Şimdi Ara

EKG gibi ölçen saat/bileklik önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Olayımız şu. 5.5 yaşındaki oğlumda çarpıntı (erken atımlar, fazladan 3. Kalp vuruşu) oluyor. Doktor, kalp çarpıntısı olduğu zaman nabzını ölçün, not alın dedi. Koldan tansiyon ölçer var ama çocuğa takıp ölçmek mümkün olmadığı gibi, korkudan da söylemiyor.

    Bende bir saat ya da bileklik alayım,ntakayım, tüm gün ölçsün, not alsın. Bunu yaparken de kalp ritmini de gösterebilsin istiyorum.

    Mesela Bana şunu demesin: 24 saatte en çok 130, en az 60 vurdu demesin. Ne sıklıkla, ne zaman 130 oldu, ne zaman 60a düştü detaylı versin. Önceliğimiz bu. En ilkel haliyle düğmeye basarak ölçüp, bir kağıda not almak olur.


    Ama;


    Birde, mümkün ise eğer, kalbin atımlarını grafik olarakta gösterebilirse iyi olur. Bilmeyen için şöyle detaylandırayım. Kalp bir defada iki hareket yapar, toplar ve dağıtır. Bu bir gruptur. Sizin kalbiniz 50 kere atıyorsa, 50 kere toplamış, 50 kere dağıtmış demektir. Erken atım ise, sanki iki kere toplamış, bir kere dağıtmış gibidir. Üçlü vurur yani. Android markette kalbin vuruş şeklini gösteren ve grafiğe döken bazı uygulamalar var. EKG grafiği gibi. S Healt her kalp atımını ölçerken gösteriyor ama sonuçta sadece nabzı hafızada tutuyor.


    Buraya kadar herşey anlaşıldıysa:

    1-En basit haliyle nabzı yaklaşık doğru ölçen marka, model nedir? 300 liraya kadar.

    2-Bunlardan, hangileri sürekli ölçüm yapıp kayda alıyor? (Kayda baktığımda 3kere 120yi gördü, 2 kere 50ye düştü gibi görmek isterim, en basit amaç bu çünkü)

    2-Nabız öçerken (kalp vuruşunu zaten sayarken kalbin attığını görüyor ya) bu vuruşları grafiğe döküp kaydı tutan (EKG gibi) model var mı?


    3-Hiçbiri tıbbi medikal ürünlerin yerini tutmasa dahi, fikir ve gözlem amacıyla ihtiyaç var. Göğüs banyo denilen cihazlarda var ama fiyat ve fonksiyonlarını bilmiyorum.


    Beni bilgilendirebilir Deniz, bu aletleri bu amaçlarla kullanacak bir çok insanda yol göstermiş olursunuz.


    Dipnot: 50 60 liraya akıllı bileklikler var, nabız ölçerli. Tavsiye eder misiniz? Polosmart, M4 Smart bileklik gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • EKG çekimi sorunsuz olan, durduk yerde nabız yükselirse bildirim veren, grafikleri oldukça anlaşılır en düşük Apple Watch series 4 var mesela.


    İkinci el Apple Watch Series 4 40mm işinizi görebilir ama bu saati kullanmak için iPhone 6s ve üstü gerekiyor.


    Yerinizde olsam 300 liralık dandik çin saatlerine güvenmezdim. Yanlış sonuçlar yanlış algılara sebebiyet verebilir.



    Ücreti çok geldiyse parmaktan nabız ölçen aletler var 200 - 300 liraya. O da işinizi görebilir.

  • Pulse oksimeyreleri diyorsunuz. Onları temin etmek kolay ama çocuğun yaşı küçük, sürekli söylemiyor. Bende üzerine bir alet takarım (saat, bileklik, göğüs bantı), böylece gün içerisinde ne olmuş ne bitmiş bilirim istiyorum. Parmaktan ölçümde, çocuk söylediği anda sen ölçene kadar ritim düşüyor olabilir. Yada yavaşlıyor olur, bende kaçı gördüğünü bilemem. Hani, ucuz saat veya bileklikler tam doğru ölçmesede enazından gün içerisinde ne olmuş, ne zaman artmış düşmüş fikir verebilir diye istiyorum. Göğüs bantları varmış. Fakat sanırım onlarda onun için üretilmiş aletle uyumlu sanırım. Uyumlu alet kodları verilmiş fakat o aletin, cihazın ne olduğunu bulamadım. Çocuğa göre olsa, koy üstüne akşam at bilgisayara bak mesela.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.