Şimdi Ara

Ekonomik Çözüm - MSI GE70 2OE-267XTR Core i5-4200M Hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
4
Favori
19.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dostum ram e eve egidince bakayım ama yüksek ihtimal 4x2 diye tahmin ediyorum, bende mekanik diske dayanamadım dün sesine, çıkarıp yerine elimdeki 120 gb ssd yi taktım rahat ettim 1 tb diskide hdd kutusu alıp ext olarak kullanırım sanırım.
  • Aslında ben başka Notebook alacaktım, HDD kutusu alarak SSD takarım diye indirimde olan 128GB SSD almıştım. Ürün sıfır elimde bekliyor. GE70 için karar kılınca elimdeki SSD yi satıp msata SSD almayı düşündüm.
    Forumlarda araştırdığımda msata SSD çok sağlıklı sonuç vermediğini gördüm.

    Aslında biraz kararsızım. SSD konusunda msata mı yoksa normal ssd olarak takmak mı mantıklı?

    Bu arada ram için msi tarafından ve sanalmarketimden teyit etmiştim. 8GB tek slot üzerinde ram kullanıldığını belirttiler.
  • dostum bilgilendirme için teşekkürler dün eve çok geç gittiğimden bakamadım, 8gb tek slot olması iyi olmuş.

    benim ssd den beklentim sistem hızlı açılıp kapansın programların erişim süreleri hızlı olsun, sessiz olsun falan , yazma okumada 500 müş biri 450 ymiş beni çok ilgilendirmiyor açıkcası, msata disk kullanmadım hiç ama msi bütün modellerinde kullanıyor benim msata yı tercih etmememin tek sebebi ekstra maliyeti şuan , bana ilginç gelen geçen bi ge 40 incelemesi izledim içinde 2 tane 2,5" hdd yuvası var ssd yi msata koymuş ama 2,5" aparatla 2,5" portuna takıyor yanınada aynı aparatta 2. msata boşluğuda koymuş istersen raid yap. küçücük kasada 2 tane 2,5" hdd yuvası varken ge 70 de 1 olması enterasan. vardır mutlaka bi izahı bilmediğimiz. ben sese dayanamayıp 1 tb alandan feragat edip 120 gb ssd yi taktım mekanik diskten kurtulunca makina dahada bi kendine geldi sanki, sessizlik anlamında. performansı zaten söyleyeme gerek yok ssd siz makina kullanmak artık mümkün değil alışınca. 1tb diskide ext. aparat alıp harici kullanıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskrain -- 12 Kasım 2013; 9:58:08 >




  • Aslında benim amacımda maliyet konusunu. Fakat elimdeki SSD henüz kutusunda açılmamış, değeri 250 TL civarında. Benim amacım SSD yi en kötü ihtimal 200 TL ye satıp 100 TL ilave ile msata disk almaktı. Ayrıca DVD sürücüsü ne kadar işime yaramasada bilgisayarın orjinalliğini bozmakta istemedim açıkçası.

    Bende senin yaptığın gibi elimdeki SSD yi kullanarak DVD sürücüsünü feda mı ediyim?

    Bu arada i5 işlemci performansı seni tatmin etti mi.

    Ayrıca ram' i 16GB' a yükselterek makinayı tamamlamak lazım kanımda :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maskedlower -- 12 Kasım 2013; 10:29:54 >
  • ssd sıfır ve garantili, satıp dediğin gibi msata diske geçebilirsin hiçbişiden feragat etmeden, bende ilk önce bunu düşündüm ama sonra mekanik diskten kurtulmanın rahatlığıyla böylede devam etmeye karar verdim, dvd ye bi süre daha ihtiyacım var evde hiç dvd sürücü olmayınca olmıcak anlarda lazım oluyor bazen, dvd yi çıkartıp orjinalliği bozmayı düşünmüyorum şimdlik, ilerde dediğin gibi hdd e çevrilebilir.

    i5 in peformansı süper beni pişman etmedi, bu bi tercih tabi 2 sene sonra tüm oyunlar 8 core destekli olursa bu işlemciyle naparız nasıl olur bilemiyorum, ama şu olursa bu olursalar hep var malesef elektronik sektöründe, ileriye dönük kararlar çoğu zaman yanıltıcı oluyor, benim şahsi fikrim profesyoneller dışında herkesin ihtiyacını karşılacak fiyat performansı güzel bir işlemci. 2450 tl ye bu sistem güzel bi sistem 3000 tl ye çıkacak gücüm vardı ama ihtiyaçlar çerçevesinde bunu tercih ettim.

    16 gb bana gereksiz şimdlik senin çalıştığın programlar uygulamalar 16 ya ihtiyaç duyuyormu bilmiyorum, ama günlük kullanım için 8 fazlasıyla yeterli.




  • Msata hakkında maalesef çok iyi şeyler duymadım. GE60 sahibi arkadaşımlada görüştüm, msata ssd tam değerlerini vermediğini söyledi. Sanırım msata çıkışı sata2. GE70 i haftasonuna kadar temin edeceğim bi aksilik olmazsa. Bende senin gibi şimdilik SSD üzerinden kullanıp daha sonra HDD yi DVD sürücüsüne monte ederim.

    Aslında benimde daha üst pc için gücüm var, notebook için kafamda biçtiğim değer max. 2500 TL. BU notebook u almamdaki tek etken GTX765 ekran kartının olması.

    Bundan önce kullandığım rahmetli notebook Gateway FX modeliydi. 17" notebookta duo2 işlemci, 4GB ram, GT9800 ekran kartı vardı. O bile işimi gördüğünden rahmetli olana kadar notebook almak istemiyordum açıkçası.

    Seninde belirttiğin gibi ihtiyaç çerçevesinde hareket etmek lazım, fazlası gereksiz. Aslında bu bile bana çok fazla ama ileriye dönük olarak yeterli olur fazlasıyla.




  • alyy üstat,

    Güzel anlatımın ve verdiğin cevaplar için ayrıca teşekkür ederim.

    İnsanlar her zaman en iyisini ister, fakat ihtiyaca göre en uygunu almak en doğrusudur. Sonuçta insanlar parayı kolay kazanamıyor.

    Forumu çok uzun zamandır takip ediyorum, fakat hiç üye olma gereği duymamıştım :) Bundan sonra bende tecrübelerimi paylaşırım...
  • Ge70 serisi çok ısınıyor diyorlar var mı sizde böyle bir problem?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 12 Kasım 2013; 15:38:00 >
  • Bende aldim sanalmarketimden urunun yaninda metro last light keyi ve mouse padi geliyor yaninda gelen mouse bekledigimden iyi cikti tuslari filan urunun klavye ve etrafi fircalanmis alimunyum ust taraf parmak izi tutan plastik cantasi 17 inc cantasi gayet güzel malzeme kalitesi normal Windows kuramadim yurta daha kurunca iyice incelerim urun guzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maskedlower

    Msata hakkında maalesef çok iyi şeyler duymadım. GE60 sahibi arkadaşımlada görüştüm, msata ssd tam değerlerini vermediğini söyledi. Sanırım msata çıkışı sata2. GE70 i haftasonuna kadar temin edeceğim bi aksilik olmazsa. Bende senin gibi şimdilik SSD üzerinden kullanıp daha sonra HDD yi DVD sürücüsüne monte ederim.

    Aslında benimde daha üst pc için gücüm var, notebook için kafamda biçtiğim değer max. 2500 TL. BU notebook u almamdaki tek etken GTX765 ekran kartının olması.

    Bundan önce kullandığım rahmetli notebook Gateway FX modeliydi. 17" notebookta duo2 işlemci, 4GB ram, GT9800 ekran kartı vardı. O bile işimi gördüğünden rahmetli olana kadar notebook almak istemiyordum açıkçası.

    Seninde belirttiğin gibi ihtiyaç çerçevesinde hareket etmek lazım, fazlası gereksiz. Aslında bu bile bana çok fazla ama ileriye dönük olarak yeterli olur fazlasıyla.

    eyvallah dostum sende düşünceleirni paylaşırsan güzel olur tabiki, ben araştırırken hiç bişi bulamadım açıkcası türkçe kaynak olarak 4200m işlemci için, en azından bizim gibi düşünüp ihtiyaç çerçevesinde daha ekonomik çözüm arayan arkadaşlara yardımcı olur yazılanlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz

    Ge70 serisi çok ısınıyor diyorlar var mı sizde böyle bir problem?

    dostum ısınıyor ama rahatsız edici rakamlara çıkaramadım ben henüz gerçi daha çokta kullanamadım yoğun olarak ama 75 derece civarlarını gördü cpu. 75-85 arası bence sıkıntı yok 90 ve üstü sıkıntılı olabilir işlemci çünkü boost u kesiyor olmalı belli bi sıcaklığın üzerinde. tabi msi özelinde bu değerler benim oyun oynama alışkanlığımla mı alakalı yoksa i5 4200m işlemcinin daha az güç çekip daha ısınmasındanmı kaynaklanıyor onu anlamak için aynı oyun aynı ayar seviyesine alıp, 2 işlemciyidi kullanan makinaları çalıştırıp aynı programla bakmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskrain -- 13 Kasım 2013; 9:23:58 >
  • İşlemci ne kadar iyi olursa o kadar az ısınır bence. Yani 4. nesil i7 işlemci performans olarak daha iyi olduğundan, i5 işlemciden daha az ısınması gerekir.
  • ilk mesajdaki testleri incele dostum istersen i5 4200m her oyunda daha az ısınmış 4800mq ya göre, bunda düşük frekansda çalışmasının etkisi vardır belki, ama özellikle oyunlarda da 4800mq nun iki çekirdeğini kapattıklarında sıcaklık 4 çekirdeğin üstünde seyretmiş, tabi testler günlük kullanıma nasıl yansır bilemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maskedlower

    İşlemci ne kadar iyi olursa o kadar az ısınır bence. Yani 4. nesil i7 işlemci performans olarak daha iyi olduğundan, i5 işlemciden daha az ısınması gerekir.

    Yok öyle bişey sonucta transistor sayıları belli tdpler belli iyi islemci tam kapasitede calismazsa isinmaz ama bi farkida olmaz diger islemcilerden ee calisincada ısınacak dogal olarak burda onemli olan işlemcinin termal başarimi isiya dayanikliligi ısı iletimi ve soguma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ge70 modelleri icinde 4800mq islemci iceren var mi? Hepsi 4700mq islemci icermiyor mu? Ya da ben yanlis mi anladim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekuyucak

    Ge70 modelleri icinde 4800mq islemci iceren var mi? Hepsi 4700mq islemci icermiyor mu? Ya da ben yanlis mi anladim :)

    4700 mq var doğru biliyorsun dostum ama yukardaki link verdiğim testlerdeki markalarda 4800mq kullanmışlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: ekuyucak

    Ge70 modelleri icinde 4800mq islemci iceren var mi? Hepsi 4700mq islemci icermiyor mu? Ya da ben yanlis mi anladim :)

    4700 mq var doğru biliyorsun dostum ama yukardaki link verdiğim testlerdeki markalarda 4800mq kullanmışlar.

    Tamam teşekkür ederim.
  • Merhaba bilginizin çok olduğunu gördüm ve size bir kaç şey sormak istiyorum.
    Notebook bilgisayar alıcam link vermek yasakmı değilmi bilmiyorum ama beni bu bilgisayar hakkında bilgilendirirseniz ve ne almamı önerirsiniz.
    Şu şekil kullanıcam muhasebe okudugum için programlarla işim olucak ve oyun oynamayı seviyorum çok sistem gereksinime sahip oyunları değil orta dereceli oyunlar.

    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-x550cc-xo344h-x550cc-notebook-core-i5-180ghz-6gb-750gb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68653

    Bilgisayar bu alınır mı sizce ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kafess

    Merhaba bilginizin çok olduğunu gördüm ve size bir kaç şey sormak istiyorum.
    Notebook bilgisayar alıcam link vermek yasakmı değilmi bilmiyorum ama beni bu bilgisayar hakkında bilgilendirirseniz ve ne almamı önerirsiniz.
    Şu şekil kullanıcam muhasebe okudugum için programlarla işim olucak ve oyun oynamayı seviyorum çok sistem gereksinime sahip oyunları değil orta dereceli oyunlar.

    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-x550cc-xo344h-x550cc-notebook-core-i5-180ghz-6gb-750gb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68653

    Bilgisayar bu alınır mı sizce ?

    merhaba, düşündüğünüz ürünün işlemcisi "U" işlemci, yani performans odaklı değil daha çok pil tüketiminden tasarruf yapma odaklı. yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar, bu bilgisayar zaten notebook sınıfına değil, ultrabook sınıfına giriyor. ayrıca ekran kartı GT720 düşük bir kart. yeni 7. nesil nvidia gpu su ama düşük özellikli bir kart. ama sen "çok sistem gereksinimine sahip oyunlar oynamayacağım" dediğin için, tavsiye edilebilir. ince şık bir bilgisayar. ama oyunları en azından medium veya biraz daha üstü ayarlarda oynamak istiyorsan GT740, GT750 gpu içeren modellere yönel. zira asusun N550JV modeli %30 indirim olduğunda bu bilgisayardan 600-700 TL pahalı oluyor ki o farka cidden değer. hem işlemcin artık bir U işlemcisi olmayacak hemde GT750 ekran kartın olacak.... ram'in de artması cabası diyelim...

    yanlışım varsa affola... saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: memoally

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kafess

    Merhaba bilginizin çok olduğunu gördüm ve size bir kaç şey sormak istiyorum.
    Notebook bilgisayar alıcam link vermek yasakmı değilmi bilmiyorum ama beni bu bilgisayar hakkında bilgilendirirseniz ve ne almamı önerirsiniz.
    Şu şekil kullanıcam muhasebe okudugum için programlarla işim olucak ve oyun oynamayı seviyorum çok sistem gereksinime sahip oyunları değil orta dereceli oyunlar.

    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-x550cc-xo344h-x550cc-notebook-core-i5-180ghz-6gb-750gb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68653

    Bilgisayar bu alınır mı sizce ?

    merhaba, düşündüğünüz ürünün işlemcisi "U" işlemci, yani performans odaklı değil daha çok pil tüketiminden tasarruf yapma odaklı. yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar, bu bilgisayar zaten notebook sınıfına değil, ultrabook sınıfına giriyor. ayrıca ekran kartı GT720 düşük bir kart. yeni 7. nesil nvidia gpu su ama düşük özellikli bir kart. ama sen "çok sistem gereksinimine sahip oyunlar oynamayacağım" dediğin için, tavsiye edilebilir. ince şık bir bilgisayar. ama oyunları en azından medium veya biraz daha üstü ayarlarda oynamak istiyorsan GT740, GT750 gpu içeren modellere yönel. zira asusun N550JV modeli %30 indirim olduğunda bu bilgisayardan 600-700 TL pahalı oluyor ki o farka cidden değer. hem işlemcin artık bir U işlemcisi olmayacak hemde GT750 ekran kartın olacak.... ram'in de artması cabası diyelim...

    yanlışım varsa affola... saygılar...

    Cevabınız için çok teşekkür ederim size beni gayet iyi anlamışsınız, zaten bayadır araştırmalarda bulunuyordum bazı arkadaşlarımda söylüyordu bu bilgisayarın yetersiz kalacağını. Yani tam istediğim gibi bir yanıt verdiniz pek içime sinmemişti zaten bi abimden öneri olarak almıştım peki bana önerebileceğiniz bir bilgisayar varmı ben bir tane daha buldum casper'ın casper bilgisayar ne kadar faydalıdır bi bilgim yok sadece soruyorum sizin gibi üstad lara bana bilgisayarı almam konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim malum peder bey her zaman böyle olmuyor :))

    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/casper-cn-vhy4200b-notebook-core-i5-25ghz-4gb-500gb-156-2gb--w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=69041

    Casper pek önerilmiyor fakat ben yinede size sormak istiyorum almaya değer bir bilgisayar mı sizce ? Ne önerirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.