Şimdi Ara

Ekonomi profesörü Seyfettin GÜRSEL: Türkiye böyle yoksulluk görmedi. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
8.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alen Doğu Gencer

    Millette para falan yok


    Yok dolar şu kadar olmuş. yok onu bunu niye ithal ediyoruz falan . haklısın iktisadın birinci kuralı budur talep varsa fiyat artar.


    Hem talep var ama para yok millette.haklısın para olması demek ekonomi demek ama bir insanda para olması ekonomi demek olmuyor. para bulmanın hali hazırda bir çok yöntemi var.


    Adam asgari ücret alıyor gidip 10.000TL ye telefon alıyor . yani bizim milletimiz yapıyor bu mallığı . sonra malum kesim herkesin elinde son model telefon ekonomi çohhh eyi diyor.


    Benim kayın peder gibi 2018 de gidiyor son kasa full+full octavia alıyor . ayda 2500TL sadece araç kredisi ödüyor . eeee sonra ödeyemiyor tabi satıyor aracı. gidip borcunu kapatıyor. sonra malum kesim herkesin altın da son model araba ekonomi çohhh eyi diyor.


    Şaka gibi bankadan kredi çekip PC toplayan bir millet haline geldik. bunu gören AKP li yandaşın çocugu rtx2080 li sistem var millette ekonomi çohhh eyi diyor.


    Yaz geliyor . Adam rixos mixos, max royal,titanic tatil akmak istiyor tatil kredisi çekiyor. bölüyor 36 aya. sonra bunu gören malum kitle yav millette para var heee ekonomi çohhh eyi diyor.


    Rahatı konforu seven bir milletiz . hakkaten wc ye bile tuvalete gidecek mallar ile dolu ülke.


    İronilerimizi bir kenara bırakırsak açıkça söylemek gerek . millette para yok. millet açık ve net olarak mal.


    Ben sokağa çıktıgım zaman rahatlıktan ödeyemediği malı alan bir sürü mal görüyorum. ödeyemediği krediyi çeken bir sürü gerizekalı görüyorum.


    Kısacası belirli bir kesimin gerizekalı olması ekonominin iyi oldugunu göstermiyor 


    edit 1 : şunu da belirteyim . ekonomik zorlukları temel ihtiyaç ile ilişkilendirmek gerekiyor. araç alımları, teknolojiyiye ulaşım, sosyal imkanlar falan sonraki planda. yani dışarıya çıkıpta sağda solda lüks araç arayıp ekonomi çohh eyi yorumları yapmak. aklı selim bir insana yakışan bir şey değil.



    Alıntıları Göster

    hocam söylüyoruz ama anlamıyor, her konuya millette lüks araba var avmler dolu yazıyor, naptıysak anlatamadık Ekonomi profesörü Seyfettin GÜRSEL: Türkiye böyle yoksulluk görmedi. 


    @lazer__

  • şu kredi geri ödemelerindeki aksaklıklar başlayınca ne olacak? çoğu devlet bankası bol bol kredi dağıtarak, piyasayı canlandırma vb. diye borç verdiler. vatandaşta para olmayınca bunlar hep görev zararı vb. diye etiketlenecek, yine konudan alakasız vatandaşın tepesine binecek. bir ekonominin içine ancak bu kadar edilebilirdi, akp ile gerçek oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen yoksulluk görmemişsin,para yoktu para!

    Gazoz kapakları,deniz kabukları ve kibrit kağıtlarını kullanıyorduk,ey gidi...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__



    açıp arabada dinle, piyasa yap, parti müziği olarak ayarla...her ortama uyuyor rap dediğin böyle olacak



    Alıntıları Göster
    Şu yaratıklardan bir iğreniyorum, her yere de gif'leri konuluyor Bu nasıl bir yaşam formu yarabbim, çarşafa dolanası geliyor insanın...

    Hem çirkinler hem de adice dans ediyorlar, yüzleri buz gibi hissettiriyor, ne diye yaşarlar ki bunlar, işte böyleleri yüzünden ve böylelerinin ebeveynlerinin yaşama arsızlıklarından ekonomi de bu halde...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herpogolog babam ne derse doğrudur babasının dar bakışları ile siyasi görüşü bile olmadan saldıran ergenler çıkar yazmaya başlarlar : Avmler dolu herkeste araba iphone diye

    Ben ekonomist değilim ama yıllardır ilgilendiğim alandır

    Derslerini de aldım tabii ekonomist olmak için doktora şart..


    Neyse kasım ayı gelsin burda zırlayan troller bile yoksulluktan belki İnterneti ödemeyecek ve yazamayacaklar


    Hiç gelmeyen iftarı bekler gibi ama büyüyoruz ama gerçi uçak göklerde ama savaş jeti yapacaktık?! Ahshhshshss

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herbir şeylerimiz 4x4 lük ama bağzıları hiçbir şeyi beğenmiyor ,sürekli eleştiri, sürekli bir beğenmeme, memnun olmama falan....bu ne ya....aha, millet altın almak için kuyruğa girmiş buyrun:

    Ekonomi profesörü Seyfettin GÜRSEL: Türkiye böyle yoksulluk görmedi. 

    https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/altinin-rekor-kirmasiyla-kapalicarsidaki-sarraflarda-yogunluk-olustu-5971416


    para olmasa nerden alınacak bu kadar altın...o yüzden boşverin burda yazılanları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 5 Ağustos 2020; 22:9:13 >
  • Hala özelleştirmeleri savunan var inanasım gelmiyo çoğumuzun babaları dedeleri güzel maaşlarla çalışıp emekli oldular enaz 4000 emekli maaşları var şuan sen artık bundan mahrumsun merak ediyorum savunan arkadaşlar özel şirketlerde kaç lira maaşlara çalışıyor. Çok şükür çalıştığım firma Alman menşeli 5.500 masş alabiliyorum mesai ile 6. 000 i geçiyor. Üzülüyorum avmlerde çalışan 20li yaşlardaki gençleri asgari ücrete çalışıyorlar. Kimisi ayfon var demiş millette adam 1 senesini bağlıyor yarı aç yarı tok gezip alıyor bu zenginlik göstergesi mi yapmayın allahaşkına. Napsın millet tuşlu nokiamı kullansın şu ahir günde bi alacağı teknolojik alet ayfondur. Ben bu maaşla almam onu ama tercih meselesi. Adam yıllarca kredi ödeyip araba alıyor belki 5 yılını bağlıyor oraya. Sen bunu görüp herkeste lüks araba var diyorsun. Herkes herşeyin engüzelini ister keşke herkes hakedebilse biraz hümanist olun. İnsanların yaşam kalitesini arttırmak devletlerin görevidir gencin 1 senesini ayfona bağlamak orta yaşlı adamın 5 senesini arabaya bağlaması devletin ayıbıdır alanların değil. Teknolojiye ulaşmak kolay olmalı ama ne hikmetse TR de böyle şeyleri alırken birde devlete alıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu anlamak için profesör olmaya gerek yok zaten, bakkala cebimde 100 lirayla gidiyorum.

  • Osur osur ipe diz derler bizim oralarda.

    Ekonomi berbat halde anladık ama bunun içerisine önceki hükumetler çok ciciydi mesajı sokmaya çalışmayın. %80 hak ederek maaş alıyormuş, kârı zararına denkmiş bilmem ne! Çocuk mu kandırıyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faruk F kullanıcısına yanıt
    sen şimdiki kendi hayatına odaklan. eski hükümetlerden söz edilse ne edilmese ne, para var mı cepte? mesele o. amacın akp trollüğü ise bilemem tabi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saat tamircisi bir esnaf arkadaşım var. saatime pil taktırmak için girdim, az oturduk, muhabbet ediyoruz, o da o sırada pili takıyor. 10 dakikada 3 kişi yardım istemek için girdi. Özellikle son 1 yıldır bu şekilde gelen gidenin haddi hesabı yokmuş

  • Sorun devlete alınan askerde, poliste memur da değil. İlk değindiğniz konuda.


    Özel şirketlerde her zaman iki kişinin yapması gereken işi bir kişiye yaptırmaya çalışırlar. Bu rakam firma kurumsallıktan uzak bir yapıda ise bu rakam daha da kötü durumlara gider.


    Şirketin eli kuvvetli ülkede insandan bol ne var? Geçen hafta bir işim için çalıştığım şirketin insan kaynaklarına gittim. Çalışan bayanda uzun yıllardır üniversiteden beri tanıdığım birisi. Yanında yarım saat oturdum inanın o yarım saat için elden verilen CV sayısı 15-20. Her gelen de beni şu gönderdi, beni bu gönderdi diyor. İnternet ortamından yapılan başvuruyu siz düşünün artık.


    Alanında gerçekten büyük bir firmada çalışıyorum ama gel gelelim aynı düzen burada da var. Alt kadrolarda öyle bir insan sirkülasyonu varki bu hiç normal değil. İnanın bazen 3-4 ay içinde kaç kişi işten ayrılıyor, değişiyor. Ama tabi eşe dosta soruyoruz aynı düzen aynı işler başka şirketlerde de var.


    HER ZAMAN SÖYLÜYORUM BU ÜLKEDE UCUZ OLAN TEK ŞEY İNSAN EMEĞİ.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

    futbolunda içine ettiler.


    son kararlar rezalet ötesi 


    komple yıkacaklar herşeyi. altında kalıcaz.

    Gidecekse eğer yerle bir etmeden gitmez Erdoğan. Bu cümlem biraz saçma gelebilir ama zamanla gerçekliği görünecektir. Yani öyle seçim kaybedip bir kenarda duracak bir karakter değil. Çöküşü nasıl olursa olsun dinamiti patlatır öyle gider.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan önümüzdeki en büyük sorun, ekonomi bu kadar pert olmuşken, önümüzdeki genel seçimde başka bir parti seçilirse bütün suç onun üzerine kalacak ve yine kör sempatizanlara bunu anlatamayacağız. Al bak işte B partisi geldi noldu dicekler :)

  • Redeemertr kullanıcısına yanıt

    Donsuz kalınca anlar💩


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel kardeşim ota boka AKP trolü diyorsunuz. İnsanda tartışma hevesi bırakmadınız.

  • hala millete anlatamadık. candaş medyanın yalan haberlerine inanmayın. bayram tatilinde yolları, deniz kenarlarını, otelleri görmüyorlar. pazarları marketleri görmüyorlar, avm leri görmüyorlar. 2018 yılından beri ülke batıyor diyorlar. kendileri bile inanmıyor. yeter yaptığınız bu ihanet yeter.

  • Daha acitmamış, biraz daha zaman var, millet hissetmiyor yada son kuruşlarini harmak uzereler!
    Yetmez ama evet!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar omurgasız ve kafasız bir toplulukla mücadele ediyoruz ki. Bu troller dolar ne zaman artsa 2000lerin başındaki krizi örnek veriyor. Sadece kriz dönemini örnek göstermek bile zaten durumun vehametini ortaya koyuyor, ama bunu anlayacak çift hane iqya sahip değil troller.


    2.si de her türlü yanlışı savunmak için omurgasız olmak gerekiyor. Sanıyorlar ki 2+3'e 5 değil 4 dersek çok güçlü olacağız, hayır, bittiniz. Kendi torunlarından bile küfür yiyecekler, kendi ecdadlarına küfredecekler.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.