Şimdi Ara

EKONOMİK KRİZ VAR DİYENLER GELSİN - BİR ŞEY BİLDİKLERİ YOK- EDİT GELDİ BİR ARGÜMANI DAHA ÇÜRÜTÜYORUM (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
5
Favori
31.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
457 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Motorine bu gece yarısından itibaren 17 kuruşluk OTOMATİK ZAM / FİYAT GÜNCELLEMESİ!
    Umarım 50,00 TL olur litresi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrtkn -- 22 Mart 2018; 10:5:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrtkn

    Motorine bu gece yarısından itibaren 17 kuruşluk OTOMATİK ZAM / FİYAT GÜNCELLEMESİ!
    Umarım 50,00 TL olur litresi.

    tam ben yazıyım dedim yazılmış zaten gecikmiş bir zamdı dolar filan artınca hatta önce 15 krş koyarlar 2 3 günsonra bi 15 daha gelir demiştim bakın görün 10 güne kalmaz bidaha gelir
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    arkadaş ben de iktisat okudum , bunlarla tartışma ekonomik kriz yokmuşmuş dolar artınca bizim paramızda değerlenirmiş . türkiye bilim ve teknoloji üretiyormuş , satıyormuş .. bunların sempatisi zihniyetlerini köreltmiş . bişey göremiyorlar ... birşeyden anladıkları yok yapılan 3 -5 icraat ile türkiye kurtuldu refaha kavuştu gibisinden cahil yorumları yapıyorlar .


    Size tek bi lafım var körler sağırlar birbirini ağırlar misali ...

    vergiye konu edilmedik şey bırakılmasın , benzin 6 tl ile , % 50 den fazlası vergiye gitsin . satın alma gücü düştükçe düşsün , tüketim mallarına her ay zam gelsin , türkiye kriz de değil , kerizlerde , ondan sonra asgari ücrete memura %10 u zam bile fazla görülsün , ardı ardına herşeye zam gelsin . bunlar en basit örnekleri , kabullenip semer yemeğe lafınız yoksa bizim de size lafımız yok .


    ikibinlerde yaşıyoruz . elbetteki icraatlar güzel fakat gelişmekte olan devletlerde bunlar zaten sosyal devletin standart sunması gereken hizmetler , yok efendim maaşım artmış yok efendim alım gücüm yükselmişmiş ,

    ulan ekonomimizi ayakta tutan milli servetlerimiz özelleştiriliyor daha varmı bunun açıklaması saçma sapan yorumlarda bide yazmış samanla bilmemneyle uğraşmıyoruz başkalarını kullanıyoruz . ben böyle saçma yazı görmedim . körü körüne bağlanmışlar bunlar tepelerine binilmelerine rağmen . ezildikçe şükrediyorlar .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 22 Mart 2018; 10:51:48 >
  • ülkede iyiye giden herhangi bir konu var mı? Bu ülkede hayatından en memnun olan tayfanın büyük çoğunluğu asgari ücretle çalışanlar.en büyük ironi de bu zaten.bu kişilerin anlamsız bir şekilde hayatlarından memnun olmaları. enflasyon uçtu, dolar aldı başını gitti,alım gücü azaldı,gelir dağılındaki adaletsizliği hat safaya ulaştı diyosun adamlar seni vatan hainliğiyle suçluyor, cehape zihniyeti işte diyor.en ufak bir eleştiri kabul edilmiyor.dünya artık eskisi değil,ülkeyi yönetmek -her anlamda- kolay değil kabul ediyorum ama bu mevcut idarecilerin uyguladığı yanlış politikalarla,lüks harcamalarla(saray gibi)zaten zor olan ülke ekonomisini dönüşü olmayan bir sürecin içine sürüklemektedir. İşin en kötü tarafı da 50-100 ya da daha doğrusu 1 kişinin aldığı kararların bedelini biz vatandaşların ödemesidir.
  • Bu konuyu görünce basit bi tablo yapayım dedim veriler Tüik veritabanından alınmıştır , iyiye de çeken olur kötüye de çeken olabilir sadece resim çekmek istedim

  • Simdi anliyorum neden bir BMW Almanyada 20Bin iken aynisi Türkiyede 40Bin € ya satiliyor. Cünkü biz daha zenginiz
  • ağlama duvarlarından ağlamalı gulmeli konulara aferin gelişme var.



    ağlamakla reis tahttan iner mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarıma gerek yok bizim için üretiyorlar demek yüksek zenginlikten dolayı yakında ekmek arası banknot yiyeceğiz bol acılı.
  • 2002 de dolar 1.5 TL
    2018 de dolar 3.9 TL

    Hani TL değer kaybetmişti?
    İşte bakın görüyorsunuz 3.9 > 1.5
    TL neredeyse 3 kat yükselmiş

    Türkiye eski Türkiye değil!!!
    Artık bizi kandıramazsınız!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainhard -- 22 Mart 2018; 15:46:12 >
  • Ülke bu kadar kötüyken vallahi güldürdün.Konu sahibi ironi yapmış ama bunları gerçekten söyleyen insanları ölünce incelemek lazım farklı bir tür olabilirler.


    Ayrıca bunlarda benden olsun.

    Benzine sürekli zam geliyormuş

    Benzine sürekli zam gelmesi ülkenin şahlandığını gösterir..Hem vatandaşlarımız daha az benzin aldıkları için benzin istasyonlarında beklemiyorlar.

    İfade özgürlüğü yokmuş haberler gerçeği yansıtmıyormuş

    Ya sen ifade özgürlüğü olmasa bunları yazabilirmisin.Bunlar hep dış mihrakların böyük oyunları.İnşallah bu haçlı ordularını 2023 de bor ile geliştirdiğimiz yerli silahlarımızla yeneceğiz.
  • rainhard kullanıcısına yanıt
    Büyük oyunu gören biri daha. Sizin gibi aydınlar sayesinde ülkemiz kalkınacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ettim, ne diyor bu dedim, konuya girdim, şununla karşılaştım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neselihayalet -- 22 Mart 2018; 16:36:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne anlatmak istedi, bir akp li olarak yazan arkadaş bile bişey anlamamıştır.
  • Bağlaç olan "de"/"da" ayrı yazılır.
  • Hocam konunun beğeni oranı şaibeli.



    Bir, bizim gibi ironi olduğunu anlayanların beğenileri, bir de; ironi olduğunu anlamayıp buna inanların hislerine tercüman olduğun kişilerin beğenileri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İltica edilecek ülke arıyorum , var mı düzgün bi memleket ?

    Şartları ağır olmayan

    Bu memleket yaşanmaz hâle geldi

    15 yılı aşkın süredir yaptığım işi ve iş yerimi kapatmak zorunda kaldım ,

    Ekonomik şartlar bir yandan zorladı , dürüst esnafın üçkağıtçı esnafa karşı rekabet edememesi bir yandan



    Rusya ya göçmeyi düşünüyorum , en kötü Gürcistan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonuna kadar ironi yaptığını düşünerek okudum ama adam galiba ciddi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: blackjack8696


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: blackjack8696


    quote:

    Orijinalden alıntı: KraftMK


    quote:

    Orijinalden alıntı: Why me???


    quote:

    Orijinalden alıntı: KraftMK


    quote:

    Orijinalden alıntı: Why me???


    quote:

    Orijinalden alıntı: KraftMK


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    İroni yaptığını söyle hocam. Malum kesim bunu anlayabilecek kapasite de değil ciddiye alırlar falan aman ha

    Kendi bir halt sanan ve iktidar destekçilerini kapatisesiz gören zihniyet, kaybetmeye devam edeceksiniz. İş yapmak yerine ömür boyu muhalif olmaya mahkumsunuz

    Kapasiteli bir iktidar destekçisi kim var örnek verir misin? Var olanlar da cebine girecek menfaat için eğilip bükülüyor.

    Tüm kapasiteli insanları kendi partinde görecek kadar kapatisesizsen boşuna konuşmuş oluruz

    Ben 20 liralık bazı tipler gibi bir parti propagandası yapmıyorum.

    Kusura bakma ama iktidara oy verenlerin hepsini kapasitesiz görüyorsan, bunun en büyük sebebininde başarısız muhalefetten kaynaklandığını kavrayamıyorsan partizan olmak kadar ağır bir problem var demektir. İnsanın önce milletine güvenmesi gerekir. Emin ol herkes çok sağlam gerekçeler sunabilir partiler hakkında. Bence tüm partiler sorunludur ve muhalefet iktidardan daha kötü olduğu için oy alamamaktadır. Burda kendini suçlamak yerine seçmeni suçlamakta alçaklıktır. Kayıbı devam ettirecektir. Ben akp de bir sürü hata sayarım, ama sizin gibileri görünce akp nin neden başarılı olduğu net ortaya çıkıyor.

    Kusura bakma da hatta kimse kusura bakmasın ben şahsen bu kadar hırsızlığa , tacize ve tecavüze aldırış etmeyen bir millete güvenmiyorum.

    Zaten her gün iş icabı insanlarla diyolog halindeyim. Bu vesileyle kimin ne olduğunu anlamış bulunmaktayım. Muhalefet kötü diye oy alamıyor kadar yersiz bir laf olamaz.

    16 senedir akp bu ülkeyi yönetmekte. Dolayısıyla halk muhalefete hiçbir şekilde şans vermedi bu süre zarfında. Tam 7 haziran seçimlerinde şans verecekti ki tayyip halkı tehdit edercesine terör olaylarını azaltmak için 400 milletvekilini verin bu iş sükunet içinde çözülsünvari bir açıklama yaptı. Dolayısıyla halk ne kadar oy vermese de bu şerefsizler hileyle veya tehdit ile bir şekilde yine oy alıp başa geliyorlar.

    Yav he he sen bu sözlerle kendini kandır anca, 400 milletvekilini anca sizler yersiniz, Afrin size selâm çaksın halk yine oyunu verdi ve bir bir geberiyorlar ama chp tsk afrine girmemeli çok kayıp verir dedi işte bu zihniyetten pkk bitemedi ve burada aylarca yazdım eğer akp bu sefer başa gelir de pkk yi bitirmezse onlar da gider dedim ve demek ki benim gibi düşünen bir halk var ki akp de dersini almış afrin 'den başladı kandil e kadar 'da gidecek, başka yolu yok.. Sizler de anca böyle burada yazar durursunuz.. Anlıyorum bir rahatsızlık var ama üzgünüm..

    400 milletvekilini sizler yersiniz derken demek ki yedirttirilmeye çalışılan bir şey var ortada bunu anlayabilmene sevindim :) Sen buna rağmen vatandaşa , millete bir şey yedirtmeye çalışan birini savunuyorsun. Bu durumda senin için söyleyebileceğim 2 şey var; ya Türk gibi görünen bir vatan hainisin ya da Akp ' ye yalakalık yapan aktrölün tekisin. Aksi durumda bunun tersini savunurdun...



    Akp bu ülkenin başına geldiğinde ülkede terör bitmişti. Sonradan terör yine azdı. E tabi akp nin yaptığı açılımlar ve oslo - imralı görüşmeleri vs. de bunda çok etkili oldu. Tabi bunlar sizin işinize gelmeyen şeyler olduğu için sizler hiç bahsetmezsiniz.



    Tutturmuşunuz bir afrin almış gidiyor. Bu noktaya gelene kadar neler oldu neden tsk bugün aftinde şehit veriyorda elin suruyelisi burada yan gelip yatıyor diye bir sorgulama yok sizde. Olmasını da beklemiyorum sizden. Çünkü yukarıda değindiğim iki kelimeden biri veya ikisi sizin için geçerli. Bilmem anlatabildim mi?...



    400 milletvekili hikayesine siz inanıyorsunuz diyorum adam bana ne diyor yaa sizler öyle inanmak istiyorsunuz ki öyle de inanın gerçekler ortada..

    Terör merör de bitmemişti bitmiş süsü verildi madem bitti de ne oldu 2008 2010 'dan sonra türedi bu terör artı 2 sene de 11000 terörist öldürdük bunlar makine mi robot mu da ortaya çıkıyorlar üretiliyorlar terör bitmiş olsa idi bu kadar teröristi gebertmezdik işinize geldiği gibi yazmayın apo yakalanınca çoğu kaçtı çil yavrusu gibi dağlara pusuya geçtiler baktılar akp den de cacık yok yine başladılar saldırmaya işte simdi de geberir geberir dururlar..

    Terör bitmişti yalanına da sizler inanırsınız.. Bitmiş olan terör tekrar ortaya çıkmaz..

    Yahu senin kafan almıyor mu halen anlamıyorum. bu adam 400 milletvekili verin dedi mi dedi sonuçta? Millete halka böyle tehditkar bir tavır sergilerken inanıp inanmamanın ne anlamı kalmış? bu durumun vehametini halen anlayamıyormusun?


    Evet terör bitmişti, süsü verildi lafı sizin işinize gelen laf. Zaten her konuda işinize geldiği gibi hareket edip ona buna bir süs uydurduğunuz gibi buna da buldunuz.Sen 2008 - 2010 diyorsun da 2005 - 2006 yıllarında doğudan oluk oluk şehit geliyordu o yıllara gelene kadar. Ha bu da senin işine gelmediği için hatırlamamaktan gelirsin bu yılları sen.

    Daha oslo , imralı görüşmelerinin, açılım sürecinin hesabı var... 2 senede 11.000 terörist öldürdük diyorsun ama hiçbiri resmiyete dökülmüş değil. Dağı taşı bombalıyorsunuz ondan sonra şu kadar terörist öldürdük bu kadar zaiyat verdirdik diye avunuyorsunuz. Cephaneye milletin cebinden alınıpta giden para cabası. Bir kere o salladığınız sayılarda terörist öldürseydiniz bugün akp ' nin iktidarı aldığı o günlere geri dönerdik, ama görüyoruz ki dönemiyoruz. Akp ' nin içinde apoyu metbu tanıyıp sayın diyenler oldukça da dönemeyiz.

    terör bitmişti fakat akp tekrar ortaya çıkardı biten terörü. Bu cümleyi iyi oku.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.