Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
177
Cevap
1
Favori
95.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kesinlikle tavsiye ederim annem yapınca süpe oluyo. Bide dışardaki ekmey suyla yapılıyo yengeye sölersin sütle yapar süper oluyo yav... şimdi canım çekti ben gidip bidilim kesim tereyağ, kaymak, bal tamamdır

    Ha bu arada bizdei sinbo :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GHOSTRIDER -- 4 Nisan 2008; 21:30:42 >
  • bişi sorcam. evde kuru pakmaya var;ekmek yapma makinasında kullanılabilir mi bu maya?arkasında 15 dakka ıslatıp öyle hamura karıştırın diyor;ne dersinz kullanılabilir mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: shulem

    bişi sorcam. evde kuru pakmaya var;ekmek yapma makinasında kullanılabilir mi bu maya?arkasında 15 dakka ıslatıp öyle hamura karıştırın diyor;ne dersinz kullanılabilir mi?



    Makinenin kitapcığına bakarsan orada maya ile suyu kesinlıkle birbiri ile
    temas ettirmeyin diyor

    Maya kuru olmalı diyor bence deneme
  • quote:

    Orjinalden alıntı: shulem

    bişi sorcam. evde kuru pakmaya var;ekmek yapma makinasında kullanılabilir mi bu maya?arkasında 15 dakka ıslatıp öyle hamura karıştırın diyor;ne dersinz kullanılabilir mi?


    Ekmek makinasında instant, aktif, yaş veya ekşi maya kullanabilirsiniz.

    İnstant maya ekmek makineleri için uygun olup, suyla temas ettiği anda aktif hale geçtiği için karıştırma ve yoğurma öncesi su ile temasa geçmemeli denir.

    Aktif maya instant mayanın aksine bir bardak ılık suyun içine instant mayadan bir miktar daha fazla olmak üzere (mesela 1.5 tatlı kaşığı instant maya yerine 2 tatlı kaşığı aktif maya gibi) karıştırılarak köpürmesi beklenir ve o şekilde karıştırılır.

    Yaş mayanın da kullanımı aktif maya gibidir ve bir ekmeğe yarım küp yeterlidir.

    Ekşi maya olduğu gibi katılır, ancak ilave edilen su miktarı azaltılır.

    Ben şahsen şu anda instant kullanıyorum ancak Yuva instant maya fiyatını dörde katladı, Dr. Oetker ise çaktırmadan paketleri eksiltti. Bu durumda bundan sonra Aktif maya kullanmayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 8 Nisan 2008; 9:59:35 >
  • Orjinalden alıntı: soberman

    Orjinalden alıntı: shulem

    bişi sorcam. evde kuru pakmaya var;ekmek yapma makinasında kullanılabilir mi bu maya?arkasında 15 dakka ıslatıp öyle hamura karıştırın diyor;ne dersinz kullanılabilir mi?


    Ekmek makinasında instant, aktif, yaş veya ekşi maya kullanabilirsiniz.

    İnstant maya ekmek makineleri için uygun olup, suyla temas ettiği anda aktif hale geçtiği için karıştırma ve yoğurma öncesi su ile temasa geçmemeli denir.

    Aktif maya instant mayanın aksine bir bardak ılık suyun içine instant mayadan bir miktar daha fazla olmak üzere (mesela 1.5 tatlı kaşığı instant maya yerine 2 tatlı kaşığı aktif maya gibi) karıştırılarak köpürmesi beklenir ve o şekilde karıştırılır.

    burda kasdettiğiinz bardak su bardağı mı?
  • @shulem,

    Ekmek makinası ölçülerinde Amerikan Ölçülerini kullanmak daha pratik geldiğinden bardak (bardak, su bardağı vs.) ile kastedilen sizin de vurguladığınız gibi CUP olarak geçen ölçü. Maalesef kimi makinalarda 200 ml, kimisinde ise 240 ml hacminde çıkabiliyor. Aslında standart ölçüsü 250 ml. olması gerekir.
  • Merhaba,

    Severin BM 3986 Ekmek Yapma Makinası kullanan var mı? Severin' in en beğenilen modeli hangisidir? Birde en çok merak ettiğim şeylerden birisi de pişirme kabının yatay ve dikey hazneli olmasının birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları var mıdır. Her iki tipten de kullanan arkadaşların yorumlarını alabilir miyim.

    Teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: afpturk

    Merhaba,

    Severin BM 3986 Ekmek Yapma Makinası kullanan var mı? Severin' in en beğenilen modeli hangisidir? Birde en çok merak ettiğim şeylerden birisi de pişirme kabının yatay ve dikey hazneli olmasının birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları var mıdır. Her iki tipten de kullanan arkadaşların yorumlarını alabilir miyim.

    Teşekkürler


    Severn kullanmıyorum ama yatay uzun olan başka marka var
    Uzun ya da yatay olması ekmek haznesinin büyük yani 1350 gr civarı ve çift yoğurma bıcağının olması

    Büyük ekmek isteyenler için yatay düşünebilirler
    Ben yatay makinadan son derece memnunum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    Diğer başlıktan alıntı:

    Bu arada

    Sinbo'nun 2 modeli,
    Moulinex'in yeni modeli,
    Essenso (Sürekli hafızasını tazeleyen pili ve isteğe bağlı programlama özellikleri olsa da)

    modellerinden sonra en beğendiğim 2 ekmek yapma makinesi.

    Göz kararı ayarlar ile dahi güzel sonuçlar almak mümkün.

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    Soldaki yatay, sağdaki ise dikey ekmek yapmakta.

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    Her iki de tek karıştırıcılı ve enerji tüketimleri minimum seviyede.

    İki karıştırıcıya da illaki ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.

     Ekmek Yapma Makinası Kullanan Varmı


    Karışım 650 randıman un ile tam buğday unundan meydana geldiği ihalde yine de iyi kabarmıştır.








  • ekmekler nefis görünüyor. Her iki makinanın da markalarını öğrenebilir miyim. Essenso' yu alman markası zannediyordum. Satıcı alman lisansıyla çinde üretilen Türk markası tarzında bir cevap verince kafam karıştı doğrusu :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: afpturk

    ekmekler nefis görünüyor. Her iki makinanın da markalarını öğrenebilir miyim. Essenso' yu alman markası zannediyordum. Satıcı alman lisansıyla çinde üretilen Türk markası tarzında bir cevap verince kafam karıştı doğrusu :)



    Yatay ekmek yapan Breville. Dik ekmek yapan ise DeLonghi. Her ikisi de nefis ekmekler yapıyor. Ne desem boş, ancak kullanınca fark anlaşılıyor.

    Essenso ise genel olarak, Esse firmasının Çin'de ürettirdiği ürünlere verdiği marka. Genelde çok pahalı ve markalı ürünler sattığından Essenso'da arada kaynamış oluyor. İnternetten Essenso ekmek makinesinin imal edildiği fabrikayı ve el kitapçıklarını görebilirsiniz.
  • Ekmek Yapma Makinamızın arızalı, programının kötü, gerekli ortamı sağlayamadığı gibi konuları nasıl anlayabiliriz? sık çöken ekmekler, iyi kabarmayan hamurlar hep bizim hatamız mı? Ya da ne kadarı kullanıcı hatası? Bilgisi olan var mı acaba?
  • Merhabalar. Ben de anneler günü için ekmek yapma makinesi almayı düşünüyorum. Aslında hiç araştırmadım sadece arkadaşımın evinde ekmeğini yemiştim. Markası Tefal gibi birşeydi galiba tam bilmiyorum. Şimdi ben de Esse'de bir makine gördüm. Sanırım çift bıçaklıymış. Tam ayrıntılarını bilmiyorum. Forumu okuyunca da Sinbo'nun o kadar kötü olmadığını anladım. Fiyat farkı da var. Eğer fiyat farkına deyecek bir kalite farkı yoksa sinbo mu alsam diye düşünmeye başladım. Bana da yardımcı olun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    Ekmek Yapma Makinamızın arızalı, programının kötü, gerekli ortamı sağlayamadığı gibi konuları nasıl anlayabiliriz? sık çöken ekmekler, iyi kabarmayan hamurlar hep bizim hatamız mı? Ya da ne kadarı kullanıcı hatası? Bilgisi olan var mı acaba?


    Buralardan biraz bilgi edinebilirsin



    http://www.40firinekmek.com/cok_sorulan_sorular.htm

    http://www.40firinekmek.com/karsilasilan_problemler.htm

    http://www.40firinekmek.com/ekmek_ma...ullanirken.htm
  • Soberman cihazlarınız gerçekten çok güzel.Bütçe sıkıntısı olmasa ben de bu iki modelden birini (özellikle Delonghi)tercih ederdim.Bir de Kenwood'u çok beğeniyorum.
    Sinbo SBM4705 modelini test ettiniz mi hiç?Bu cihaz hakkında düşünceleriniz nedir?
    Ben çoğu kişiye uygun diye öneriyorum da:) Bir de uzmanı olarak sizden yorumunu almak hoşuma gider.
    Saygılar.
  • @06DF006,

    Sorduğum soruların başka amacı vardı. Bazen farkında olmadan yetersiz veya arızalı EYM alıp daha sonra kıvrım kıvrım kıvranıyoruz. EYM sihirli bir alet sanıyoruz. Sanki içine gerekli malzemeleri kyunca okus pokus ekmek olacak gibi görüyoruz. Kolayca yapılabilecek ve sonucu etkileyecek bir kaç temel bilgiden mahrum olduğumuz gibi ne yaparsanız yapın size güzel bir ekmek veremeyecek EYM ayırdedemiyoruz. Bunu kast ettim.

    İstediğim, birşeyler yaptığımızda artık bundan sonrası EYM kalmıştır diyebilecek noktaya gelmek.

    Umarım düşündüklerimi ifade edebilmişimdir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman


    quote:

    Orjinalden alıntı: volkim45

    Bence moulinex al çünkü en hızlı ekmeği o yapıyor(58 dk.)


    Ekmeğin; yoğurma, kabarma, yumruklama, kabarma, yumruklama, kabarma ve pişirme gibi aşamaları olduğunu biliyoruz. Moulinex'in nasıl bir özelliği veya tekniği var ki bu kadar kısa sürede ekmeği yoğurup, kabartıp aynı zamanda da pişirebiliyor, lütfen bizi aydınlatabilir misiniz?

    ben devamlı hızlı programda ekmek yapıyorum...hem iyi pişiyor..hemde güzel kabarıyor... 3 saatlik programlarda pişen ekmeklerden hiç bir farkı yok..
  • soberman essenin çift bıçaklı olan modelinin aynı modelini brevilla br10 da gördüm...aynı makine olabilirler mi acaba?esse den niçin memnun kalmadın?esse nin pişirmesi nasıldı?anneme almayı düşünüyorum...
  • UZAKDOĞUDAN UZAK DURUN !
    Bundan 6-7 ay önce bir Sinbo ekmek yapma makinasi almistim. Geçenlerde ekmek yoguran pervanenin
    dönerken tavaya sürterek teflonu kazidigini ve çikan teflonun hamura karistigini farkettim. Daha önce böyle bir sorun yoktu.Pervanenin milini inceledigimde mildeki pervaneyi tutan çentigin pervaneyi havada tutamiyacak kadar asagida oldugunu ve teflonu kazidigini gördüm. Derhal Sinbo servisine gittim ve durumu anlattim. Servis, fabrikayla görüserek bana tavanin garanti kapsaminda olmadigini ve pervanenin mile giren deligini sert bir cisimle oymus oldugumu, yeni bir tava almam gerektigini söyledi. Bunun bir imalat hatasi oldugunu ve tavanin yenisiyle degistirilmesi gerektigini söyledimsede öyle olsa ilk kullanimda bu durumun ortaya çikacagini ve benim dogru söylemedigim söylendi ve üstüne de bir güzelde firça atildi. Oysaki ben pervaneyi yerinden çikartirken makinanin orijinal parçasi olan metal çikartma aparatini bile teflonu çizebilecegi endisesiyle kullanmayip tahta kasigin sapini kullaniyordum.
    Burada su sorular akla geliyor;

    Imalat hatasi eger daha ilk kullanimda ortaya çikacaksa bir yillik garanti süresi neden var ? Ekmek makinasigaranti kapsaminda, (üzerinde hareketli bir mekanik aksam olmasina ragmen) tava kapsam disi denilebilirmi ?
    Eger kullanim hatasi diye düsünülüyorsa fabrikaya yollayin bir inceliyelim denilemezmiydi. Imalat hatasi olmaihtimali hiç yokmu ? Uzakdogu mallarinin kalitesi ortadayken kendi yapmadigi bir makina hakkında firma yetkilileri nasıl bu kadar kesin konuşabiliyor. Daha arizayi bile görmeden kullaniciyi suçlayan ve servislerini egitme zahmetine bile katlanmayan bir firma nasil bu kadar sorumsuzcafaaliyette bulunabiliyor ?

    Ayrica;
    http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=sinbo&s22.x=16&s22.y=15&loc=ara sitesinde de görülecegi gibiSinbo markasinin tam anlamiyla piyasaya girdigi yaklasik 1.5 yil içerisinde Sinbo ise ilgili sikayette bulunan 160 kisi var. (Bunun bir kaç kati kullanicinin da sineye çekmis olduklari süphesiz) Bu sikayetlerde de görüldügü gibi Sinbo marka ekmek makinalarinin içindeki ekmek tavasinda çok adi ve kalitesiz teflon kullanilmakta olup, 2-3 ay gibi kisa sürede asinip dökülmekte ve hamura karisip insan sagligini tehdit etmektedir. Üretici/ithalatci ise bu konuya bir çözüm getirmek yerine tavanin yenisinin alinmasini tavsiye etmekten baska bir sey yapmamaktadir.

    www.sikayetvar.com sitesinde ki sikayetler her ne kadar halledilmis gibi görünse de gerçek aslinda böyle
    degil. Çünkü sikayet üzerine firmayi arayan site yetkilileri, firmadan aldiklari "halledecegiz" yaniti ile konuyu halledilmis sikayetler kapsamina almaktadir. Sorun asla halledilmemistir ya da geçici bir çözüm bulunmustur.(Site yöneticilerine bu konuyu ilettimse de degisen bir sey olmadi)

    Basimdan geçenlerden ve internette ki forumlardan edindigim izlenim, Sinbo marka ürünlerin 2-3 kullanimdan sonra yandigi ya da bozuldugu, en fazla garanti süresi kadar çalistigi sonra da çöpe gitmekte oldugudur.
    Amerika'da ki kuzenim de bu makinadan aldigini ve 6 ay sonra arizalanan makinayi çöpe attigini söyledi.
    Kardesimin aldığı makina 1 yıl sonra takırdamaya başladı tamir için yeni makina fiyatı kadar ücret istediler. O da çöpe attı. Burada bir çok arkadaşın yeni aldıkları sinbo'dan memnun olduklarını okuyoruz. Ancak 1 yıl sonra şikayetlerin çok fazla artacağından eminim. Ben 3 yıldan beri ekmek makinasında her gün 1-2 ekmek yapıyorum. Bu güne kadar tavsiyelerimle sinbo'ya 10-15 makina sattırdım. Bundan sonra Sinbo'mu ? aman ha !!! diyeceğim.

    Ayrica bu firmaya ait servislerin durumu da içler acisidir. 4-5 sinbo servisiyle ilişkim oldu hepsi de dandik. Mesleklerinden, sorumluluktan ve insan iliskilerinden bi haber olan bu servisler kullanicilara büyük izdirap veriyor. Buna en güzel örnek te Ankara, Kirkkonaklar servisi. Diğerleri Bahçelievler ve Hoşdere cad. Hiç düzgün bir servise rastlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagestore -- 29 Mayıs 2008; 15:39:03 >
  • Ekmek meraklısı arkadaşlara bir önerim olacak. Ben geçen ay keşfettim.www.karahanun.com.tr
    Bu firmanın tam buğday un'unu ve organik un'unu deneyin. Memnun kalacaksınız. Metro'dan alırsanız fiyat çok uygun. Organik mağazalarında da var ancak oralarda fiyat çok yüksek.
    (3 Bardak normal ya da organik un+1 bardak tam un karıştırılması tavsiye olunur)
    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.