Şimdi Ara

Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
5
Favori
14.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • +

  • Merhaba, ben ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü elektrik elektronik mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Bu dönem için ek madde 1 ile yatay geçiş başvurusunda bulunacağım. 2020 girişli olduğum için o seneki üniversite puan ve sıralamaları önemli tabi ki. Benim puanım ve sıralamam: 478, 30k. Aklımda Ege EE ve YTÜ Mekatronik var. (Kurumlar arası yatay geçiş ile yani YKS+not ortalamasıyla YTÜ deneyecektim ama YTÜ EHM bu sene YÖK yönetmeliğine göre çok saçma bir şekilde sadece aynı bölümden geçiş kabul edecekmiş. YKS puanım ise 4 puan az bu yüzden merkezi yerleştirme ile geçiş yapamam.) Sizce hangisini seçmeliyim çok kararsız kaldım. (Marmara EE, Hacettepe EE, Gazi EE vb. düşünmeli miyim?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goktugcan -- 28 Temmuz 2022; 14:2:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goktugcan kullanıcısına yanıt

    Ege eem %100 ingilizce oldu ve yeni labları ile birlikte iyi bir seçenek sunuyor size hocam. %100 ingilizce oldugu icin artık daha fazla tercih edilebilir olacaktır. Hacettepe denemeni öneririrm tabi ki ancak ege eem de sizin için çok iyi bir seçenek olacaktır. Marmara, gazi bizle aynı klasmanda ancak bazı sıkıntıları oldugu icin ben tercih etmemiştim zamanında. Ayrıca egenin kampüsü yaşamı vs çok iyi.

  • Hocam bu sene bende tercih yapıcam başta pc mühendisliği düşünüyordum ama yazılıma ve bölüme olan yığılmadan dolayı sadece yazılıma değil elektroniğede yönelmek istiyorum oyüzden eem tercih etmeyi düşünüyorum. Bunların yanında güzel bir üni hayatımında olmasını istiyorum oyüzden konumu nedeniyle ege yazıcam. Şuan tasarladığım projeler var bunları teknofest gibi etkinliklerde yapmak istiyorum bölümdeki hocalar bu konularda deneyimli mi ve yardımcı oluyor mu? Ayrıca bazı kötü yorumlar görüyorum internette ama yeni bir bina yapılmış ve tamamen ingilizce olmuş bölüm sanırım. Sizce şuanki hali nasıl?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet Feyzi A kullanıcısına yanıt

    Hocam tasarladığın projeleri bağımsız olarak ya da savunma teknolojileri topluluğuna katılarak oluşturup destek, hibe alabilirsin. İki türlü de bir danışmana ihtiyacın olacak bu yüzden hocalar destek sağlıyor zaten genellikle. Yeni bina ile birlikte lablar inanılmaz arttı. Şuan yüksek lisans ve doktora öğrencileri ağırlıkla faydalanıyor. Türkiye'de olmayan lablar Prof. Dr. İsmail Kasikci hoca sayesinde yapıldı. Bölüm inanılmaz zor. Çok ağır bir teorik bilgi gerektiriyor özellikle fizik ağırlıklı derslerde bu yüzden bitirmek zor. Yapan haliyle yapıyor ancak çıkması zor olduğu için kötü yorumlar olması gayet normal her gün bende aynı şeyleri yaşıyorum. Haftada 2,3 quiz sürekli sınav ve çalışmaya baskılayan bir bölüm. Kendine güveniyorsan sınırı yok buranın ancak yatarak geçebileceğin, mezun olacağın bir yer değil.

  • Hocam her mühendisliğin zorluğu vardır amacım yatarak geçmek değil ama haftasonlarıda olsa sosyalleşip gezebileceğim yani kendime vakit ayırabileceğim bi zaman olsun isterim sizin sosyal yaşamınız nasıl şuan. Ayrıca okurken bukadar zorluk çekmenize değecekmi iş,staj ve yurtdışı olanakları,maddi getiri seviyesi nasıl bölüm olarak. Birde bölümünüzde sınıfta kalan çok kişi oluyor mu? Teşekkürler 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet Feyzi A kullanıcısına yanıt

    O olay kendine bağlı aslında çok gezip başaran da var sadece ders çalışıp kalan da. Sınıfta kalan kişi sayısı az oluyor ancak derslerden genellikle geçmek zor. İş, staj, yurtdışı olanakları da linkedinden inceleyebilirsin hollandada land roverda, almanyada çalışan çok kişi görürsün. Türkiyede de genellikle savunma sanayinde çalışıyorlar. Benim sosyal yaşamımı soracak olursan arkadaşlarla oturup 3-4 saat muhabbet ediyorum, spora gidiyorum bana yetiyor. Maddi getiri de iyi seviyede şimdilik. İleride değişebilir bu durum.

  • Hocam son bi sorum kaldı ben üni gezisine gittiğimde pc mühendisliği bölümünü gezmiştik ve bize ordaki öğrenciler 2. Seneden sonra staj yapıp para kazanabildiklerini söylemişlerdi bu sadece pc ye mahsus birşeymi yoksa elektrik elektroniktede böyle bir imkan var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet Feyzi A kullanıcısına yanıt

    long term intern pozisyonlarına girdiğin her sektörden para kazanabilirsin.

  • Hocam merhaba ben de ikçu bilgisayar ve ege elektrik elektronik arasinda kaldım bilgisayar daha kolay bi bölüm olduğu için ilgimi çekiyor ama istediğim şey yurt dışında çalışmak, şu anda iyte hazırlık öğrencisiyim ( makine) buranın sosyal imkanları ve toplulukların yetersizliği sebebiyle okulu değiştirmeyi düşünüyorum ama tam tatmin olduğum bi seçenek yok yardimci olabilir misiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.