Şimdi Ara

“Eğer sadece herkesin okuduğu kitapları okursanız, sadece herkesin düşündüğü şeyleri düşünebilirsini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu söze katılıyorum .elimden geldiğince değişik tarzda okuyorum bestsellere sıcak bakmıyorum



  • bestseller kitaplar = ağaç israfı.
  • Kesinlikle. Günümüzde insanlarda artık moda olan şeyi yapma hastalığı var. Bendede tam zıttı söz konusu. Herhangi bir şey popüler kültür öğesi haline gelince önceden sevdiğim birşeyse bile istemeden soğuyorum. Müzikler, kitaplar, bilgisayar oyunları vs.. örnekler çoğaltılabilir. Farklı düşüncelere yelken açmak istiyorsak popüler olanı değil benliğimizin istediği şeyleri seçmeliyiz.
  • Aynı şekilde düşünüyorum. Herkesin yaptığı ya da sevdiği şeyler bana daha da itici geliyor. Ama kitaplar açısından bakınca klasikler okunmalı bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma sapan bir söz. Ne yani gidip 100 satmış kitapları mı okuyalım?

    Kaç kişi dostoyevski, tolstoy, kafka okuyor- ki bunlar çok popüler adamlar-

    Herkesin farklı anlamlar çıkarıp farklı düşünebilyor olmasını da saymıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Popüler kültüre bu kadar önyargılı olmayın. Önemli olan hangi konuda popüler olduğudur. Bugün klasik diye okuduğunuz kitapların yazarlarının çoğu kendi döneminde popülerdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bestseller kitapların hepsine kötü diyemeyiz çünkü klasikler de o bestseller listelerine giriyor arada sırada. Sabahattin Ali, Orwell, Zweig, bunlar devamlı çok satanlar listelerinde aslında (en azından Türkiye'de öyle gördüm)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu söze ben de katılmıyorum.
    Kitabın ve yazarın isminden daha büyük şekilde New York Bestseller diye kapağına kocaman yazılan kitaplar bende genellikle pişmanlık yarattı. Ama bazı kitaplar ise başucu kitabım oldu. Orwell, zweig, tolstoy gibi dehalardan bahsetmeye gerek bile yok.
    kesinlikle genellememek gerekli. OKUYUNUZ, OKUYUNUZ, OKUYUNUZ...
  • Arkadaşlar bence yeni çıkan, popüler, konusu saçma sapan, rengarenk kapaklı gereksiz kitapları kastetmişler. Yoksa tabiiki klasikler, orwell, zweig gibi yazarların eline kimse su dökemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyide tolstoyun ismi biliniyor kabul. Kaç kişi tolstoyun eserlerini okuyor peki? Arada istisna eserler olabiliyor 1984, kuyucakli yusuf, satranç vs gibi. Ama genellikle gülben ergenin kitabı, kötü çocuk, senonyediyaşımsın gibi kitaplar en fazla satanlar listesinde. Ya insanı cidden genelleme yapmaya zorluyor bu kitaplar, istisnalar kaideyi bozmuyor ne yazık ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgimi çeken ne ise, o anahtar kelimeyi arama kutucuğuna yazıyorum. Karşıma çıkan tüm kitapları inceleyip içlerinde bana en çok uyanını satın alıyorum.

    Popüler kitapları fazla tercih etmiyorum. Ama birkaç tanesi de ilgimi çekmiyor değil. Mesela Marslı gibi.
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Mağazalardaki en çok satanlar listesinin tamamen reklam olduğunu düşünüyorum. Buna 1984, Satranç vs dahil. Uzun bi aradan sonra yeni basım yapmışlardır o listeye koyarlar. Bir yerde bi haber çıkmıştır, bi skandal olmuştur (Kürk Mantolu Madonna) o listeye koyarlar. Elinde fazla stok vardır o listeye koyarlar. Arada sırada o yeri hakeden kitaplarda olur. Yeni kitap çıkarttıklarında Dan Brown, Ahmet Ümit, Grange vs. Gülben Ergenin kitabının çok sattığını gerçekten düşünüyor musunuz? Ülkede kitap okuyan kitle belli ve bu kitlenin de gidip Gülben Ergen okuyacağını düşünmüyorum açıkçası. Demek istediğim en çok satanlar listesine bakıp popülere düşman olmayın çünkü çok satanlar listesi reklamdan ibaret. Çünkü o listeyi yapan okurlar değil tüccarlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kitap okuma oranı zaten çok düşük.Farklı okuma tartışmasına daha çok uzun zaman var.Sanki bestseller var herkesin elinde :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yüzden şunu yapıyorsan 100. sayfaya git bunu yapıyorsan 150. sayfaya git tarzı kitaplar okumalıyız.
  • Ceyyn kullanıcısına yanıt
    Bu açıdan bakıldığında haklısınız. Eğer reklam olarak düşünülürse insanların gerçekten hangi kitapları sevdiği incelenmeli ona göre yorum yapılmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle zırva önermeler vicdan rahatlatmadır dostlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 13 Mayıs 2017; 21:29:54 >
  • Değişik kitaptan ziyade değişik yazarların alınıp okulması bence daha önemli Jack London mı okudun Gorki de oku Balzac mı okudun Tolstoyda oku Balzac mesela Fransız kibar alemini anlatır Gorki İşçi sınıfını anlatır kitaplarında genelde sürekli Gorki okursan işçi sınıfında kalırsın yanına Balzac okursan daha da geniş bir bakış açısı kazanırsın yoksa iyi bir yazarın iyi bir kitabını herkes okuyor diye gidip o kadar da iyi olmayan bir kitabını kimse tenezzül etmiyor diye okursan pek akla yakın bir eylem olmaz ben böyle düşünüyorum.
  • Ancak; okunan kitabı, herkesin aynı şekilde anladığı ve yorumladığı bir gerçekten söz edilebilseydi, bu argüman bir değer kazanabilirdi kanımca.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rasyonal Sosyalist

    Ancak; okunan kitabı, herkesin aynı şekilde anladığı ve yorumladığı bir gerçekten söz edilebilseydi, bu argüman bir değer kazanabilirdi kanımca.

    noktalı virgülünüze kadar katılıyorum.
  • Katılmıyorum ,herkesten farklı olmaya çalışan birinin sözü gibi duruyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.