Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.820
Cevap
60
Favori
600.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başarı garanti!
    2 yıllık denemelerin sonucunu anlatacağım.
    Benim makine Sinbo. Bence piyasadaki en ucuz makineyi alın. Hepsi birbirinin kopyası. Programını inceleyin, pyasada iki çeşit program var zaten.
    Sıvı miktarı yaklaşık unun 1/3 kadarı olacak. Ben makinanın ölçeği ile 4 Cup un kullanıyorum, dolayısile 1.1/3 su katıyorum. Eğer yumurta ve süt kullanırsanız onlarda sıvıdan sayılır, ona göre. Bu su miktarı Unun cinsine göre birazcık değişiyor, onu sonra anlatacağım. Tuz 2 küçük ölçek, Şeker iki büyük ölçek, Kuru Maya 2 küçük ölçek. Hepsini makineye koyup düğmesine basın. Sırası falan hiç önemli değil, miktarlar ve tazelik önemli. Özellikle maya bayat olmamalı. Biraz bayatlarsa miktarı artırın.
    5 dakika karıştıktan sonra hamura bakın, yüzeyi ıslak olmamalı. Eğer ıslaksa su fazla demektir. Kabın dibinde çok az un bulaşığı kalıyorsa ideal sıvı miktarını buldunuz demektir. Görünümü düzeltmek için gerekiyorsa biraz un veya su ekleyerek bir kaç dakika daha karıştırın.
    Sonra, start düğmesine uzun basarak makineyi durdurun. Ekmek gramajını ve kabuk rengini seçin. Süreye 30 dk ile 60 dakika arasında bir zaman ekleyin, yani ekranda 3.00 yerine 3.30 ile 4.00 arasında bir rakam görün. İsterseniz ekmek geç lazım olacaksa bu süreyi uzatabilirsiniz. En az 30 dk ekleyin.
    Start düğmesine basın... Afiyet olsun.

    Ekmek pişti. Ortası çökmüşse panik yapmayın. Bir dahaki sefere suyu biraz azaltın.
    Fazla su sonradan çökmeye sebep oluyor. Bir de makinenin kapağını aralarda açmayın, küsüyor.




  • Ekmeği çözdükte şimdi sıra zeytinli veya üzümlü ekmekte Bu zeytin veya üzüm hangi aşamada kaltılacak? Benim alet bip demiyor Ya allah Bismillah çalışıyor
  • someone kardeş,
    benim makine art marka
    ekmek teknesi çift merdaneli 1350 g ekmek kapasiteli (gerçi en büyük ekmeği tartıyorum 1200 g geliyor)
  • Serencam yukarıda yazdıgın olay maya ile ilgili olabilirmi ? Her ölçü aynı iken neden ekmek kabarmasın ?... Maya ve şeker miktarını biraz artırıp dene.... Saygılarımla...
  • %100 başarıyla yaptığım ekmeği buraya yazayımda yeni girişenler için kolaylık olsun (detaylı) ;

    Tarifleri Arçelik 2710 cihaz ölçüsüne ve standarta göre vereceğim

    1) İlk olarak cihazın karıştırma mekanizmasına 1 küçük ölçek İnstant DR Oetker Maya ( bozulmamış ve taze olmalı),
    2) Daha sonra ayrı bir kaba 450 gr ( 4.5 cihazla verilen bardak) Söke Unu (çünkü ben 3 undan en iyi bununla sonuç aldım) + 2 küçük ölçek şeker + 1.5 ölçek Tuz + 1 yemek kaşığı ayçiçek veya zeytin yağı katılacak ve kapta bunlar karıştırılacak.
    3) Bu karışım karıştırma kabının içine mayayı kapatacak şekilde ilave edilecek,
    4) En üste de 300 ml ( ölçeğe göre 1.5 bardak) su ilave edilecek
    Bundan sonrası 3 saatlik bekleme süreci


    Kepekli yapacaksanız sadece su miktarını 30 gr azaltıp 300 gr ekmeklik un + 150 gr karışımlı kepek kullanılıyor. Ancak saf kepek elinizde varsa 360 ekmeklik un + 90 saf kepek şeklinde olacak.

    Genel olarak ekmekte çökme meydana gelirse bunun 2 sebebi olabilir. 1.si kullandığınız mayanın bozuk olması, 2.si ise (genelde en çok burada hata yapılıyor) su miktarının fazla ilave edilmesi.

    Bu tarif umarım anlaşılır ve gereğince detaylı olmuştur.




  • Arkadaşlar bir de ben birşey eklemek istiyorum.Sinbo'da verilen tariflere göre yapılan 900gr ekmek tartınca 700gr civarı geliyor.Annem de hep neden bu ekmek yeterince kabarmıyor caba diye merak ederdi.Sonra tarifin aksine 3 değil 4 bardak un koyduk ve tepeleme çok güzel ekmek oldu.Aklınızda bulunsun.Sorun kabarmama değil malzeme eksikliğiymiş.Annem her şeyi gözkararı koyuyor bir de ekmek una göre çok değişiyor.Söke un iyi genelde.Bir de mayayı instant kullanmadık hiç evde toz pakmaya var,yani instant değil.Buna rağmen güzel kabarıyor ama bir de instant deneyeceğiz nasıl olacağını merak ediyorum
  • candogan62 @ pakmaya da elbette güzel ama ilk denememde fiyasko yaşamıştım. Elbette bana bozuk olanı da denk gelmiş olabilir ama pakmaya ya nazaran ınstant maya daha ince, toz gibi. Kabarmada sorun yaşamıyorsan değiştirmene gerek yok ama yine de bir dene
  • Elbette bence her türlüsünü denemek lazım.Çünkü kötü bir ekmek de iyiymiş gibi gelebilir alışınca.Dedişik ürünler değişik sonuçlar veriyor.
  • http://www.e-turuncu.com/default.asp?git=9&urun=10559

    sinbo ekmek yapma makinası + baskül hediyeli KDV dahil 94,12 ytl ayrıca bonus ve ideal karta peşin fiyatına 6 ay taksit imkanı mevcud.
  • gülen kardeşim herkez senin kadar zengin değildir
    bizde ekmek yapma makinesi kullanıyoruz bizimkisi king hatun memnun önemli de olan o zaten
  • GARANTİLİ KARIŞIK EKMEK..... Arçelik makinası olana basit bir tarif... Başka makinası olanlarda deneyebilir ama sonucunu bilemem.... Arçelikte bu usulde fire yok çok şükür....Ekmege ne karıştırmak istiyorsanız unu hazırlayın... Arçelik makınanın bardagıyla 3 bardak normal un, 1 bardak ne isterseniz un. ( kepek, çavdar, yulaf, mısır, 7 tahıl unu....Metroda var. ) Büyük bir kaba boşaltın. 1 küçük ölçek tuz, 2 küçük ölçek YUVAM MAYA . Migrosta var. ) 2 küçük ölçek toz şeker.. Kabın içine katın... Bunları iyice 5 dakika karıştırın...Şimdi makinanın bardagıyla 1,5 bardak dinlenmiş su ( Klorlu olmasın, mayayı etkiliyor. ) Makinanın siyah kare kabına boşaltın. Üstüne 1 yemek kaşıgı sıvı yag ekleyin...( Motor yagı , dikiş makınası yagı degil, yemeklik sıvı yag...) Tamammı ? Karıştırdıgınız unu bu suyun içine boşaltın. Hemen makinayı kepek ekmegi orta pişirme ayarında çalıştırın... 2 saat 50 dakika sonra mis gibi ekmeginiz hazır......Afiyet olsun.....Bu tarifi ARÇELİK çalışanları bile böyle anlatamaz.....Tecrübe konuşuyor......Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Ağustos 2007; 16:32:58 >




  • Arkadaşlar sinbonun kullanma talimatında bulunan bütün tarifler yanlış haberiniz olsun.Net de bir çok tarif var daha da önemlisi doğru ölçüyü zamanla kendiniz deneme yanılma yolu ile bulabiliyorsuz
  • Tesekkürler soberban tariflerin çıktısını aldım
  • Arkadaslar,

    Forumda ekmek makinesi ve ekmek yapımı konusunda uzmanlaşmış arkadaşlar mevcut. Arzu ederseniz favori tariflerimizi ve hatta resimlerini buradan paylaşalım ve bilgi alışverişinde bulunalım.

    Müsaadenizle ben başlamış olayım.

    Bizde tost, ingiliz muffin, fransız, haşhaşlı, labneli, domatesli-biberli, yumurtalı ekmekler beğenilmekte.

    İrlanda, cevizli, yoğun karışımlar, baharatlılar ise eşim tarafından beğenilmesine rağmen çocuklara damak tadı olarak yabancı geliyor.

    Aşağıda bir kaç ekmek resmi veriyorum:




    labneli haşhaşlı



    domatesli biberli



    tam buğday



    patatesli



    muzlu



    yulaf+tam buğday+mısır+ekmek unu günlük ekmek



    favorimiz tost ekmeği



    bagetler



    önde beyaz, arkada tam buğday yoğurulmayan ekmek...



    yoğurulmayan ekmek..



    dokuya ve kabuğa dikkat!

    Arzu edilen tarif var ise ve belirtilirse severek paylaşabilirim.

    Sizlerden de nefis ekmek resimleri, tecrübeler, öneriler ve tarifler bekliyoruz...




  • @zaferakar,

    quote:

    zaferakar Tarih 26 Ağustos 2007; 21:05:16
    Tesekkürler soberman tariflerin çıktısını aldım


    ne demek, afiyetler olsun...
  • Arkadaslar,

    uzun süredir ses soluk çıkmıyor.

    aşağıda faydalı olabileceğini düşündüğüm bir linki sizinle paylaşmak istedim:

    http://www.40firinekmek.com/ekmek_makinasi_kullanirken.htm
  • Merhaba,

    Sinbo'nun aşağıdaki linkteki modelini kullanıyorum. 2 aydan beri taze ekmek ve içinde ne olduğunu bildiğimiz ekmek yemenin keyfini yaşıyoruz. Herkese tavsiye ederim. Ekmek yapa yapa daha iyi ekmekler yapabiliyorsunuz. Hem fiyatı çok iyi hem de ekmekler. Sinbo işini iyi yapıyor. İyi bayramlar.


    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=231546&productid=mtsinbosbm4705




  • Aynısını biz de 1,5 seneden fazladır kullanıyoruz.Gerçekten daha fazlasına hiç gerek yok.Kendisinden daha pahalı ürünlere göre bile daha üstün özellikleri var.Kalitesi tatmin edici.Sinbo'nun şimdiye dek yaptığı en iyi ürün denebilir.Pardon üzerine Sinbo ismi yapıştırarak ithal ettirdiği Aynı cihaz King ve yanılmıyorsam Premier olarak da var.Hatta İngiltere'de de Morphy Richards markası ile satılmaktaydı bir ara.
  • eşim ekmek yapma makinesine kafayı takmış ve araştırma yaptım
    ancak hiç kimse yazmamış
    sinbo almak için internette en ucuzu koysepete.com da
  • selamlar
    yorumları tek tek okudum..
    hoşuma giden çin mallatı hakkındaki yorumlar oldu.
    Belli markalar çinde yaptırıyormus ve dolayısıyla mal çin malı oluyormus :) iyi bişey.. o zaman toyota corolla burda üretim ve Türk malı..

    bende kararsız kaldım marka konusunda ama kullanmasamda iyi yorumlar olmasa da sinboya karsı bir önyargım var.. olumsuz bir önyardı..
    arçelik düşünüyordum ama fason oldugunu duyunca vazgectim.. yine de garanti olayı artı puan..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.