Şimdi Ara

Edifier S550 ve S730 Kullananlar Klübü (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
3
Favori
16.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • edifier s550 ses sistemi aldım vatandan.. şu anda kargoda ürün henüz elime ulaşmadı.. konu güncel kalsın
  • arkadaşlar s730 bendede var kullanmayı bilmeyene hiç bass vurmuyor gibi geliyor ilk zamanlar banada öyle olmuştu bu subwoofer portsuz olduğu için yer seçiyor bende ilk aldığımda öylesine bir yere koydum bass performansı hiç hoşuma gitmemişti şimdi ise odanın en güzel yerini buldum sanırım mutfak dolapları kapılar vs. heryeri sallıyor dediğim gibi mutlaka farklı yerler deneyin farkı göreceksiniz bende odanın en sağ köşesinde yerden 80-90 cm yukarıda inanın çok güzel bass veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gorod

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH | equ*

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gorod

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH | equ*

    quote:

    Orijinalden alıntı: gunaydinbahadir

    Arkadaşlar eminim bu soruyu daha önce soran olmuştur fakat günümüz fiyatlarına göre sizce hangisini almalıyım?

    Edifier S 550 ----- 625 TL

    Logitech Z906 ----- 830TL

    10 Gün önce Z906 aldım , Bugünde ev arkadaşım S730 aldı.S550 bilmiyorum ama sanırım S730 ayarında birşeydir.

    İkisinin Subwooferları karakter olarak farklı.Şöyle diyim Edifierın bass vurmadığı yerlerde Logitech odayı inletiyor.Edifier da sesi fullemediğin sürece bass çok fazla yok.

    Edifierin devasa bir Subwooferı var.Teknik özelliklerden çok ilk önce onu koyabileceğin bir yerin olup olmadığına bak öyle al derim.Z906 Subı onun yanında kutu gibi kaldı.
    Resimde koyim senin için.
     Edifier S550 ve S730 Kullananlar Klübü

    Şöylede gerçek var o cüsseye bakınca beklentide artıyor ama z906 her türlü geçiyor bass konusunda

    S730 için gerekli bass ayarlarını yaptınız mı ? Hiç bir şekilde ihtimal vermiyorum S730'un Z906'dan kötü bir bass performansı göstereceğine.Z906'nın Subwooferı şimdiye kadar üretilen Logitech'in üst seviye sublarında en pasifi olarak görülür.Bir Z2300 çok rahat Z906'dan performanslı ama S730 karakteristik olarak Z2300'ün sessiz kaldığı yerlerde akıp gidiyordu.Şimdi gelip Z906 , S730'dan demeniz hiç inandırıcı değil.Ayrıca eğer bass ile uğultuyu karıştırıyorsanız evet Logitech daha uğultulu. :) Hatta geniş çaplı alanlarda Z5500,S730 karşılaştırmalarında ortak sonuç Edifier'ın ortama daha doyurucu bass yaydığı şeklindeydi.Z5500 alan büyüdükçe efektifliğini kaybederken S730 daha stabil kalabiliyordu.Eminim gerekli ayarları yapmamışsınızdır.

    Sence şu iki sistemi aynı evin içine sokan bizler Subwoofer bass ayarlarını yapamayacak adamlar mıyız ? :) Tüm ayarları yaptık herşey yerli yerinde emin ol

    Basbayağı Aynı şarkıda Logitech Bass vururken Edifier sessiz kalıyordu.Logitechin vurduğu bass uğultu filan değil.Hiç bu sistemi evde kurulu vaziyette dinlediniz mi bilmiyorum ? Şuan iki odada birinde Z906 birinde S730 kurulu.Kullanan adamlar olarak bu yorumları yapabiliyorum yalan konuşmuyorum.

    Ben S730 alıcaktım ama hiçbir yerde stok bulamadım.Teşhir ürünü vardı Vatanda onu almaya niyetlendim ev arkadaşım caydırıp Z906 aldırttı bana.Yoksa kendim bizzat Edifier S730 alıcaktım.Marka fanatikliği yapmıyorum anlıyacağın.Yorumlarım objektif.

    Dün arkadaşımın S730 u gelince iyiki Z906 almışım dedim ama.O kalıbına bakıyorsun bu Sub yıkar ortalığı diyorsun.Ama kalıbının adamı değil,o yüzden tam bir hayal kırıklığıydı benim için.Sesi kaliteli bozulma yok ama alan herkes ses kalitesinden memnun kalıcaktır.Uyduları bile çok büyük.

    Bu 2.1 Bunu Pc den başka biryerde kullanman saçma olur.E Pc lerde herkesin kendi odasında.Alan büyüdükçe stabil kalır diyorsunda millet 60m2 odada yatmıyor.Bana 10m2 odada adam gibi Bass veremeyecekse o devasa Subwooferın yer israfından başka işlevi olmaz.Kendi kutusunu 3 kişi zor taşıdık Ptt den eve.

    Birde Z906 Subwooferi S730 a ilave edip nasıl birşey ortaya çıkacak diye merak ettik.İsteyene Video linkini koyarım daha sonra.

    Aynı odalarda denediniz mi peki ? Sub yerleşimleri önemli bir husus çünkü.Ayrıca dediğiniz şey çok saçma.Herkes sizin gibi odasında kullanmıyor bunu.Salonunda kullanan var işyerinde kullanan var.Evet ev ortamında hepsini denedim Z5500'den Z623'e kadar.Ayrıca 10m2 odada basslarn kaybolması çok olağan bir şey.Benim odam 20 metre kare civarlarında benim odamda bile bazı bass frekanslarında sub susuyor.Ama odanın farklı yerlerine geçtiğim zaman o bassı işitebiliyorum.Ben Z2300 kullanıyorum.Diyorum ya Z2300 çok rahat perişan eder Z906'yı.Ama Aynı ortamlarda yaptığım testlerde bazı frekanslarda S730 mükemmel atak yapıyor.Ayrıca aralarında da ahım şahım fark yoktu.Bu forumda daha öncede Z2300-S730-Z5500 kullanan kişilerin yaptığı yorumlara bakın.Hepsi benim dediğimi der.Yok sizde denediniz yalan söyleyecek değilsiniz ama kesinlikle atladığınız bir nokta olduğunu düşünüyorum.Mesela alttaki videoda 3 sistemide deneyen arkadaş S730'un genel olarak daha başarılı olduğundan bahsetmiş.





    yorumları bende okudum evde z5500 ve s730 kullanan biriyim benim tercihim her konuda s730 dan yana




  • edifier s550 ses sistemi aldım.. herkese tavsiye ederim... sesler çok net temiz berrak kristal netliğinde.. basslarda özellikle çok iyi vuuruyor insanın ruhunu okşayan bir tınısı var bass ların.. basslar çok yumuşak ve tok vuruyor rahatsız edici değil..
  • merhabalar. arkadaşlar xfi ses kartı kullananlar ayarlarını yazabilirmi? ben s730 için şu ayarları kullanıyorum fatal1 kartımda. ses %90 bas %35 tiz %70 eq flat cistalizer %70 enable bas boost aktif ve freqency %5 db 75. sizlerde ayarlarınızı yazarsanız hem bakış açılarımızı tanımış oluruz hemde farklı ayarlar deneyebiliriz. cihaz üzerindede bas kapalı sub sonda kullanıyorum.
    saygılar.
  • Arkadaşlar S530 S730 ve Gigaworks T3 arasında karşılaştırma yaparsak hangisi neden temel farklar nelerdir ??
  • Arkadaşlar yarın vatandan ses sistemi alacağım Edifier s730 kalmamış hiç bir yerde yok.

    DA5000 pro ve S550 arasında kaldım

    fiyatları DA5000 pro 300 TL civarında

    S550 636 TL.

    Acil yardımınızı bekliyorum Şuan kullandığım sistemim logitech X-530.
  • EDIFIER S550 güzel sistem DA5000 beğenmedim sesi az geldi bana
  • Aradaki fiyat farkına değer mi peki ?
  • Benim icin deger ama belki senin icin degmeyebilir buna sen karar ver eger film izlemiceksen 2+1 sistemlere bak derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2+1 s730 baktım ama hiç bir yerde yok o yüzden s550 ye yöneldim. ama bi arkadaşımdada DA5000 pro vardı o da 5+1 sesi gayet iyiydi. ama ilerleyen zamanda beni tatmin eder mi bilemiyorum. s550 dinledim bugun sahane bi sistem gerçekten DA5000 den 3 kat daha iyi bas vuruyor. her gün film izlemiyorum ama genelde izliyorum. en mantıklısı s550 gibi duruyor.
  • beni de ekleyin s550 aldım :)
  • evet 2 günlük s730 sahibiyim..İlk fikirlerimi paylaşmak isterim.

    öncelikle geçmişte sırasıyla Logitech z5500 sonrada Bose Companion 5 ses sistemleri kullandım ve ses kartım xonar d2x..

    fazla uzatmadan söylemek gerekirse; müzik dinlerken z5500 ve bose companion 5 bu sistemin tadını vermiyor. Bas ,tiz ,mid dengesi çok iyi sağlanmış..Subwoofer -10 dan +10 a kadar ayarlanabiliyor ve benim kulağıma göre -1 -2 müzik dinlerken fazlasıyla yeterli oluyor...

    film performansı olarak tabiki bir companion 5 değil ama 2.1 sisteme göre çok iyi detay verdiğini söyleyebilirim.Oyunlarda ise z5500'ü aratır ama yaş 30 a geliyor oyun oynayacak güçmü kaldı

    bu arada müzik dinlerken analog bağlantı film izlerkende optic bağlantı türünü daha başarılı buldum.
    optic bağlantıda biraz Gaian kaybı oluyor yani analog bağlantıdaki ses seviyersi 20 iken aynı sesi opticte 24-25 te alıyorsunuz..

    herkese iyi forumlar




  • caferacer kullanıcısına yanıt
    yani z5500 müzik konusunda edifierden daha iyi diyoırsunuz ?
  • rbilgin kullanıcısına yanıt
    ''fazla uzatmadan söylemek gerekirse; müzik dinlerken z5500 ve bose companion 5 bu sistemin tadını vermiyor. Bas ,tiz ,mid dengesi çok iyi sağlanmış''

    bu lafımdan onumu çıkardınız..dikkatli okuyun!
  • Arkadaşlar,
    s550 bugün elime geçti. Montaj sırasında özellikle bilmem gereken bir şey var mı?
    "Audio in" kablolarının ve giriş yerlerinin hepsinin sadece kırmızı ve beyazdan oluşması biraz kafamı karıştırdı. ,
    Gerçi sadece göz gezdirme fırsatım oldu ama nasıl takacaz bu kabloları?
  • Selam arkadaşlar bende 1 ay önce S 550 aldım gerçekten çok güzel bir ürün iyiki almışım .....Herkese tavsiye ederim .. ama bu cihazda bi olayı çözemedim .....şöyle ki .. kontrol padı ( ekranlı kumanda ) yı demek istiyorum biraz yatık bakınca fm, mhz, dts,pro logıc,dolby vs gibi ibareler var bunları nasıl aktif edebilirim fm yazdıgına göre radyosuda mı var yani yada dolby yazıyor onu nasıl aktif hale getirebilirim.. umarım derdimi anlatabilmişimdir..
  • onlar aktif edilmiyor
  • peki aktif etmenin herhangi bir yolu yok mu .. neden öyle bir özellik konulmuşta aktif olmuyor kii....
  • diğer modellerde de aynı kumanda kullanılıyor, mesela s730'da aktiftir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.