Şimdi Ara

eem mühendisi çalışma alanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bu sene elektrık elektronık muhendıslıgınden mezun olmuş yenı bır muhendısım ve şu sıralar iş aramakla meşgulum. Aslında bir iş yerinden teklif geldi, motor üretim firması; ihracat yüzdesi yüksek bir firma ve teklifi üretim mühendisi olarak onlarla beraber çalışmam fakat verdikleri ücret 1500 ve benim o iş için düzenimi bozmam gerekiyor zira bulunduğum şehirden farklı bir şehirde faaliyet gösteriyor. Bu noktada kafam çok karışık arkadaşlar, benden tecrübeli bana yol gösterecek , fikir verecek birileri var mıdır ? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor sizce.

Düzenimi bırakıp başka bir yerde çalışmak şuan için hiç cazip gelmiyor ki bunda alacağım ücrette etkili çünkü motive etmiyor beni fakat şirketin faaliyet alanı ve benim burda tecrübe kazanabileceğimi düşünmem kafamı ciddi derecede karıştırıyor. önceliğm askerlik mi olmalı yoksa bu iş mi yada başka bir işte mi kendimi geliştirmelıyım . Teşekkürler

• Eğer kalifiyeysen düzenini bozmaya gerek yok verdikleri 3 kuruş. Başka bi tane bulabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1500 ne la, işçi daha fazla alıyordur ondan
  • Ucuz bir sehirse ben git derim 1 sene calis sonra ikinci isin daha yuksek maasli olacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khal Woof

Ucuz bir sehirse ben git derim 1 sene calis sonra ikinci isin daha yuksek maasli olacaktir.

maalesef şehir istanbul. aslında biraz daha açarsam durum şöyle, olur da işi kabul edersem 1,2 veya 3 hafta duruma göre yakınımda kalmayı planlıyorum sonra bi ev bulabılırım dıye tahmın edıyorum. Masraflar konusunda sıkıntım olucak farkındayım ama biraz birikmişim var ve harcamaktan çekinmem. Sadece değer mi? Bu alan da ve bu firma da bunları göze almaya değer mi?
  • hangi okuldan mezunsun dostum
  • hocam bence kpss kas
  • sinbeipta S kullanıcısına yanıt
    Istambul'un neresinde? 300 lira ev kirasi vereceksen dusunebilirsin bence ama bu cok sıkıntıya girersin. Mesai saatleri uygunsa tecrube icin calisanilorsin hem istanbul farklilik olur tecrube olur.

• Eem muhendisi= Elektrik-Elektronik Muhendisi muhendisi

• siz mühendisi kaç para alcak sanıyorsunuz başlangıç maaşı 1500 lira mühendisliği gözünüzde niye bu kadar yükseltiyorsunuz kırşehirden kalkıp 1500 liraya konyaya geliyor iş öğreniyim diye
  • Mühendislik okuyup okumamaya karar veremememin sebebi budur işte

• Engineering in aselsan is the best job which a eee can work.
  • quote:

Istambul'un neresinde? 300 lira ev kirasi vereceksen dusunebilirsin bence ama bu cok sıkıntıya girersin. Mesai saatleri uygunsa tecrube icin calisanilorsin hem istanbul farklilik olur tecrube olur.

Ümraniye dudullu
  • Oralar cok pahali degil ise gidip eve donersin aksam sana kalir spora gidebilirsin ama cok gezip tozamazsin kafelerde barlarda. Hem uzak. Ama 1 sene rutin bir hayata girip tecrube edinebilirsin, hafta sonlari istanbulu gezersin 1 sene surer zaten istanbulun klise yerlerini gezmen. Sonrada is degistirirsin.

• quote:

Oralar cok pahali degil ise gidip eve donersin aksam sana kalir spora gidebilirsin ama cok gezip tozamazsin kafelerde barlarda. Hem uzak. Ama 1 sene rutin bir hayata girip tecrube edinebilirsin, hafta sonlari istanbulu gezersin 1 sene surer zaten istanbulun klise yerlerini gezmen. Sonrada is degistirirsin.

Aslında bunların hepsini bende düşündüm ama benim kafamı kurcalayan tek nokta bu sektör üzerinde gidersem hayatımda bir fark yaratabilir miyim ? yani alacağım risk aslında bu konu ile alakalı yoksa ben aynı şartlarda yaşadığım şehirde de iş bulabileceğimi düşünüyorum.

Bu arada senin mesleğin , bölümün ne hocam ?
  • Endustri Muhendisligi okuyorum 3. Sinifim ama ben de stajimin birini hic alakam olmayan bir sehirde yapmistim 1 ay tecrube olsun farklilik olsun hafta sonlari tarihi yerlerini muzelerini gezerim hem de tecrube olur diye boyle bir karar almistim. Sonuc olarak memmun kaldim ama ilk basta biraz afalliyorsun farkli bir kultur ve kafa yapisi varsa o sehirde. Istanbul da her turlu tecrube kazanirsin bence ama sektor konusunu bilemem. Alternatiflerini dusunup karar vermen daha saglikli ve mantikli olacaktie.

• 1500 doğru mu yanlış yazdın herhalde?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PRİSON BREAK-

siz mühendisi kaç para alcak sanıyorsunuz başlangıç maaşı 1500 lira mühendisliği gözünüzde niye bu kadar yükseltiyorsunuz kırşehirden kalkıp 1500 liraya konyaya geliyor iş öğreniyim diye

16-17 yıl okuyup asgari ücretten biraz daha fazlasını kazanmak mantıklı mı yani?

• Artık mühendislik başlangıç ücretleri çok düştü.Okuduğun üniversiteye falan da bakmıyor. Adam zaten seni yetiştirmek için alıyor ve okuldaki eğitimle çalışma alanındakinin alakasının olmadığını biliyor. İtü mezunu birine 2000 vereceğime Dicle üniversitesindeki adama 1500 veririm.Zaten ikisi de birşey bilmiyor diyip kar etmeye çalışır.

Mühendisliğin tek avantajı şudur.Öğretmenlik mezunları,fen edebiyat mezunları özel sektörde çok zor iş bulurken,teknik bir mühendislik bölümü mezunu hiç iş sıkıntısı yaşamaz.Kariyerinin başında iyi ücretler alamaz ama işsiz de kalmaz.türkiye şartlarında senelerdir işsiz olup,kpss çalışıp kazanmaya çalışan mağdur arkadaşlardan olmaktansa özel sektörde ufaktan başlamak daha iyidir.

Zaten sen başladığın zaman işe,ya devlete geçmek için bir yandan da uğraşacaksın.Baktın olmuyor mu? Zaten bu arada kendi işinde gittikçe tecrübe edinmeye başlayacaksın.Maaşın yükselişe geçecek.

Edit: Şunu da söyleyeyim.Düşükle başlıyorsun falan ama İstanbul'da 1500 kabul etme. O da cidden çok düşük. En az 1800 vermezlerse gitme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesikparmak -- 17 Kasım 2016; 22:29:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.