Şimdi Ara

Ehliyet Sertifikası (yardım arkadaşlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
51.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • B ehliyeti için kurstan verilen sertifikamı 22 Mayıs 2008 de almıştım. Para sıkıntısı ve üşengeçlikten ehliyetimi hala almadım. Bu ayın 17 sinde kesin alıcam. Peki ehliyetimin yanma ihtimali var mı. Yani sertifika veriliş tarihinden ne kadar sonra ehliyetimi alabilirim. bilgisi olan var mı arkadaşlar. Ayrıca ödemem gereken 200 küsür lirayı nereye ödeyeceğim. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.



  • Hakkın bakidir diye düşünüyorum. Parayı da vergi dairelerine yatırabilirsin.
  • kardeşim 8 sene önce hak ettiği ehliyeti geçen ay aldı.sen ehliyet dosyasını kurstan aldıysan direk emniyete git,almadıysan kurstan o dosyayı alıp git.sadece sağlık raporu yenileniyor ve harçlar güncel oluyor .ama ehliyet hakkın kesinlikle yanmıyor.
  • hiç birşey olmaz sağlık raporu ile sabıka kaydını yenılersın o kadar ben 2000 yılındakı dosyayı 2009 da aldım
  • ne kadar sabırlı kişiler var tebrik ediyorum
    92 de ehliyet aldım kartı almak için bayağı acele etmiştim
  • bir seneyi geçince tekrardan sağlık raporu ve sabıka kaydı almanız gerekiyor.

    kendimden biliyorum
  • Parayı vergi dairesine yatıracaksınız.Kart ücretini de trafikte ödeyeceksiniz.Sağlık raporu ve sabıka kaydının geçerlilik süresi ise 1 yıldır.
  • Bana süresi 1 yıl dediler dün, almazsan tekrar sınavlara girmen gerekiyo falan dediler. 1 yıl dolmasına da çok az zaman kalınca tutuştum ben de valla içim rahatladı arkadaşlar. çok saolun ya. sağlık raporu falan önemli değil diğeri yanmasın da. çok saolun arkadaşlar tekrardan.
  • ben 1 gün bekleyememiştim vay be bide 2 sene boş yattı cüzdanda aldık ta ne oldu sanki sonraki iki senedede bikere bile soran olmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 5 Nisan 2009; 19:12:13 >
  • sorma hocam araba olmayınca ne yapıyım alıp da dedim şimdi uğraşcam tekrardan sağlık raporu bilmem ne! bekletmeden almak lazım yani
  • ağlık raporu ve sabıka kaydının yenilenmesi konusunda hemfikirim ancak parayı ehliyeti almaya gittiğinizde Emniyet Müdürlüğüne yatıracaksınız diye biliyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: deserthawk

    Parayı vergi dairesine yatıracaksınız.Kart ücretini de trafikte ödeyeceksiniz.Sağlık raporu ve sabıka kaydının geçerlilik süresi ise 1 yıldır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: makul

    ağlık raporu ve sabıka kaydının yenilenmesi konusunda hemfikirim ancak parayı ehliyeti almaya gittiğinizde Emniyet Müdürlüğüne yatıracaksınız diye biliyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: deserthawk

    Parayı vergi dairesine yatıracaksınız.Kart ücretini de trafikte ödeyeceksiniz.Sağlık raporu ve sabıka kaydının geçerlilik süresi ise 1 yıldır.





    200 TL'ye yakın bir para vergi dairesine yatırılıyor.Kart ücreti de trafik şubesine.En azından benim zamanımda böyleydi,değiştiyse bilemem.
  • arkadaşlar bu kanunda herhangi bir değişiklik yok dimi ben 1 ay önce aldım sertifikamı ama ehliyeti almadım sakata gelmem inş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: michael j fox

    arkadaşlar bu kanunda herhangi bir değişiklik yok dimi ben 1 ay önce aldım sertifikamı ama ehliyeti almadım sakata gelmem inş.


    Korkma korkma bir aydan bişey olmaz:))
  • iyi bari bayramdan sonra hallederim heralde
  • sertifikanı aldıysan mesele yok devlet yeni kanun çıkartmadıkça ölene kadar sertifikanla emniyet e gidip ehliyet kartını yani sürücü belgeni alabilirsin ama trafiğe evraklarla çıkarsan küt diye yersin cezayı onuda söylemiş oluyum sadece süresi dolan sicil kaydını ve sağlık raporunu yenilersin 1 yıllık geç kalma olursa sertfikan varsa eline para geçtiği zaman git sürücü belgeni al o kadar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XenonMan58 -- 18 Aralık 2009; 20:36:38 >
  • B sınıfı sürücü belgesi harç ücreti 234 tl. vakıfbank, halkbank ve vergi dairesinde yatırılır. Her yıl harç ücreti arttığı için aynı sene içinde alınması gerekir. Adli sicil kaydı ve sağlık raporunun geçerlilik süresi 6 ay, fotoğraflar ise 3 ay geçerlidir.
  • A2 ehliyet sertifikamı 2005 te aldım, 2011 de işleticem diyorsanız;

    2005 aldığınız bütün belgelerinizin tam olması koşulu ile;

    Sabıka kaydı ve raporun yenileri ile birlikte trafiğe gidin. (Sertifika tarihinde alınmış olanlar mutlaka dosyada olacak.)

    Yeni formları surucu kursundan tamamlatın (ek 8 vs..)

    2008 öncesi sertifika sahipleri: Burdan sizlere bir yazı verecekler, bu yazıyla birlikte sınava o tarihte girmiş olduğunun ilçenin milli eğitim binasında sertikanın doğrulunu tayid ettirin ( Bu işlem uzun sürebiliyor çünkü sertifikayı arşivden doğruluyorlar)

    Bu belge ile birlikte tekrar trafiğe bütün harçları yatırmış olarak başvurun,

    Ancak bu şekilde ehliyetinizi alabilirsiniz.

    2008 sonrası sertifikası bulunanların işçe milli eğitime gitmelerine gerek yok.

    İyi Günler
    Baran
  • Ehlıyetı almasan sertıfıkayla araba surebılıyomusun cevırmede veya bı kaza olsa ehlıyetsız kullanmıs gıbı cezamı alıyosun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: direc-t06

    Ehlıyetı almasan sertıfıkayla araba surebılıyomusun cevırmede veya bı kaza olsa ehlıyetsız kullanmıs gıbı cezamı alıyosun

    Konu horttt !!!!


    Kesinlikle hiççç bir şekilde kullanamazsın serfitika ile otomobili !!




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.