aracım 2010 model ford focus dizel.2 ay önce aldığım kötü yakıt sebebiyle katalitik konvektör parkütür filtre yakıt deposu ve egr valfi temizlendi yaklaşık 3000 liraya.arıza lambası sönmeyinde beyinde iptal ettirmemizi söylediler.sonra öğrendikki ilk yapan ustalar partüküre yanlış yağ koymuş o yüzden lamba sönmemiş yağı değiştirdikten sonra bu seferde egr valfinin arıza lambası için ustalara tekrar götrdüğümde aracım turboya geçmiyordu onlarda fişini çekip bir şekilde lambasını söndürmüşler ve turboya geçmeme sorunuda ortadan kalktı.ama bazı ustaların dediğine göre egr işini yapmayınca partükül filtre tekrar dolacak ve yağ geri boşalıp arıza vercek. egr nin partiküre böyle bir zararı olurmu.kesin bi bilgisi olan arkadaş varsa lütfen yardımcı olsun 2 AYDIR UĞRAŞIYORUM.saygılarımla.
ıyı aksamlar sıteye yenı uye oldum ve msjınızı gördüm.Aracınızın doktoru benım katalizör ve parkitür uzmanı olarak yardımcı olunur KAHRAMANMARAŞ CEYHAN OTO EGZOS HÜSEYİN CEYHAN 0544 828 9484
egr iptal edildiğinde şehiriçi ve düşük devir kullanımlarda egzoz gazının bir kısmı motora geri dönmediğinden dolayı daha çabuk dpf dolacaktır. ve muhtemelen ömrü kısalır
quote:
Orijinalden alıntı: HÜSEYİN CEYHAN
ıyı aksamlar sıteye yenı uye oldum ve msjınızı gördüm.Aracınızın doktoru benım katalizör ve parkitür uzmanı olarak yardımcı olunur KAHRAMANMARAŞ CEYHAN OTO EGZOS HÜSEYİN CEYHAN 0544 828 9484
partikür ne doktor?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme