Şimdi Ara

EGZOZDAN BEYAZ DUMAN CIKIYOR .NE YAPMALIYIM? ACİL !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
11.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bugün aracı çalıştırdım birden araç titreme yaptı ve aracın icerisine bir koku girdi. kaputu açıp baktım bırsey yoktu.

yarım saat sonrasında yolda giderken ışıklara geldık durdum, yine aracın içerisine benzin benzeri bir koku geldi. ve araç kendisini devirden düşünce attıgı gibi ileri atmaya çalıştı.
    kenara çekip baktığımda egzozdan da beyaz duman attığını gördüm ve bir sıvı da damlıyordu egzozdan. sanırım su damlatıyor. bunu kontrol ederken frenlerde bosalmıstı..
    bunun sebebi ne olabilir bana yardımcı olabilir misiniz _?

araç 98 model 1.25 ford fiesta flair
    benzinli
    165.000 km de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emdu -- 20 Aralık 2013; 20:47:17 >

• Çok enteresan bir sorun, merak ettim, takipteyim.

Geçmiş olsun bu arada.
  • Sulu benzin almışsın.. Depoyu bitirip iyi bir yerden tekrar yakıt al sorun çözülür..
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler....
  • ancak depoyu dolduralı bır hafta oluyor ve suan ceyrek depo benzin var.
    sebep sadece bu mudur _?
    bu sebepten dolayı motora zarar vermiş olabilir mi _?
  • frenle beyaz duman ve frenın bosalması cok ılgınc geldı
    beyaz duman mavı olabılırmı? ben yag yakmasından suphelenıyorum yakamadıgı yagı kompresor le egzostan atıyor
  • WARNİNG kullanıcısına yanıt
    yok dogrudan beyaz duman...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

Sulu benzin almışsın.. Depoyu bitirip iyi bir yerden tekrar yakıt al sorun çözülür..

ancak depoyu dolduralı bır hafta oluyor ve suan ceyrek depo benzin var.
    sebep sadece bu mudur _?
    bu sebepten dolayı motora zarar vermiş olabilir mi _?
  • bulunduğunuz ilin hava sıcaklığı kaç derece?
  • Bundan sonra düzgün yerden yakıt alırsan sorun olmaz..

Frenlerin boşalması olayını biraz açıp detaylı anlatırmısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLife -- 20 Aralık 2013; 21:33:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghost&Roach

bulunduğunuz ilin hava sıcaklığı kaç derece?

istanbul'dayım ... kac dereceydi bilmiyorum...
  • quote:

Bundan sonra düzgün yerden yakıt alırsan sorun olmaz..

Frenlerin boşalması olayını biraz açıp detaylı anlatırmısın?

yakıt sorun degıl duzgun yerden alırım... ama deponun ceyrek depo benzın kalınca yapması garıp geldı ...
    aracı kenara cekıp ne oluyo dıye baktık arkadas ile. sonra ne olur ne olmaz dıye koseye cekti arkadaş, o esnada bosalmış. sonradan bende baktım tutmuyo ve basılmıyordu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emdu

quote:

Orijinalden alıntı: Ghost&Roach

bulunduğunuz ilin hava sıcaklığı kaç derece?

istanbul'dayım ... kac dereceydi bilmiyorum...

tahminim soğuktan , egzozdan gelen sıvının yoğuşan nem,vuruntunun ise kalın yağ kullanmaktan olduğu yönündeydi ama istanbulda bu imkansız tahminim boşa çıktı.
  • Motor stop vaziyetindemiydi frene basarken? Çeyrek depo kalmışkende yapabilir.. Suyun miktarı ve depo içindeki konumuyla alakalı.. Beyaz dumana takılma, motorun soğuk olduğu zamanlarda ısınana kadar duman atar.. Su buharıdır..
  • quote:

Motor stop vaziyetindemiydi frene basarken? Çeyrek depo kalmışkende yapabilir.. Suyun miktarı ve depo içindeki konumuyla alakalı.. Beyaz dumana takılma, motorun soğuk olduğu zamanlarda ısınana kadar duman atar.. Su buharıdır..

anladım.... motora zarar vermezse benım ıcın sıkıntı yk. bı ustaya gosterdım pek emın olamadım. motorun acılması bakılması gerek vs dedı....
  • İyi bir yerden yakıt alıp gözlemle.. Benzinli araç dizel gibi hassas değil.. İlk sorunda hemen ustaya gidersen zengin edersin onları ama sana faydası olmaz..
  • quote:

İyi bir yerden yakıt alıp gözlemle.. Benzinli araç dizel gibi hassas değil.. İlk sorunda hemen ustaya gidersen zengin edersin onları ama sana faydası olmaz..

dediğim gibi pek anlamıyorum aractan. o yuzden de acaba yolda mı bırakır yoksa motoru mu yakar _? bilemediğim için goturdum...
  • Yağ çubuğunu çek bak bakalım yağın normalmi ?

Eğer tahin gibi ise conta yakmışsın demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Yağ çubuğunu çek bak bakalım yağın normalmi ?

Eğer tahin gibi ise conta yakmışsın demektir.

bakmam gerek. tmmdır
  • araç stop etmiştir frenler tabi tutmaz beyaz duman soğukta olur egzozdan su damlamasıda normal siz bence buji ve kablolarını değiştirin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.