Şimdi Ara

Egitimde Siddet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar liselerde ogretmenlerin ogrencilerini gerektiginde kaba kuvvetle egitmeleri hakkinda ne dusunuyorsunuz?

    Egitim sistemimizde carklarin donmedigi bir disiplin sistemimiz mevcutken ogretmenlerin de elleri kollari bagli oluyor. Islenen sucla ilgili ogrenci disipline verilmek yerine yaptigi hatadan ders almasi icin ogretmenler kaba kuvvete basvurabiliyorlar, aslinda yine ogrencinin faydasi icin.

    Halihazirda lisede okuyan arkadaslar; okullarda hala ogretmenler bu yonteme basvuruyorlar mi? Ornegin sigara icerken yakalnsaniz disipline verilmeyi mi tercih edersiniz yoksa ogretmeninizden bir tokat yemeyi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • öğrenci iken sağlam dayak yediğim oldu. ama mezun olduktan sonra ki iş arama fasılları kadar acı verici olmadı. şu gerçeği iyice anlamalısınız ki kimse sizi zorla çalıştırmayacak. siz iş başvurusunda bulunduğunuzda, sizinle beraber bekleyen, yüzlerce kişi var. işveren aranızdan istediği kişileri, vasıflarına veya talep ettiği ücrete göre seçip, istediği şartlarda çalıştıracak. istediği verimi veremediğiniz veya şartlarını kabul etmediğiniz zaman, sizin yerinize çalışmayı bekleyen başkasını alacaktır. artık üniversite mezunu olmanız bile, sizi bundan korumayacaktır. çünkü elini sallasan, üniversite mezununa çarparsın. eğitim hayatınızı istediğiniz gibi harcayabilirsiniz. ama öğrenci iken size sunulan şartları, dışarıda bulamayacağınızı kavrayın. kimse size bedavaya meslek öğretmeyecek.
  • Tabii ki is hayati cok daha acimasiz, ogrencilerse bunu dogal olarak ongoremiyor. Disiplinle vermemek icin atilan bir tokatin aslinda onlarin iyiligi icin yapildigini belki de goremiyorlar o sirada. Ama dediginiz gibi boyle bir korumayi/iyiligi is hayatinda goremediklerinde buyuk bir hayal kirikligina ugrayacaklar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenin işi cezalandırmak değildir okul disiplin kurulu cezayı verir kimse kimseye şiddet uygulayamaz evet öğrenci hata yapabilir sigara içebilir okul içinde ama öğretmen öğrenci sigara içti diye tokat atamaz veya şiddet uygulayamaz.
  • Disipline sevk de olan ufak tefek hatalar icin fazla kacabiliyor, ogrencinin sicilini kirletmemek icin aslinda onun iyiligi icin disipline vermeyip bir toktla gecistirebiliyor bircok ogretmen. Isin baska boyutuysa bazi ogrencilerin disipline verilmek bile umrunda olmayabiliyor ve ciddi saygisizlik boyutuna ulasan davranislarda bulunabiliyorlar. Boyle durumlardaysa ogrencinin anladigi dilden konusmak en dogru yaklasim bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • angleofattack A kullanıcısına yanıt
    Şunu unutmamak gerekir okulda alınan disiplin cezaları memuriyete engel değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.