DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Portal arayüzümüz herkese açık ALFA sürümüne girmiştir, siz de bu deneyime davetlisiniz. Gizle Detaylar ve Geri Bildirim
Ekmek Yapma Makinası
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı
2.644
Cevap
47
Favori
454.218
Tıklama
Giriş
Mesaj
    • Yüzbaşı
      779 Mesaj
      25 Kasım 2008 00:58:31
      Bunu pek de öyle ekonomik bir alet sanmayın, bence dışarda satılan ekmek daha bile ucuz kalacaktır yapacağınız ekmek yanında. O yüzden kendini amorti etme durumu olmaz. Sadece kişisel tatmin ve içinde ne olduğunu bildiğiniz veya ne olmasını istediğiniz ekmekleri yaparsınız. Aynı evinize fotograf yazıcısı almak gibi, dışardan tab ettirseniz daha ucuza gelir ama evde istediğinz an istediğiniz resmi basma özgürlüğü bence bu aleti alma sebebidir.


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      392 Mesaj
      26 Kasım 2008 10:18:31
      copermine ve soberman arkadaşa verdikleri bilgiler için çok teşekkür ediyorum.bende bir tane almayı düşünüyorum, sağlığın bedeli olmaz.Hangi makinayı seçeceğim konusunda yardımlarınızı diliyorum.teşekkürler.


      _____________________________

      İmza kullanmıyorum, sözüm senettir
    • Teğmen
      242 Mesaj
      26 Kasım 2008 19:18:05
      ben de yeni aldım, şimdilik kenwood makinamdan oldukca memnunum, almadan once işin puf noktalarınıwww.ekmeksanati.com dan ogrenmenizi tavsiye ederim


      _____________________________

    • Yüzbaşı
      380 Mesaj
      28 Kasım 2008 15:16:45
      quote:

      Orjinalden alıntı: np

      rAkadaşlar banada yardımcı olun lütfen 1 aydır sinbo 4709 bulamıyorum. nereden bulabilirim.kullanan arkadaşlar bu kadar aradıgıma degermi.memnunmusunuz. yardım bekliyorum.

      İyi günler, ben bu modeli kullanıyorum.Aslında iyi bir makine.Ekmekler hep iyi çıktı.Ancak 1 ay kadar önce karıştırıcılar yoğurma sırasında gevşemeye başladı bazan da yerinden tamamen çıktı.Servisine götürdüm neredeyse 1 ay sonra Sinboya mail attıktan sonra hemen gönderdiler.Kazan ve karıştırıcılarını yenilemişler.Biraz önce ekmek koydum.Bu defa da hamuru çok zorlanarak biraz da durarak yoğurduğunu fark ettim.Bakalım devamı nasıl olacak?Aynı bu makineye benzer Moulinex in de bir modeli var.Burada bir mağazada gördüm.



      _____________________________

    • Binbaşı
      1716 Mesaj
      30 Kasım 2008 18:43:44
      Merhaba arkadaşlar sonunda bizde ekmek yapma makinemizi aldık ve ilk ekmeğimizi yaptık
      aşağıda resmini koyduğum ekmek için ekmeksanati.com da bulunan beyaz ekmek tarifini uyguladık ancak beyaz un yerine kepekli un kullanıldı ilk deneme için nasıl görüşlerinizi bekliyorum.
      Birde ben tepesinin iyice kabarıp yırtılmış bir hal almasını istiyorum böyle olması için ne yapılabilir.




      _____________________________

    • Binbaşı
      1716 Mesaj
      30 Kasım 2008 21:06:35
      PM cevaplandı, teşekkürler


      _____________________________

    • Binbaşı
      1716 Mesaj
      30 Kasım 2008 23:50:11
      Fırından pardon makineden yeni çıktı.
      Bu sefer Delonghi klasik 1000 gr tarifini uyguladım; ancak ilave olarak ceviz, un olarak normal kepekli un, şeker yerine de bal ve sıvının 100ml si içinde süt kullanıldı bunun dışında değişen yok.
      Biraz daha iyi kabarmış demi bu defa, yalnız kabuk kıvamını çok koyu yapmış, 3 değilde normal yani 2 yapsak daha iyi olacak gibi.

      edit: resim ekleme şuan hata verdiğinden resimleri ekleyemiyorum, sonra tekrar denerim
      edit2: resim aşağıya eklendi



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 1 Aralık 2008; 0:10:26 >
      _____________________________

    • Binbaşı
      1716 Mesaj
      01 Aralık 2008 00:10:35
      resim1




      _____________________________

    • Binbaşı
      1716 Mesaj
      01 Aralık 2008 00:12:43
      resim2




      _____________________________

    • Binbaşı
      1243 Mesaj
      01 Aralık 2008 14:36:07
      fyilmaz döktürmüş...

      herkesde bir gayret bir şevk...

      çok güzel... foto ekleyenlerden daha çok takip edenler var, emin olun...

      ben sürekli ekmek yapıp iyice alıştım artık kek bahsi başlıyor: çikolata damlalı ilk kek denemesi



      ters koymamın sebebi ekmekte de kekte de kaptan çıkardıktan sonra ters yüz edip altını havalandırmak gerekiyor...



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 1 Aralık 2008; 14:41:33 >
      _____________________________

      teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm Samsung Galaxy 510F; Jeep Renegade 2014
    • Yüzbaşı
      404 Mesaj
      01 Aralık 2008 19:22:28
      @fyilmaz,

      ikinci ekmek daha da güzel görünüyor, kabuğunun kızarmış olmasının sebebi programın yanında katkıdan da olabilir. Bu arada kabuk deseni ilginç. Ayrıca ikinci resimde kepçe üzerinde sizi gördük.

      Sizden hemen bir komando ekmek (tepe kümbeti ve maya sönüm yırtığı çok belirgin ekmek) fotoğrafı bekliyoruz, devam...


      @eflatoon,

      EYM'lerde yapılan kek tarifleri çok aranıyor. Bu güzel kekinizin bir de tarifini verir misiniz?
      Ayrıca EYM keklerinde çukulata parçacıkları tabana yığılır, sizin kekinizde daha homojen dağılmış görünüyor.

      Bizim de hafta sonu Pizza günümüzdü. Çocuklar bayıldılar, hatta küçük kızım desenini kendisi yaptı. Pizza hamurunun tarifinde sadece un, su, tuz ve az miktarda maya kullanılmasına rağmen özellikle hamur lezzeti çok beğenildi.




      Nefis Ev Yapımı Pizza...

      Uygulamalı tarif ve detaylı bilgi:
      http://www.ekmeksanati....nts/pizza_tarifleri.html



      _____________________________

    • Binbaşı
      1716 Mesaj
      01 Aralık 2008 22:28:51
      Şu sıra evde olmadığımdan komando ekmeğini hemen koyamıyorum :) ama en kısa sürede ilk deneyeceğim ekmek olacak.


      _____________________________

    • Binbaşı
      1243 Mesaj
      02 Aralık 2008 03:31:18


      3 adet yumurta
      1.5 kap ölçek şeker
      0.5 kap ölçek yağ
      1 paket vanilya
      2.25 kap ölçek un
      1 paket kabartma tozu
      1 avuç damla çikolata

      kap=160 ml

      normalde fotoğraftaki gibi sunumda kenarlarda beyaz un izleri kalmaması için önceden malzeme ayrı bir kapta harmanlanıp EYM'ına konulması gerekiyor. bu yüzyılın sünepesi olarak hiiiç bu kadar külfete girmeden ne var ne yok tüm malzemeyi boca edip 7 nolu kek programına basmak gibi uzun bir yorgunluktan 1 saat 50 dakika sonra bu nimete nail oldum. kabukluca ve şekerlice olmuş... zevkle tüketildi bile...



      bir sonrakinde daha pastaya yakın bir çeşit düşünüyorum.

      Pizza muhteşem görünüyor... elinize sağlık



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 2 Aralık 2008; 3:34:12 >
      _____________________________

      teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm Samsung Galaxy 510F; Jeep Renegade 2014
    • Teğmen
      242 Mesaj
      02 Aralık 2008 09:28:20
      kek ve pizza enfes gorunuyor, elinize saglık.

      gene 1 kg lik ekmekler:

      tavadan çikmadan


      sogumaya alindi


      bu da 1/3 kepekli, 2/3 beyaz unlu, sutlu komando! ekmek


      şimdi sıra kek yapmada

      edit: soberman, sonunda bize pizza ekipmanı da aldıracaksın



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabrero -- 2 Aralık 2008; 9:43:33 >
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      404 Mesaj
      02 Aralık 2008 18:28:26
      @fyilmaz,

      komando ekmeğini forum olarak merakla bekliyoruz. Bakalım mavi bereli mi yoksa bordo bereli mi olacak?

      @eflatoon,

      tarif için forum olarak teşekkür ederiz. Şahsen ben, senin Cup ölçüne göre ayarlayıp bu hafta içinde yapmayı düşünüyorum.

      @kabrero,

      Kepekli karışım ekmeğin gerçekten mükemmel. Tepe Kümbeti ve Maya Sönüm Yırtığı gayet belirgin ve hacimli bir ekmek olmuş. Bu noktada Komando yetiştirdiği için Kenwood'u tebrik ederiz.

      Ancak senden değişik tarif ve fotoğraflar beklemek boynumuza borç oldu.

      Ayrıca pizza için ilave ekipmana gerek yok. Sadece tahta fırın küreği yerine büyük marketlerde bulunabilecek teflon kaplama bir alet almıştım. Adını bilmiyorum ancak ekmekleri ya da pizzayı taşa sürerken rahat oluyor.



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 2 Aralık 2008; 20:05:42 >
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      282 Mesaj
      03 Aralık 2008 09:47:50
      quote:

      Orjinalden alıntı: eflatoon



      3 adet yumurta
      1.5 kap ölçek şeker
      0.5 kap ölçek yağ
      1 paket vanilya
      2.25 kap ölçek un
      1 paket kabartma tozu
      1 avuç damla çikolata

      kap=160 ml

      normalde fotoğraftaki gibi sunumda kenarlarda beyaz un izleri kalmaması için önceden malzeme ayrı bir kapta harmanlanıp EYM'ına konulması gerekiyor. bu yüzyılın sünepesi olarak hiiiç bu kadar külfete girmeden ne var ne yok tüm malzemeyi boca edip 7 nolu kek programına basmak gibi uzun bir yorgunluktan 1 saat 50 dakika sonra bu nimete nail oldum. kabukluca ve şekerlice olmuş... zevkle tüketildi bile...



      bir sonrakinde daha pastaya yakın bir çeşit düşünüyorum.

      Pizza muhteşem görünüyor... elinize sağlık


      bencede mükemmle oldu ama verdiğin tarif bir işe yaramadı kekin içi hamur kaldı.
      tabi bu şakaydı. neden olduğunu söyleyeyim;
      ben verdiğin kap ölçülerini kullandım ama altına kap=160 ml yazdığını görmemişim benim kap 240 ml olduğundan acayip büyük oldu kek, dolayısı ile pişmedi.
      @eflatoon
      bir sorum olacak 1 saat 50 dakika pişirme süresimi yoksa toplam süremi
      benim makina delonghi kek programı 1 saat sürüyor. 13 dk kadar karıştırma gerisi pişirme.
      160ml kap ölçülerini kullansam acaba 1 saatte pişermi kek.



      _____________________________

      ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
      SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
      HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
      SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...
    • Binbaşı
      1243 Mesaj
      03 Aralık 2008 16:08:36
      işin uzmanları daha iyi bilir gerçi ama elinizdeki marka ve modelin kitabına uygun tatlı kek deneyip başardıktan sonra o ölçülere uygun ve yakın olarak bu tarifleri oynasanız daha başarılı olur gibi geliyor... yoksa dediğiniz gibi ölçüleri doğru çevirsek bile program ve pişirme uymadıktan sonra yine verimsiz olur...

      gerçi içimden bir ses inada bindirmiş bir EYMciden birşey kaçmaz diyor!




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 3 Aralık 2008; 16:08:43 >
      _____________________________

      teknik nimetler: Canon 7D 10-20;18-270 ve 100mm Samsung Galaxy 510F; Jeep Renegade 2014
    • Yüzbaşı
      282 Mesaj
      03 Aralık 2008 16:24:09
      @eflatoon
      doğru söylüyosunda adamlar plum-cake diye bi tarif vermişler 60 gr margarin 16 gr maya 40 gr kakao falan aptal aptal şeyler yazmışlar
      versene kardeşim tsb tbsp cup diye ölçekle
      makina iyi iyi olmasına ama berbat bi kullanım klavuzu var.
      neyse bi şekilde bulkucam bulmasına ama biraz malzeme heba olucak gibime geliyo
      deneme yanılmayla bu iş olucak ööle yada bööle



      _____________________________

      ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ
      SİYAHLA BEYAZI AYIRAMAZKİ
      HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
      SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZKİ...
    • Teğmen
      242 Mesaj
      03 Aralık 2008 17:47:22
      slm, bu keki aksam ben de deneyecegim, sonucu buraya yazarım.

      nette kek tarifi arattım, dişe dokunur birsey yok. gene burası eym ile ilgili en iyi kaynak gibi gorunuyor.

      edit: imla



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabrero -- 4 Aralık 2008; 9:31:45 >
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      404 Mesaj
      03 Aralık 2008 21:12:42
      Dün istek üzerine sürekli yapa geldiğimiz ve çocukların çok beğendiği damla çikolatalı kek tarifini uyguladık.

      Sonuç: Mükemmel (Çocuklar öyle diyor).


      Çikolata Damlalı Kek


      Çay ile birlikte....



      Diğer fotoğraflar ve uygulamalı tarif için müracaat:
      http://www.ekmeksanati....kolata_damlalfd_kek.html



      _____________________________

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.