Şimdi Ara

Ehliyet Almak Bu Kadar Zorlaştı mı Cidden? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
5
Favori
23.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dersler fasa fiso hele yazılı sınav tırt... zor olan parkur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ehliyet alırken manuel vitesli arabanın amelilik olduğunu fark etmiştim. ne kadar zor olursa o kadar iyi, trafik amele kaynıyor xd
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theumit

    Yaşınız sanırım.90 falan. 2000 senesinde ehliyet almış biri olarak söylüyorum o bahsettiğiniz 2ileri 1 geri bizim zamanımizdada yoktu. Ayrıca bahsettiğiniz gibiydi kurs ve sınavlar aynı bahsettiğiniz gibiydi.

    Hep bi gömme çabası yazık

    70'ler 80'ler 90'lar dan bahsediyordu adam herhalde yakın tarih değil
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Sana aynaları falan ayarlama için istediğin kadar zaman veriyorlar. Aynaları aşa indirttip istediğin gibi görebilirsin. Park konusunda endişelenme. Sadece yeterli pratik yapman yeterli. Yokuşta ise dizel iyi bir araba verirlerse o cantada keklik. Benim sınav aracım yokuşta debriyajla gaz vermeden kalkardı. O nasıl oluyor dersen yolda dururken sadece debriyaja basarken ayagını debriyajdan azcık cekince araba fırlıyordu. Araba getz di.
    Birde biliyor musun bilmiyorum ama sınav anında araçta 4 kişi olacak. Arabayı yokuşta kaldırman dahada zor olacak. Debriyaj işi oluyorsa onu ögren.
  • 2 sene önce aldım ehliyeti. Çalıştığım için kurstaki ders saatleri ile çakışıyordu iş saatim. Kursa söyledim gelmiycem derslere dedim tamam dediler. Direksiyon sınavında ise arabayı kaldırdıktan 100 metre sonra dikiz aynasını düzelttim. Park etme yerinde aracı park edemedim. Bi şans daha istedim hocadan gene park edemedim. Akşam sınavdan geçtiğimi öğrendim. Şuanda park ile ilgili bi problemim yok çok şükür Ama nasıl olduda bu kadar hatama rağmen geçirdiler hala anlamıyorum. O yüzden çok kasma otur direksiyona heycan yapma.
  • Sırf şu mecburi dersler yüzünden yazılmak istemiyorum kursa.. Otomatik vites araba var bizde de. Debriyaja çalışmak için araba bulamıyorum kiralıcam bu hafta bi kaç günlüğüne. Otomatik vites sayesinde direksiyonu felan geliştirdim bi sorunum debriyaj bir de kurstaki mecburi dersler.. Parkta da otomatik vites olduğu için iyiyim. Akşamları da 3-5 km kullanıyorum trafikte.
    Dersler nasıl geçiyor katılanlar bilgi verebilir mi acaba? :)
  • Ahaha sene 2012 bir tane derse gitmedim 10 dk bile , direksiyon sınavında yaklasık 800metre dümdüz yolda gittim bir kavşak döndüm sınav bitti. Löpçük diye aldım ehliyeti. Ne parketmesini ne geri gitmesini biliyodum adam sorsa geçmiş olsun ama sormadı
  • Parkuru tamamladım parktır şu bu 25m geri gitme kaldı kolumu geriye koltuğa attım diye araçtan indirildim gerisini sen düşün daha tövbeliyim ehliyeti aldım çok şükür aynasız iş yapmam.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Ne bilim bende anlamadim. dedigim gibi surekli bi gomme cabasi. klavyeyi herkese vermemek lazim
  • Aynı şeyleri bana da söylemişlerdi. Sınavdaki hocana bağlı. Mesela ben trafikte dönemeci yaklaşık 30 km hızla falan dönmüştüm. Bir defa da sağ şeritte giderken yol daralıyordu, soldaki aracın arkasına yarım metreyle girdim. Hocam sen heralde trafiğe çıkıyosun ama başka bi hoca olsa arabanı kenara çekmişti şimdi dedi. Bu haraketler usta şöförsen kolay ama yapılmaması gereken şeyler onlara göre. Çünkü onlar güvenli sürüşe çok önem veriyor.

    Bir de tek hamlede park etmen gerekiyor yoksa sınavın yanar demişlerdi. Ben ilk hamlemde kaldırıma paralel değil biraz yamuk yerleştirdim. Hoca da ikinci bir hamleyle düzeltmeme müsade etti. Hatta kendisi söyledi düzeltsene diye.

    Bahsettikleri kadar abartılı bir zorluğu yoktu benim için. Ama hocaya göre değişir. Eğer komisyona erkek hocalar gelirse süper. Kadınlar çok kıl. Direk sağa çektirir arabanı.




  • Günümüzde arabalar pamuk gibi debriyaja sahip, stop etmeniz için sigir olmaniz gerekiyor artik.



    Askerde kapali kasa land rover kullaniyordum, benim diyen soforu zorlardi gaz debriyaji, onlara oturtsak sizi naparsiniz allah bilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 31 Mayıs 2017; 17:11:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Geçen yıl aldım ben ehliyeti.. kursa başlamadan önce bende senin gibi hiç direksiyon başına oturmamıştım. Normal eğitimler bittikten sonra yazılı sınavı, önceki sene çıkan sorular ve eğitim kitabındaki sorular sayesinde 85 notuyla geçtim. Fakat direksiyon sınavı çok kötüydü.

    ilk dört hakkımı;

    - 2 kere istop ettim diye ( 1. hak gitti )
    - parkı yapamadım diye ( 2. hak gitti ) ( 150 TL daha öndendi )
    - parkı yapamadım diye ( 3. hak gitti ) ( 150 TL daha öndendi )
    - yokuşta aracı kaldıramadım diye ( 4. hak gitti ) ( 150 TL daha öndedim mi ödemedim mi hatırlamadım. )

    hatalarından dolayı kaybettim. Daha sonrasında 4 hak daha satın aldım ve Allah'a şükür ilk hakkımda geçmeyi başardım. Her sınav arasında 2 saatlik eğitimlere girmek zorundasın, 100 TL 2 saat eğitim için + 50 TL sınav ücreti ödüyorsun.

    Direksiyon sınavında 3 önemli nokta var;

    - Geri geri park etme : aracı park ederken sadece 2 hamle şansın var. Birinci hamlede geri geri aracı park alanına soktuktan sonra, ikinci hamlede ise aracın önünü düzeltmen gerekiyor. kaldırımın yanında bir çizgi oluyor ve aracın tekerlekleri o çizgiyle kaldırım arasında olmak zorunda. Yanlış girersen, çok dik girersen arabayı park edemeyeceğin için direk sınavdan kalıyorsun.

    - Geri geri 25 metre gitme : araçla 25 metrelik bir yeri geri geri gitmen gerekiyor. burada dikkat etmen gereken husus aracın bir ip gibi düz gitmesidir. o yüzden aracı düz olarak park etmen ve direksiyonu düz tutabilmen önem arz ediyor.

    - Yokuşta araç kaldırma : yokuşta aracı kaldırman ve sinyalini verip yola girmen gerekiyor. Aracın en fazla 15-20 cm kaymasına izin var ( bazı hocalar olmadığını da söylüyor ). Aracı kavrama noktasında yakalaman çok önemli.

    Bu üç noktada gözetmenler oluyor genelde, onlar onay verirse geçiyorsunuz. Onay çıkmazsa geçmiş olsun.

    bu üç noktada sıkıntı yaşamazsan geçtim demek değil. bu 3 noktayı geçip 30 dk araç sürüşünde sinyal hatasından kalan, yanlış sollama yapan, hatalı araç kullanımların kalan, trafiği tehlikeye atacak şekilde araç kullanan kişiler de kalıyor.

    Son olarak ufak bir şeyi anlatayım:

    benden önceki kız aracı kaldırdı, 3 yeri geçti, 30 dk sonrasında getirdi aracı bıraktı, teslim etti. Fakat yine de kaldı. Nedenini sorduğumda, çok telaşlı olduğu için kaldı dediler.

    Allah yardımcın olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdenizhan -- 31 Mayıs 2017; 13:8:11 >




  • dostum sen olayların farkında değilsin.. bunun adı zorluk değil. bak benimde ehliyetim var 4 sene oluyor alalı araba kullanmayı babadan öğrenirken en ufak hatada var gücüyle bagırdığından tedirgin olup öğrenememiştim uzun süre. ehliyetide ucuz uygun diye a2 b 2 sinide aldım. derslere katılmadım bunu iyi bişey gibi gördüm arada gittim bikaç tur attık arabayla sınav günüde öyle böyle bi şekilde odaklanıp geçtik ve aldık. ancak ben suan halen aktif araç kullanabilecek durumda olduguma ınanmıyorum ehliyetim var evet ama bu hiç birşeyi değiştirmez. yani suan ehliyeti olmayan bircok kişi belki cocuk yastaki insanlar benden daha iyi araç sürebilir. eger ben aracı kullanma konusunda kendımın yeterli olmadıgına ınanıyorsam benim aldıgım ehliyet bir önemimi var 4 sene önce aldım 4 senede hiç araç kullanmadım kullanmaya fırsat olmadıkcada dahada insan alışamıyor bu böyle devam ediyor. ben suan uygun bir zamanda bir sürücü kursuna gidip belirli bir ücret karsılıgında benımle birlikte direksiyon eğitimi yapmaları için bir teklif sunucam. umarım böyle bir imkanları vardır boş zamanlarında ya benzinmi koyarım yada paramı veririm aylık günlük saatlik bilmem birlikte direksiyon hocasıyla bir süre araç kullanmam lazımki bazı şeyleri kavrayabileyim. biraz uzun oldu ama anlatmak istediğim şey kesinlikle eğitimini alırken iyi öğrenmeye bak keşke benım zamanımdada okadar zorlasalardı ve keşke ben şöforlük yapabilecek durumda olsaydım cok isterdim. benım şuan kullanacagım araçtan ne hayır gelir illahi bir hata yaparım yokuşta istop ettiririm dur kalk yapamam yokusta park etme konusunda sıkıntı yaşarım vb.




  • mümkünse daha zor olsun hatta en az 12 ayda alınsın. ondan sonra neden ölümlü kaza oluyor adam trafik kuralını bilmiyoki en basit akıllı kavşak(adalı) nasıl kimin öncelikli olduğunu bilmiyor bu en basit örnek.çok cahil insanlar var trafikte maalesef insanların araçlarını haşat ediyolar sağını solunu sürterek bişey olmamış gibi kaçıyolar birde!
  • Direskiyon sınavları artık çok zor
    Tabi hala adamın varsa işler çok kolay yandaşlara özel sınavlar yapılıyor....

    1.sınavda kolpa hoca gelir ilk sınavı kaybettirmeye çalışır amaçları ekstra para kazanmak
    Diğer sınavlarda daha iyi hoca gelir artık iş sendedir
    Müfettiş gelir sınavlar denetimli olur daha zor geçer.
    Sakin olduğun sürece sorun olmaz...
  • Hiç araba kullanmamış ve yazın ehliyet alıyorsan tahminimce lise yeni bitti. Boşver ehliyeti dostum zaten 30 yaşından önce adam gibi araban olamiyacak bu ülkede şimdi alsan ne olcak 5-6 sene sonra alsan ne olcak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Foxin

    Hiç araba kullanmamış ve yazın ehliyet alıyorsan tahminimce lise yeni bitti. Boşver ehliyeti dostum zaten 30 yaşından önce adam gibi araban olamiyacak bu ülkede şimdi alsan ne olcak 5-6 sene sonra alsan ne olcak?

    her sene fiyatı artıyor + belki ileride daha zor bile olur.
  • İnşallah şu şöför tayfasının ve yaşlılıktan gözünün önünü göremeyen sürücülerin ehliyeti iptal olurda baştan almak zorunda kalarak elenirler.
  • Sınavın zor olması daha iyi fakat verilen kurs eğitimi yeterli değil. Bende daha yeni aldım ehliyeti ama 7 senedir araba sürüyorum sınavlarda hiç sıkıntı yaşamadım. Ayrıca yazılı sınav çok basit. Kursun verdiği konu kitabını okuma kitabı okuyor gibi okusan direk geçersin. Yazılı sınavı 96 ile geçtim. Direksiyonda da bildiğim kadarı ile 3-4 defa stop etme hakkın var. (Yani 2 ayda kurallar değişmediyse) Parktan çok korkmuşsunda hocam aslında en basiti o. Çünkü hocan zaten sana zaten belli başlı noktalar veriyor. örn:yandaki ağaç ayna hizasına gelsin gibi. bunları yaptığında ve heyecanlanmadığın sürece ikiletmeden geçersn sınavı. L manevradan korktuğunu belirtmişsin. Ondada 25m düz geri gelirken hocan çevrede bulunan objelerden sana şurda durup direksiyonu kıracaksın tarzında ipucular veriyor zaten. 14 saat ders hakkın var senin. Hepsine gittiğin taktirde tüm püf noktaları öğrendiğinden kolayca geçersin. Ayrıca hocanı beğenmediğindede bunu kursla görüş hocanı değiştirirler. Bazıları pek sallamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solam -- 31 Mayıs 2017; 15:21:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead


    quote:

    Orijinalden alıntı: Foxin

    Hiç araba kullanmamış ve yazın ehliyet alıyorsan tahminimce lise yeni bitti. Boşver ehliyeti dostum zaten 30 yaşından önce adam gibi araban olamiyacak bu ülkede şimdi alsan ne olcak 5-6 sene sonra alsan ne olcak?

    her sene fiyatı artıyor + belki ileride daha zor bile olur.

    Şimdi alsan 10 yıl sonra tekrar sınava giriceksin ama o kadar zor değil sanırım ama sonuçta tekrar sınava girilecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 31 Mayıs 2017; 15:39:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.