|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 26 Eylül 2025; 14:31:17 > |
|

|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 26 Eylül 2025; 14:31:17 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 3 Ekim 2025; 0:21:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
03/10/2025 19.40 dersinden sonra eve gittim, bir şey yapmadım doğru dürüst. 06/10/2025 Okul dışı proje ciddi vakit aldı, sadece onu halletmekle uğraştım. Hiçbir şeyi tekrar etmedim, zaman yönetimi noktasında mı zayıfım yoksa işler bir anda ağırlaştı mı bilmiyorum. Rayına sokmak lazım |
|
|
09/10/2025 Operating systems okuması + ufak not tekrarı, çok fazla konsept var. Ders keyifli, güzel konulara değiniyor. Algorithms slayt tekrarı + soru çözümü, bu alana yoğunlaşmak lazım. Önemli ders, keşke yazın leetcode çözseydim biraz. Artık düzenli olarak çözmeye başlayacağım. Belirli derslerde ders kitaplarını muhakkak kullanmak lazım, slaytlar çok yetersiz kalıyor. 3. senemin başında bunu fark ettim, alkış bana |
|
Evet, bizde 2 derse ayrıldı data structures ve algorithms diye. Önceki donem data structures aldım, şimdi algorithms kaldı. Bizim programda isteyen os'i son döneme de bırakabiliyor, o yüzden bayağı değişken. Hiç os almadan mezun olan da vardır belki, zorunlu değil < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 10 Ekim 2025; 0:11:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
10/10/2025 yatış, biraz algorithms baktım. Haftasonu bakıcaz artık < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 12 Ekim 2025; 23:22:41 > |
|
|
13/10/2025 Algorithms odaklı gittim yine, ödev bitti. Temelde ciddi eksikliklerim varmış, onları giderdim. Diğer algorithms ödevine başlamayı planlıyorum perşembe'den itibaren. 14/10/2025 Computer Networks soru çözümü + not tekrarı. OS arada kaynadı bu hafta, yarın da OS + Network odaklı giderim diye tahmin ediyorum. Güncellemeleri haftalık yapmayı planlıyorum, her gün platforma girmek dikkatimi de dağıtıyor açıkçası. Bazen de yazmayı unutuyorum buraya |
|
[15/10/2025, 19/10/2025] periyodu 15'inin akşamı hasta oldum, 16'sında hastanedeydim ek çalışma olarak kayda değer bir şey yapamadım. 17'si ile 19'u arası gibi düşünülebilir OSTEP Direct Execution'a kadar okudum, kod örneklerini çalıştırıp üzerine düzenlemeler yaptım, analiz ettim. Algorithms dersinin Order Statistics ve Randomized Algorithms slaytlarını bitirdim (randomized algorithms tam olarak bitmedi ama bu akşam biter), örnekleri kendim çözmeye çalıştım ve çözümleri inceledim. Randomness işin içine girince anlamam biraz zaman alıyor, ama güzel bir bakış açısı sunuyor. 2. ödeve de başladım, zaten 1 hafta süresi kaldı. Klasikleşmiş sorting algoritmalarını c++'da implement edip github'a yükleme fikri 2 gün önce aklıma geldi, mergesort ve quicksort için yazdım, heap sort insertion sort ve radix sort için de yazdıktan sonra github'a yükleyeceğim bu hafta içerisinde. Halihazırda DSA alan gençlere de biraz yardımcı olmuş olurum diye düşünüyorum. |
|
Haftalık özet geliyor Algorithms zorluyor bayağı, ama çok keyifli ders. Keşke önceki dönem Data Structures üzerine düşseymişim biraz daha, çok daha iyi bir harf notu alırmışım. Hakikatten bu dersi yalayıp yutmak lazım, insanı müthiş geliştiriyor. 2. Ödevini bitirdim, bazı algoritmaları C++'da implement ediyorum, ödevi yaparken de LaTeX öğreniyorum. Cuma vizesi var, konular çok hızlı ilerliyor, ama hakikatten keyif aldığım 2 dersten birisi. Perşembe akşamı OS ödevi verildi, sadece dökümanı inceledim. Bu gece ona başlayacağım. C++ tecrübem olduğu için C'ye geçiş çok zor olmayacak diye tahmin ediyorum, umarım yanılmam. Computer Networks labı çarşamba 1 saatte bitti, kolaydı bayağı. Sonraki hafta da lab var, benzeri bir aktivite yapacağımız söyleniyor. Python'da yazdığımız için pek zorlamıyor açıkçası. 2 gün önce ödevini bitirdim, yarın ödevi teslim edeceğim. DSA projesi için konu seçmem lazım cumaya kadar, kaggle'dan dataset inceleyeceğim pazartesi. Aklımda birkaç fikir var, ama external datasetlere göz atmak lazım. Dönem yoğun ama keyifli geçiyor, algorithms ve OS sayesinde. Özellikle algorithms için matematik bilmek önemli, ve bu derse iyi asılmak lazım. Ders kitaplarını da mutlaka ama mutlaka kullanmak lazım, slayt dediğin şey en fazla yardımcı olarak kullanılır, işin özü ders kitabında yazıyor. Keşke bunu 2. sınıfta da yapsaydım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 26 Ekim 2025; 19:22:10 > |
|
Apdeyt atmayı unuttuk çet Algorithms vizesine girdim, hafta içinin geneli algorithms çalışmaya gitti. Ek olarak OS ödevi ile uğraştım, umarım bu akşam biter. Biraz da comp networks çalıştım, bu hafta labı var bakalım ne olacak |
|