı aşkın da Norton kullanıyorum
    Sen yapamıyorsan bunda ne benim nede buraya yazanların suçu var!! hatayı kendinde ve sistemde ara derim.

    The Best Information From KitapGibi




  • Müşeriye lisanslı para verdiğin yazılımı değiştir diyemezsiniz ayrıca sizin gibi lisanssızda kullanmaz bilmem anlaabildim mi??? ben öneri istedim sadece benim şu ana aklıma gelmeyen bir şeyi duymak ama malesef aklımda olandan başka bir öneri gelmedi.yrıca lütfen laflarınıza dikkat edin ne demek insanca felan biraz edepli olun yoksa norton tükiye demi çalışıyorsun? ben varolan sorunu ve yazılımın yaptığını söylüyorum görünen köy kılavuz istemez gözümle gördüğümün tarifini sizden alacak halim yok ayrıca bu sektörde kaç yıldır olduğun değil ne kadar bilgili olduğun ve soruna nasıl yaklaştığın önemlidir.Ve nihayetinde sektörde benim ne kadar zaman yeraldığımı nerden biliyorsunuz yada sizden daha fazla zamanım geçmediğini???

    Bu saldırganlık nerden geliyor anlamadım ayrıca devam ettirme niyetinde de değilim lütfen topiğimi kirletmeyin verdiğiniz çözüm önerisiyle kalın tartışma ortamı yaratmayın(aslında tartışma ortamını severim ancak tartışabilen insanlarla bilmem anlatabilim mi?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cisco -- 20 Aralık 2004, 1:41:35 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cisco

    Müşeriye lisanslı para verdiğin yazılımı değiştir diyemezsiniz ayrıca sizin gibi lisanssızda kullanmaz bilmem anlaabildim mi??? ben öneri istedim sadece benim şu ana aklıma gelmeyen bir şeyi duymak ama malesef aklımda olandan başka bir öneri gelmedi.yrıca lütfen laflarınıza dikkat edin ne demek insanca felan biraz edepli olun yoksa norton tükiye demi çalışıyorsun? ben varolan sorunu ve yazılımın yaptığını söylüyorum görünen köy kılavuz istemez gözümle gördüğümün tarifini sizden alacak halim yok ayrıca bu sektörde kaç yıldır olduğun değil ne kadar bilgili olduğun ve soruna nasıl yaklaştığın önemlidir.Ve nihayetinde sektörde benim ne kadar zaman yeraldığımı nerden biliyorsunuz yada sizden daha fazla zamanım geçmediğini???

    Bu saldırganlık nerden geliyor anlamadım ayrıca devam ettirme niyetinde de değilim lütfen topiğimi kirletmeyin verdiğiniz çözüm önerisiyle kalın tartışma ortamı yaratmayın(aslında tartışma ortamını severim ancak tartışabilen insanlarla bilmem anlatabilim mi?)





  • dostum bence yazdığım yazılımları kurman gerekli bence ilk önce nortonu makinenden kaldır.
    yerine avg yi kur belki biraz komik gelicek sana nortonun temizleyemediğini avg mi temizlicek gibi
    bende nortondan şikayetçiyim kopya kullanıyordum. sorunluydu gittim orij aldım gene aynı çok yavaş ve makineyi ağırlaştırıyor.
    sonra bu programı yüklüyorsun systemmechanic5pro , no adware, systemmechanic dışında her 2 programıda update et tabi bunların seri nosuda lazım ilk önce güzelce güvenli kipte systemi avg le tarat
    çıkan virusleri biryere not et tarama bittikten sonra bulduğun dosyaları tabii gene güvenli kipte ,bul'a gelip bulduğun virusleri arat bunları elinle silicen bunlarıda yaptıktan sonra tekrar güvenli kipte avg tarat eğer virus yoksa msconfig komutuyla başalngıç , yazdıklarım dışındakileri kaldırıyorsun scanregistry,loadpowerprofil bundan 2 tane var 2side aktif kalıcak bunun dışında avg programlarıda aktif kalsın.. Şimdi makineye restart et systemmechaniç çalıştırıyorsun bu programın 30mb lık olanı dah çok işine yarar. bunda Fix kısmında backup yapıyorsun sonra registry temizlemesi yap. Son olarak C:\WINDOWS\Downloaded Program Files klasörünün içinede gereksiz olanları kaldır.
    DirectAnimation Java Classes kalkmıycak
    Internet Explorer Classes for Java kalkmıycak
    Microsoft XML Parser for Java
    shockwave lerde kalıyor bunların dışındakilerini kaldır.
    muhakak vardır.
    tabii haliyle restart atıyorsun




  • Arkadaşlar Benim bilgisayar a bir virüs bulaştığına eminim Üstteki konu ile alakası yok ama başlık ile alakası var !
    Bİlgisayarı Açıp Windows Yüklemesi bitip pencereler Ekranını ya görüntülemeden ekranı karartıyor,yada Giriş yapıp oturumu açtıktan sonra 5-10 dk sonra ekran kararıyor ekrana sinyal gelmediği için monitör kapanma moduna giriyor , Fareyi falan hareket ettireyim elki düzelir diyorum tık yok mecbur reset atıyorum Tekrar açtığımda ise bu sefer bilgisayarı kitledi Fareye kadar herşey dondu, yardımcı olursanız sevinirim!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harti212 -- 25 Temmuz 2012; 15:04:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.