Şimdi Ara

Ego,öfke ve intikam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,uzun bir zamandır araştırma yaptıgım bir konu bu,sizinde görüşlerinizi merak ettigim 2 soruyu yöneltecegim sizlere.

ilk Sorum şudur,sizce ego,intikam,öfke gibi duygular olmasa hayattan zevk alabilirmiyiz ?

2-Hedeflerimizi aslında egolarımız mı oluşturuyor ?

Uzun bir süredir sosyoloji konusunda araştırmalar yapıyorum,bu konu hakkında sizlerinde fikrini merak ediyorum.

Selam ve sevgiler.

• birince sorunun cevabı ego intikam öfkenin yararı olmaz bu duyguları taşıyanlar hep kendilerini eksik hisseder
    hedefler insandan insana değişir bazısının egosu bazısının idealist düşünceleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Interludium

Arkadaşlar merhaba,uzun bir zamandır araştırma yaptıgım bir konu bu,sizinde görüşlerinizi merak ettigim 2 soruyu yöneltecegim sizlere.

ilk Sorum şudur,sizce ego,intikam,öfke gibi duygular olmasa hayattan zevk alabilirmiyiz ?

Uzun bir süredir sosyoloji konusunda araştırmalar yapıyorum,bu konu hakkında sizlerinde fikrini merak ediyorum.

Selam ve sevgiler.

Bu duygular seni çıkmaza götürüyorsa zevk almak bunun neresinde. Bu duygular ile birlikte mutlu olmayı kimse beklemesin.
  • Kardeşim sana bir şeyden bahsedeyim.. inşallah kendimi iyi ifade etmiş olurum.
    Geçen yaz bizim yazlık mekanda çalışıyordum. Mekanın sahibi olmam sebebiyle bi ayrıcalığım vardı tabi çalışanlar arasında. Bir gün benden yaşça büyük bir elemana büyük bir öfkeyle bağırdım. Bağırırken aslında karşımda öfke denen pislik bana bakıyor gibi hissettim. Vicdanım da bana haksızsın diye haykırıyordu o an. Öfkeyle kalkıp benden yaşça büyük o adama bağırdım için içimde büyük bir pişmanlık duydum ve hemen gidip ondan özür diledim. İyi ki samimiyetimi kabul etti ve beni affetti. Bu özrü diledikten sonra öfkenin gerçekten insanın ne dediğini bilmesine engel olduğunu, ne kadar iğrenç ve korkunç bir şey olduğunu gördüm. Aynı zamanda öfkelenmemin sebebini düşündüğümde aslında haksız olup haklı olmak için çabaladığımı, bu yüzden o kadar öfkendiğimi anladım. O an benim için ne kadar korkunç olduysa özür diledikten sonra o kadar da huzurlu hissettim. Hani insan bazen sebepsiz mutlu olur ya, ondan işte :).İntikam hakkında bir şey diyemicem ama birinci sorundaki öfke ve ego kısmı için bir cevap verecek olursam, kesinlikle şöyle derim: Öfke ve ego denen iğrenç şeyler insanın gerçekten hayattan zevk almasını engeller. Özür dileyip kendimi öfke ve egodan arınmış gibi hissedince çok değerli bir şey bulmuşum gibi mutlu oldum, bu yüzden demin birinci soruna verdiğim cevabın tamamen doğru olduğunu düşünüyorum kardeşim :)

İkinci soruna gelince, hedeflerimizi aslında egomuz mu tayin ediyor sorusuna şöyle bir şeyler yazayım, sen karar ver. Mesela ben YGS-LYS'ye hazırlanan lise son sınıf öğrencisiyim. Hedefimde ''Siyaset Bilimi'' okumak gibi bir şey var. Etrafıma şöyle bi bakayım dedim, hani insanlar ne düşünüyor acaba hedefleri konusunda diye.Gerçekten şöyle bir saçmalık gördüm, mesela benimle aynı sınıfta okuyan bir kişi var. Soruyorsun hedefin ne diye. Sana cevaben işte siyaset bilimi ya da hukuk gibi popüler bolümler söylüyor. Nedenini sorduğun zaman cevapları genellikle ben çocukluktan beri avukat olmak istedim gibi şeyler oluyor. Siyaset bilimi isteyen birine sorduğunda, bir de üstüne ''siyasetçi mi olucan'' sen diye bir soru eklediğinde saçma sapan cevaplar veriyorlar. Bende bunları gördükten sonra bi deli gibi eve geldiğimde elime bi kağıt kalem aldım. Bir iki soru yazdım kendime ''Sen kimsin?'', ''Niye siyaset bilimi?'' diye sorulardan. Başkası görse kesin deli der bana ama ben en azından kendimi tanıyor muyum diye test ettim. Sonunda şöyle bir karara bağladım. Dedim ki madem siyaset ve din denen iki kavram var ve bu iki kavramın ifade ettiği şeyler benim yaşamımı etkiliyor, o halde ben bunları öğrenmeliyim ki hayatın amacını, beni kimin yönettiğini, dinimin kurallarını öğrenmiş olayım. Koyun gibi yaşamaktansa en azından bir şeyleri anlıyayım dedim. Yazımın sonunda aslında Siyaset Bilimi istememin sebebinin en azından büyük bir kısmının egoma bağlı olmadığını kendi kendime soruları sorarak öğrendim.
    Aslında bakarsan dostum şöyle diyebilirim: Bazı insanların hedefindeki şeyler sadece kendi egolarını tatmin etmek içindir. Samimi olup olmadıklarını sorgulamazlar. Getirisi götürüsüne bakarlar işin. Benim gibi düşünen insanların hedeflerinin en azından tamamının egoları tarafından tayin edilmediğini söyleyebilirim.

• Güzel yorumlarınız icin çok teşekkür ederim :),Umarım hedeflerinize başarıyla ulaşabilirsiniz,yaşının genc olmasına rağmen bazı şeylerin farkında olman cok güzel birşey.Selam ve sevgilerimle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,uzun bir zamandır araştırma yaptıgım bir konu bu,sizinde görüşlerinizi merak ettigim 2 soruyu yöneltecegim sizlere.

Selam ve sevgiler.

cevap 1: bu sorunun cavabını hiçbir cinsel eğilimi olmayan insanlardan alabilirsin. dikkat ettiysen çocuklar ve aseksüeller gerçekten bizden daha neşeliler.

cevap 2: hedef koymanın sebebi popülerlik+paradır.popülerlik+para istemenin sebebi ise daha güzel kızlara ulaşma isteğidir.
  • quote:

Zevk için de duygu diyebiliriz.Duygular,duygulardan beslendiği için,herhangi bir duygunun eksikliği diğerlerine de yansır.

Ego konusunu kendi anladığım şekliyle açıklayayım.Ego kötü bir şey değildir.Hatta egonun geniş olması gayet iyidir.İlkel benlik ile süper ego arasında denge kurar.İd gaza bas der,süperego frene bas der.Ego ise aracı kullanan sürücü gibidir.İkisi arasında doğru olan kısımları ölçüleriyle alır ve bir çözüm sunar.

Hedefleri oluşturan bu anlamda bakarsak ilkel benliktir.Çünkü istek ilkel benlikte başlar.Bizim bilincimiz dışında gerçekleşir.Ego o isteğin rasyonel hale gelmesine bir kılıf uydurur.

• hayattan zevk alma konusunda öfke, ego, intikam gibi duyguların yanında aşk, sevgi gibi duygular hep dengeleyicidir; ancak hep de bu pozitif duygularla yaşanmaz, hayatı toz pembe görürsünüz daima ta ki zorlanmaya başlayınca da ayaklarınız üstünde kalamazsınız. insan bazen hayatta zorlanır ki zorluklardan da zevk almak gerekir, işte burda devreye size özgüven, itici güç kazandıracak azıcık ego, biraz öfke, bir tutam da ders verme güdüleriniz eklenirse başarılı olur ve de başarılardan zevk alabilirsiniz

hedeflerimizi aslında egolarımız mı oluşturur, bir bakıma öyledir, sonuçta bizim benliğimiz, bizden bir parça, bizim ideallerimiz, düşüncelerimiz, hislerimiz eksenli bizimle bir bütün ego denen şey, ancak bu konuda ipleri tamamiyle ego da olması bence zor sağlıklı sonuçlar doğurmayacaktır

felsefe ve sosyolojiden çok anlamam hatta sosyolojiden nefret ederim, kavramları doğru kullanmamış olabilir

• quote:

Selam ve sevgiler.

Ego, intikam ve öfke olmasa daha mutlu olunabileceğini düşünüyorum.

Kişisel olarak hedeflerimi hayallerim oluşturuyor :)
  • 3'ü de insanın hayatında olan şeyler. Olmasa daha iyi olur tabi ama malesef özellikle metropol şehirlerde bu imkansız.
  • Hedefleri egoların oluşturduğunu sanmıyorum, her insanda az veya çok ego vardır fakat insanların çok azı hedefleri için büyük gayret gösterir. Öyle olsaydı egolar yüzünden hedefe ulaşana kadar kendimizi kamçılardık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.