Şimdi Ara

Egea 1.6 dizel dct detaylı inceleme / 130 bin km geride kaldı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
645
Cevap
14
Favori
62.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tekrar hayırlı olsun hocam.Aracın çok güzel kimsenin yorumuna bakma.Hele sıfır araç ile 2.el veya 5-6 yaşında aracı kıyas edenlere hiç bakma.Ona kaldıktan sonra 12 yaşında Mercedes'de alırsın.

    Sıfır araç sıfır ile kıyas edilir.Seninde söylediğin gibi bu araç ile Benzer Megane sedan arasında 30.000 TL'den fazla fark var.Bu durumda F/P olarak mantıklı bir araç oluyor.
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam. Araç benim içime fazlasıyla sindi zaten, o konuda sıkıntı yok. Ayrıca evet 89 bine s class da alabilirdim ama kaç yaşında kaç kilometrede olurdu meçhul Sıfır araçları kendi aralarında karşılaştırmayı öğrenemedi bazıları...
  • Ülke şartlarında binilecek ekonomik bir araç. Motor performansı bile almak için yeterli sebeb. Bence yalıtım olayının geliştirilmesi lazım, Motor sesi yol ve rüzgar sesi gibi konularda hala sıkıntısı var.
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Aracı almamdaki en önemli etkenler fiyatı ve motoru zaten Motor gerçekten çok başarılı, 120 beygir 320 tork ile piyasadaki en hızlı 1.6 dizel otomatik araç, astra k ile birlikte. Yol ve rüzgar yalıtımı bana iyi geldi ama motor sesi içeride.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 2 Aralık 2017; 21:39:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Aracı almamdaki en önemli etkenler fiyatı ve motoru zaten Motor gerçekten çok başarılı, 120 beygir 320 tork ile piyasadaki en hızlı 1.6 dizel otomatik araç, astra k ile birlikte. Yol ve rüzgar yalıtımı bana iyi geldi ama motor sesi içeride.

    Astra dedinde aklıma gelmişken Liste fiyatına bakayım dedim.Bir de ne göreyim Excellence 142.200 TL




  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Maşallah maşallah, o bir alman tabii...

    Sonumuz hayrolsun
  • Bende sıfır alacak olsaydım tercih ederdim. Hayırlı olsun.
  • Hayırlı olsun hocam tekrardan. 1.6 Mjet hem az yakar hem çok kaçar, hiçbir şekilde üzmez. İkinci eli de iyi, az yakıyor, geniş, tipi de hoş. Tam Türk aracı. Allah kazasız belasız cezasız kullanmayı nasip etsin inşallah.
  • xweser X kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

    Hayırlı olsun hocam tekrardan. 1.6 Mjet hem az yakar hem çok kaçar, hiçbir şekilde üzmez. İkinci eli de iyi, az yakıyor, geniş, tipi de hoş. Tam Türk aracı. Allah kazasız belasız cezasız kullanmayı nasip etsin inşallah.

    Çok sağolun hocam, motor çok iyi gerçekten. Gerçekten ülkemize hitap eden bir araç

    Hepimize kazasız belasız cezasız sürüşler hocam Allah razı olsun
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Yani, göreceli biraz tabi. Ama bu piyasada, bu fiyata gerçekten güzel araç. Otopark'tan And bey de gerçekten fiyatına göre çok çok dolu bir araç olduğunu belirtmişti zamanında.
  • Opus Diabolicum kullanıcısına yanıt
    Öyle hocam, piyasaya göre avantajlı araç.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Karşılaştırma kriterim Focus 3.5. Focusa göre oldukça geride kalıyor yalıtımda.
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Dizel focus test sürüşü yapmıştım, motor sesi çok azdı kabinde.Ama yol ve rüzgar yalıtımı olarak çok fark yok gibiydi ama tabi muhakkak fark vardır.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Bende de 2016 manuel dizel egea var abi gazi kokleyip 1500 1600 e kadar uyuyup ordan sonra yapistirmasi cok zevkli geliyor ben de ilk aracim olarak egea kullaniyorum ve gercekten cok memnunum alacaklar hic dusunmesin
  • Aslangur A kullanıcısına yanıt
    Hakikaten tuhaf oluyor ama

    Gaza sabit bir şekilde basıyorum, 1700 devire gelince ayağımın altından kaçacak gibi oluyor araba

    Güle güle, kazasız belasız kullanın hocam siz de
  • Hayırlı olsun.Ben de test sürüşünde kullanmıştım motoru ve şanzımanı ben de çok beğenmiştim.Daha önceden de multijet tecrübem olmuştu hepsinde alt devir cansızlığı vardı,bunda da var.Ama 1500-1750 sonrası fişek.
  • Anthony Hopkins kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Dizel tecrübem az ama biliyordum bu alt devir cansızlığını, otomatik viteste manuele göre daha az hissettiriyor sanki.
  • Diğer bir konuda hayırlamıştım. Burada da pekiştirelim. Tekerine taş değmesin.

    Oldukça objektif bir değerlendirme yapmışsın. Güzel ve akıcı anlatımınla birlikte, forumda yaprak kımıldamadığı şu günlerde çok makbule geçti.

    Belirttiğin gibi sıfır araba her zaman sıfır arabadır. Bizlere de nasip olur inşallah.

    Euro NCap üç yıldız sonrası Fiat mühendisleri bir takım düzenlemeler yaptılar. Senin almış olduğun araç ta bu düzenleme/iyileştirme neticesinde üretilen seriden. Ancak bu iyileştirmeler sonrası araç yeniden NCap'a girdimi tam olarak bilmiyorum.

    "B" sınıfı araçları test etmiştim 4-5 ay önce. Fiat'a da geçerken uğramış ama vakit darlığı nedeniyle dışından göz ucuyla bakmakla yetinmiştim. Daha sonra da zamanı uydurup gitmek kısmet olmadı. Senin testinden sonra havalar iyi giderken aslında araya sıkıştırıp gidesim geldi.

    Beni en çok şaşırtan anahtardan bagajın açılması oldu. Belirttiğin gibi el kol doluyken bence bu özellik çok önem kazanıyor. Hyundai İ20'nin donanımları da beni çok şaşırtmıştı. Orta seviye diye belirttiğin aracındaki donanımların bir kısmı yüz bin fiyat skalasının üstünde satılan araçlarda dahi yok.

    Sanıyorum 10 ay sonra araç değiştirme aşamasına geldiğinde otomatik olması şartıyla seçenekleri daha bir ciddiyetle araştıracağım. Yıllık 7-8 bin km. yaptığımdan benzinli düşünüyorum. Ama her ihtimale karşı LPG uyumlu bir motorunun olması, olmazsa olmazlarımdan.

    VW DSG sorunları nedeniyle çift kavramalara karşı bir çekingenliğim var. İlk seri Ford'un PowerShift sorunları da beni iyice korkuttu açıkçası. Renault'un EDC'si ise şimdilik istisnalar hariç olumlu yorumlar alıyor.

    Araçla iyice haşır neşir olduktan sonra şanzıman ile ilgili de güncellemeler yaparsan makbule geçecektir.

    Sonuç olarak iyi bir fiyata güzel bir araba aldığını düşünüyorum. Güzel günlerde kullanman dileğiyle...




  • lojitisyen hocam hayırlı uğurlu olsun. Darısı başımıza
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.