Şimdi Ara

egsoz sesi seven ve bu tip araba kullananlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • evet bu sesi almak için özel çaba sarfeden ve gece yarısı bu tip araba ile giderek kendilerini mutlu ve iyi birşey yapmış gibi hisseden arkadaşlar Allah hepinizi bildiği gibi yapsın okadar çoğaldınızki artık bıktırıyorsunuz ....
    Ayrıca bu gibi durumları denetleyemeyen bunlara imal edip satan egsozcular ve emniyet birimleri sizede buradan selam olsun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1977--Renault 12--1992 Renault spring--2004 megane 2 dinamik--2011 vw passat 1.6 mpi--2012 Toyota Corolla 1.33---2012 golf 1.6 mpi trendline---2017 passat 1.4 tsi comfortline-2021 passat 1.5 tsi act business
  • Enteresan. Benim yaşadığım bölgede de gün geçtikçe bu tarz arabalar azalıyor...

Bir araba duruma göre gürültülü olabilir. Yani, bir STI'dan çok sessiz olmasını bekleyemezsiniz. Ancak genel otomobil kültürü bize bir arabanın egzoz sesinin motor sesini geçmemesini emreder.

Bu egzoz sevdalıların yaptırdıkları çoğu "modifiye" aslında performans açısından da doğru değil. Atmosferik arabalarda motorun sağlıklı çalışması için bir miktar back pressure gereklidir. Egzozun hiç sıkışmadan, direk atıldığı sistemlerde geri tepme çok azalacaktır, bu da motorun sağlıklı çalışamamasına sebep olacaktır. Yani, "egzozu ne kadar açarsan, gazdan ne kadar çabuk kurtulursan o kadar iyi" diye de bir şey yok.

Bir de dediğim gibi, duyulması gereken egzoz değil, motordur. Bu "spor" meraklıları dikiş makinası motorları ile o hissi yaşamak için egzoza abanıyorlar sanırım. Buna harcanan paraya da, boş yere diğer insanları rahatsız etmeye de değmez. Yazıktır. Çünkü fındık motorlu bir araba soba borusu kadar egzoz da taksan fındık motorludur. Gitmeyeceği varsa gitmez. Sesi kötü ise kötüdür düzelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 3 Nisan 2016; 2:27:27 >

• Bu gun bozuk yolda bi cukura girdim. o sarsintiyla arabanin sesi degisti birden tekne motoru gibi ses cikarmaya asiri derecede gurultu cikarmaya basladi. hemen kenara cektim kaputu acip baktim. egzoz manifoldun ordan kirilip kopmus egzozsuz kaldim. bunun sorumlusuda benim aslinda. gecen yaz sanzimani indirdigimde egzoz takozunu sokmustum yenisini takacaktim hep ihmal ettim takozsuz gezdigim icin yuku kaldiramadi.
    neyse egzozsuz eve gidene kadar canim cikti desem yeri var gurultuden kafam sisti eve gelir gelmez ilk is kirilan yeri kaynakladim tekrar motoru calistirdigimda egzozun sessizligin degerini birkez daha anladim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Türkiye de pistin dibinden ev alıp (inşaat-belediyecilik rantı) da pisti çok gürültü çıkarıyor diye kapattıranlar da olmuştu (izmit). Yani biz "numune" bir milletiz. Ah o kurallar, kanunlar... :)

@Huseyin-ZST
    Keşke senin dediğin gibi bir dünya olsaydı :) back pressure'a böyle de izah geçen gördüm ya gam yemem artık :P Sahi egzozun dışında motorun sesini nasıl duyarsın? bi tarif edebilir misin mesela :) Kat iptal edince perf. niye artar acaba :) motor denilen şeyin egzoz dışında kaç tane açıklığı vardır :)

Bir de egzoz diyemeyen Türk vakası var :) istetme ile başı çeker.

E napalım şenlendirelim biraz o zaman ortamı.

eh napalım böylelerini kullanamıyoruz ama seviyoruz :) Ha bu arada Rally çok uzun zamandır... Formula 1 de birkaç senedir fındık motorlu napalım yani bizim suçumuz mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guyverland -- 3 Nisan 2016; 5:39:36 >

• Güzel ses çıkaran arabaların ortak bir noktası var. Çok ses çıkardıklarında 0.3 saniyede yok olup gidiyorlar. Sohbet et... radyo dinle... haberleri seyret... araya girmiyor, cümleyi kaçırmıyorsun. 10 saniyede 100 yerine 30'a çıkan arabalara bunların gürültüsünü eklemek gerçekten sıkıntı.

Bu arada Berlin'e akşam 21 veya 22:00'den sonra 30km/s hız limiti geldi geçen zamanlarda. Sırf gürültü için. Başka şehirler de varmış. Herkes uyuyor muydu kurala... hayır ama orada şikayet edilirse ciddiye alınır. Her şeyin yeri, zamanı var, on yaşında öğrendiği lafları deneyen çocuk gibi şehir içinde arabayla gürültü etmek.

Gençlik zamanı arabamın eksozu delinmişti. Haftasonuna kadar beklemedim. Bir kola kutusunu kesip, iki boru kelepçesiyle sesi kesmiştim. İnsanın canı gürültü yapmak istemesin. Adam 40'ına gelmiş, gecenin üçünde Harley bağırttırıyor. Savaştan sonra Mustang'inden ayırmışlar, depresyona girmiş, motosikletle eğleniyor hava kuvvetleri emeklisi. Yazık... :) Bizim Kadıköy'de de bunlar var. Chuck the wheels Chap!. Haydi, uyu artık. Akif'in "kırkına gelmiş, ağzı süt kokuyor" dediği.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.