Şimdi Ara

Eğitim Sistemi Saçmalıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadaş şöyle bişeyler yazmış fikriniz nedir arkadaşlar çok önemli benim için..

http://www.mahmudows.com/index.php?tm=1&sm=1&smi=2

• sırf fonksiyon vermiş diye okuyacaktım ama çok uzun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu çok söyledim hocalara da sordum. ıssız bi adaya düşsem kalkıp radyan hesabı ile hayatta kalınmayacağını veya kafayı matematikle bozmazsam hiç bir şekilde kullanmayacağım şeylerin ne demeye öğretildiğini sordum. ama cevap hep aynıydı. eğitim sistemi böyle... şu anda en basitinden o meşhur iki kare farkı formlünü falan hatırlamıyorum bile. neden hatırlıyayım arkadaş ? Mühendis olmazsan kullanmayacağım bişeyi neden öğreneyim ? ama işte... Eğer kafaları süngere çevirirsen daha rahat kontrol edersin

Orijinalden alıntı: raver

ilgilenenmeniz bile yeterli çok mersi..

ben okudum yarısına kadar, mantıklı bir şekilde açıklamış derdini kimse de bunlar yanlıştır diyemez. buna antitez verenlerin ortak tezi şu olacaktır: her sene bilmem kaç milyon öğrenci sınava giriyorsa ve şu kadar üniversite varsa işler böyle yürür. kısaca işler böyle yürüyor ve sanırım çocuk okulu bırakmış. böylesine karakterli bir insana ilk defa rasltlıyorum. tebrik etmek lazım. ülkede yüzdesel olarak böyle karakterli insan olsa eminim başka şeyler konuşulurdu.

Orijinalden alıntı: Turkish Psycho

bunu çok söyledim hocalara da sordum. ıssız bi adaya düşsem kalkıp radyan hesabı ile hayatta kalınmayacağını veya kafayı matematikle bozmazsam hiç bir şekilde kullanmayacağım şeylerin ne demeye öğretildiğini sordum. ama cevap hep aynıydı. eğitim sistemi böyle... şu anda en basitinden o meşhur iki kare farkı formlünü falan hatırlamıyorum bile. neden hatırlıyayım arkadaş ? Mühendis olmazsan kullanmayacağım bişeyi neden öğreneyim ? ama işte... Eğer kafaları süngere çevirirsen daha rahat kontrol edersin

yazıyı okumadım ben,
    ama şu bakış açısıyla senden birşey beklenemez zaten, ıssız bir adaya düşsen ne yapacağını mı öğretsinler okulda? ıssız adaya düşenlerin sayısı mühendis veya doktorlardan çok sanırım?
    vahşi yaşadam mücadele kalmayı öğrenmek istiyorum diyosan git izci kamplarına seni tutan mı var?
    okuldaki bilgiye gerçek hayatımda ne işe yarar diye bakmak zaten bitiriyor olayı boşuna okuyorsun-okumuşsun. Ben mühendislik öğrencisiyim edebiyat, felsefe , tarih derslerini gördüm.
    servet-i fünun Edebiyatı veya cumhuriyet dönemi edebiyatını bilmek bana ne kazandıracak demem mi gerekiyor? hayatında lazım olmasa bile bilgiyi öğrenmeyi reddetmek kadar saçma birşey yok.
    zaten öğrenmek, matematikte kullanmak istesen o hatırlamıyorum dediğin formulleri unutmazdın.

türkiyedeki eğitim sisteminde çok fazla çarpıklık var kesinlikle. ama ilkokul mantığıyla bu öğrendiklerimiz ne işe yarayacak normal hayatta düşüncesiyle okursanız bu çarpıklığa destek olmuş olursunuz.

• Yazıyı yazan çocuk arkadaşımın oğlu evet okulu kesin bıraktı şu an bir otelde çalışıyor bu arada kod v.s işleri ile uğraşmakta.

Orijinalden alıntı: Okisht

quote:

bunu çok söyledim hocalara da sordum. ıssız bi adaya düşsem kalkıp radyan hesabı ile hayatta kalınmayacağını veya kafayı matematikle bozmazsam hiç bir şekilde kullanmayacağım şeylerin ne demeye öğretildiğini sordum. ama cevap hep aynıydı. eğitim sistemi böyle... şu anda en basitinden o meşhur iki kare farkı formlünü falan hatırlamıyorum bile. neden hatırlıyayım arkadaş ? Mühendis olmazsan kullanmayacağım bişeyi neden öğreneyim ? ama işte... Eğer kafaları süngere çevirirsen daha rahat kontrol edersin

yazıyı okumadım ben,
    ama şu bakış açısıyla senden birşey beklenemez zaten, ıssız bir adaya düşsen ne yapacağını mı öğretsinler okulda? ıssız adaya düşenlerin sayısı mühendis veya doktorlardan çok sanırım?
    vahşi yaşadam mücadele kalmayı öğrenmek istiyorum diyosan git izci kamplarına seni tutan mı var?
    okuldaki bilgiye gerçek hayatımda ne işe yarar diye bakmak zaten bitiriyor olayı boşuna okuyorsun-okumuşsun. Ben mühendislik öğrencisiyim edebiyat, felsefe , tarih derslerini gördüm.
    servet-i fünun Edebiyatı veya cumhuriyet dönemi edebiyatını bilmek bana ne kazandıracak demem mi gerekiyor? hayatında lazım olmasa bile bilgiyi öğrenmeyi reddetmek kadar saçma birşey yok.
    zaten öğrenmek, matematikte kullanmak istesen o hatırlamıyorum dediğin formulleri unutmazdın.

türkiyedeki eğitim sisteminde çok fazla çarpıklık var kesinlikle. ama ilkokul mantığıyla bu öğrendiklerimiz ne işe yarayacak normal hayatta düşüncesiyle okursanız bu çarpıklığa destek olmuş olursunuz.

Adam haklı

•  Eğitim Sistemi Saçmalıkları

quote:

Orijinalden alıntı: Idos

quote:

quote:

Adam haklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemal K. -- 13 Eylül 2012; 16:44:10 >

• quote:

quote:

yazıyı okumadım ben,

Benden bişi beklensin veya beklenmesin. Asıl yapılması gereken temel hayat ihtiyaçlarının aktarılmasıdır.

Issız adayı boşver, birçok insan yemek yapmayı bile doğru düzgün bilmez. Sözde ev ekonomisi gibi dersler vardır ama genellikle yapılan şey otur test çöz olur...

Okuldaki bilgiye gerçek hayatımda ne işe yarar diye gerçekten hayatta düşünüp bakınca gerçekten demek istediklerimi anlayabilirsin.

Mühendislik öğrencisisin tamam ne ala. Edebiyat, felsefe, tarih gördün tamam. Ama senin gerçek hayatta kullanacağın şeyler mesela bir kompozisyon veya dilekçe yazımına yeterince üzerinde durulması yerine yok o adam hangi akımda yazmış öbürü hangi akımı beğenmeyip diğerine geçmiş düşünceleri gerçekten nerde kullanıyorsun merak ediyorum. Kullanmıyorsun ben söyliyim. Ama beyninde boş yere yük oluşturuyor. Tarih konusunda geçmişin bilinmesinin gerekliliğini savunurum ama kalkıp Türkiye gibi bir ülkede insanlar karın doyurma sıkıntısını geçememişken felsefik düşüncelere dalma çabaları veya öğrencileri daldırma çabaları saçma geliyor....

Bilgiyi öğrenmeyi de reddetmiyorum onu da söyliyim. Nasıl mı ? Kalkıp yazılım bilgisine ulaşmak ve bunu üniversitede kullanabilmek için lisede zorunlu olarak dikte ettirilen ve kullanacağın bilgilerin belkide 3 katı kadar kullanmayacağın bilgi verilmesinden bu konuda mahrum kaldım. Ve şu anda bakıldığı zamanda sırf ezber yapıp adam gibi kullanıcı arayüzü bilgisine bile sahip olmayanların bazıları ben bilgisayar mühendisiyim diye gezebiliyor. İşte bunu reddederim arkadaş. Çünkü gerçekten o yönle alakası olmayan şekilde eğitim verilmeye çalışılıyor.

Peki ben neye dayanarak bunu söylüyorum ? Değişim öğrencisi olarak Lise yıllarında Almanya'da bulundum ve sistemi gördüğümde hayran kaldım. Sıradan bir öğrenci evinde elektrik tesisatında sıkıntı yaşadığında çözebilecek elektrik bilgisine veya evinde tek başınayken rahatça yemek yapabilsin diye öğretim yapılan şeyler var. Bunun gibi gerçek hayatta kullanılacak şeyler olduğu sürece insanlar ileri gidiyor.

Daha da eğitim sistemimizi acınacak hale sokan şey ise, Lise 2 öğrencisi bırak fonksiyonu trigonometriden bi haber. Kafasını kullanmayacağı şeyle doldurmuyor. ( belirtmem gerekli, ilerde mühendislik veya mimarlık alcak adam neticede kullanacağı şeyi üniversitede alıyor.)

Bu sayede şu anda bi bizim bulunduğumuz yere, birde onların bulunduğu yere bakıp bi sonuç çıkarmak lazım.

Unutulmaması gerekende örnek verdiğim Almanya'nın ekonomisi, 1940'lı yıllarda dağılmaktan ötedeydi ama şu anda her alanda rol alabilecek seviyedeler...

• Katılmıyorum.
  • Saçmalamış. Okulda sana öğretilen şeyler hayatında birşeye yarasın diye öğretilmiyor. İleride üniversiteye zemin hazırlanıyor ve üniversitedeki bilgileri ne kadar kavrayabileceğini anlıyorlar. Ayrıca okullardaki eğitim sayesinde insanlar yeni bakış açıları kazanıyorlar. Nasıl anladın derseniz ilkokula girerken olduğum sınbava 4 sene sonra tekrar baktım ve sorular üzerindeki yorumlama ve sorunları çözüme ulaştırma yeteneğimin 8. sınıftakinden kat kat geliştiğini gördüm. Okullarda sizi hayattaki sorunlara bakış açınızı ve problemlere nasıl karşı koyacağınızı öğretir. Çok yönlü düşünmenizi sağlar.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.