Şimdi Ara

Eğitim Kitapları [YARDIM]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese hayırlı günler hemen konuya giriyorum
    Arkadaşlar şimdi Adobe Cs6 Photoshop kullanıyorum yani az çok bilgi sahibiyim fakat şimdi Indesıgn programına ilgi duymaya başladım merak duydum hakkında baya bilgi araştırdım şunu yanlış anlamayın maymun iştahlı birisi değilim tasarım işine çok ilgi duyuyorum ve yapmaya çalışıyorum Afgan Rasulov'un tüm videolarını izliyorum Bazen grafik Adama bakıyorum Indesıgn hakkında kaliteli ve net bir anlatıma sahip video bulamadım peki şu 2 Kitap bana yardımcı olur mu

1-Yavuz Gümüştepe Indesıgn KODLAB
    2-Kadir Bayar Adobe Indesıgn ile Dijital ve Baskı Yayıncılık KODLAB

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Reklam sektörü Quark Xpress'i sever, bunu da listenize ekleyin. Eğer matbaa, ajans vs gibi
    bir sektörde çalışmayı umuyorsanız, iki programı da kavramaya çalışın. Arabirimleri başta
    karışık gelse de ikisi de aynı amaç için çalışır.

ID da template'lerle işe başlayın, ücretsiz binlerce template bulursunuz, bunları inceleyin.
    Bu programlar AI ve PS ile beraber çalışırlar, bu yüzden AI de öğrenme listenizde yer alsın.

İngilizceniz varsa Youtube'da bir sürü video var. Özellikle Lynda'nın videolarını veya eğitim setlerine
    bakabilirsiniz.

Türkçe sürüm kullanmayın, her zaman ingilizce sürüm üzerinden kendinizi geliştirin ve ingilizce
    kelime yapısına alışın. ID her yerde işinize yaramayacaktır.

Zira kitap, dergi vs işi yapmadıkça bu bir köşede duracaktır. Diğerlerini daha çok kullanırsınız.

Kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Harris32

kitaplar konusunda yardımcı olamam ama ID, PS'den farklı bir programdır.
    özellikle masaüstü yayıncılık, dizgi, kataloğ, kitap vs gibi sayfa mizanpajına yöneliktir.

Reklam sektörü Quark Xpress'i sever, bunu da listenize ekleyin. Eğer matbaa, ajans vs gibi
    bir sektörde çalışmayı umuyorsanız, iki programı da kavramaya çalışın. Arabirimleri başta
    karışık gelse de ikisi de aynı amaç için çalışır.

ID da template'lerle işe başlayın, ücretsiz binlerce template bulursunuz, bunları inceleyin.
    Bu programlar AI ve PS ile beraber çalışırlar, bu yüzden AI de öğrenme listenizde yer alsın.

İngilizceniz varsa Youtube'da bir sürü video var. Özellikle Lynda'nın videolarını veya eğitim setlerine
    bakabilirsiniz.

Türkçe sürüm kullanmayın, her zaman ingilizce sürüm üzerinden kendinizi geliştirin ve ingilizce
    kelime yapısına alışın. ID her yerde işinize yaramayacaktır.

Zira kitap, dergi vs işi yapmadıkça bu bir köşede duracaktır. Diğerlerini daha çok kullanırsınız.

Kolay gelsin...

Çok teşekkür ediyorum hocam InDesıgn'ın nerelerde kullanıldığını biliyorum işte bu yüzden kullanmam istiyorum teşekkurler

• MegaWindows kullanıcısına yanıt
    arayüze alışmanız çok vaktinizi almaz, ancak iş tasarım aşamasına geçinde çok
    ayrıntı ile karşılacaksınız. En çok dizgi ve sayfa tasarımlarında kompozisyonlar sizi
    uğraştırır. ASlında zevkli programdır, arasıra kurcalarım, dergi vs işi çok yapmadığımdan
    fazla kullanmıyorum. Yıllar önce çalıştığım (sanırım 1985 civarıydı) reklam şirketi quark xpress'i kullanırdı.
    Indesign'ın adı bile yoktu...

arayüze alışmanız çok vaktinizi almaz, ancak iş tasarım aşamasına geçinde çok
    ayrıntı ile karşılacaksınız. En çok dizgi ve sayfa tasarımlarında kompozisyonlar sizi
    uğraştırır. ASlında zevkli programdır, arasıra kurcalarım, dergi vs işi çok yapmadığımdan
    fazla kullanmıyorum. Yıllar önce çalıştığım (sanırım 1985 civarıydı) reklam şirketi quark xpress'i kullanırdı.
    Indesign'ın adı bile yoktu...

Peki hocam şimdi Indesıgn kullanan şirket fazla mı

komple paket satın alıyorlar.

Halen coreldraw'ın 8, 9, 10 gibi sürümleri ile çalışan bir sürü reklam firması var. Lisans ücretleri
    pahalı gelebiliyor. Çalışmaları gittiğinde ya açamıyorlar, ya farklı bir sürüm istiyorlar, ya da
    PDF, AI gibi formatlarda istiyorlar. Bunları baskı alacaksanız, mutlaka matbaa veya kırtasiye
    gibi mekanların çalıştıkları dosya tiplerini öğrenin, yoksa git gel çok olur.

Photoshop'tan PDF kullanmayı, kayıt etmeyi de öğrenin, işinize yarar, aynı konu ID içinde geçerli.
    Prepress veya Press modunu kullanın. Photoshop için PSB modu vardır, bunu da kullanın.

PSD formatı 30000 x 30000 pixeli kabul ediyor. Oysa PSB'de bunu 300000 pixel'e çıkartırsınız.
    Çok daha büyük bir çalışma sağlar. Tabii 300000 pixellik bir dosya ile çalışırsanız, bilgisayarınız da
    sanırım 250 GB seviyesinde bir dosyanız olur.

Baskı için Photoshop dosyasını götüremezseniz, bunu jpeg veya png gibi formatlarda götürmeyin.
    Mutlaka TIFF gibi bir formata çevirin.

Konu uzun ve çok detay var, umarım istediğinizi yaparsınız, biraz araştırmanız gerekiyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çocuk kitapları önerisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

daha fazla, genel olarak lisans işleri de devreye giriyor, adobe'un photoshop, illustrator vs
    programları almak isteyen işletmeler, zaten bunlara ihtiyaç var, ayrı ayrı uğraşmayalım diyerek
    komple paket satın alıyorlar.

Halen coreldraw'ın 8, 9, 10 gibi sürümleri ile çalışan bir sürü reklam firması var. Lisans ücretleri
    pahalı gelebiliyor. Çalışmaları gittiğinde ya açamıyorlar, ya farklı bir sürüm istiyorlar, ya da
    PDF, AI gibi formatlarda istiyorlar. Bunları baskı alacaksanız, mutlaka matbaa veya kırtasiye
    gibi mekanların çalıştıkları dosya tiplerini öğrenin, yoksa git gel çok olur.

Photoshop'tan PDF kullanmayı, kayıt etmeyi de öğrenin, işinize yarar, aynı konu ID içinde geçerli.
    Prepress veya Press modunu kullanın. Photoshop için PSB modu vardır, bunu da kullanın.

PSD formatı 30000 x 30000 pixeli kabul ediyor. Oysa PSB'de bunu 300000 pixel'e çıkartırsınız.
    Çok daha büyük bir çalışma sağlar. Tabii 300000 pixellik bir dosya ile çalışırsanız, bilgisayarınız da
    sanırım 250 GB seviyesinde bir dosyanız olur.

Baskı için Photoshop dosyasını götüremezseniz, bunu jpeg veya png gibi formatlarda götürmeyin.
    Mutlaka TIFF gibi bir formata çevirin.

Konu uzun ve çok detay var, umarım istediğinizi yaparsınız, biraz araştırmanız gerekiyor...

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• InDesign, Illustrator başladık öğrenmeye..Bakalım bu yaştan sonra kendimizi geliştirebilecek piyasaya iş yapabilecek miyim ? Hayırlısı ...

Lynda.com bulunmaz bir kaynak bence.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.