Şimdi Ara

Edebiyatta yazarak calısmak mı ? Okuyarak calısmak mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazmak cok vakit alıyor. Yarım saatte 3 4 yazar anca bitiyor. Okuyarak da olmuyor sanki

Siz nasıl calısıyosunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben okuyarak çalışıyorum aga bu vakitten sonra yazmak aşırı zaman kaybettirir.Okuduktan sonra biraz bekleyip tekrar okuyorum sonra 1 saat sonra tekrar okuyorum sonra test çözüp yatmadan önce ve kalktıktan sonrada okuyorum oturtuyorum bi şekilde

• Dostum yazarak edebiyat çalışmayı deneme bile.Çünki çok fazla zaman ve sayfa kaybettirir.Ufak bir özet çıkarayım dersin bir bakmışsın ki 3-4 sayfa tutmuş.Hergün böyle 3-4 sayfa yazamassın çünki sıkılmaya başlarsın.O yüzden hergün sabah ezanı vakti veya 8-9 gibi 1 saat oku,akşamda yatarken aynısını yap 1-2 haftaya göreceksin ki çoğu şeyin temelini oluşturmuşsun ve de sana tavsiye sakın tam ezbercilik yapma,okurken onun mantığını ara,çözmeye çalış(Misal Osmanlı 13 yıl fetret devrindeydi.Bunun mantığını ara hee Timurla savaşmaktan dolayı ülkede birlik dağıldı demek ki bu yüzdenmiş gibi)

• hocvam ben 1 saatimi yazmay muhakkak ayırırım , emin ol beyin sen farknda olmadan bunu hafızaya alıyor , sana otur özet cıkar demiyorum o gün calştğn ve geçmiş gün çalştğnı günde 1 saat kağıda yaz aklında kaanlaı hatırlayamadığını hatırlamya çalış kilit nokta bu. hatırlamadığın şeyi hatırlarsan artık beyninde o yol oluşmuş oluyor :) ve o bilgiyi asla unutmuyorsun. bide önemsemelisin zorunda değilde keyif alarak yapmalısn. nasıl keyif alırım dersn onu bilemicem tarihi seviyorsan edebiyatıda yapabilirsin.
  • Ben yazarak çalışıyorum. Çok büyük bir vakit kaybı olmuyor hatta vakit kaybı olmuyor desem yeridir. Ayrıca böyle daha iyi aklımda kaldığını düşünüyorum zaten hocadan önce gittiğim için birde hocayı dinliyorum, Bir kerede okuyorum yazdıklarımı ve sorular içinde faydalanırsam yaklaşık 3-4 kere o notları okumuş oluyorum. Bana göre yazarak çalışmak daha iyi ama kişiden kişiye göre değişir tabiki.

• vakit alır haklısın ama okuyup her şeyi unutmaktansa yazarak çalışman daha faydalı en azından tekrar tekrar dönüp yazdıklarına bakarsın bi göz atarsın dahada oturur aklındakiler bi taktik daha vereyim sana bak bunu herkes bilmez eğer ezberin kuvvetli olsun istiyorsan gece gündüz pekmez ye çünkü beyin glikoz yakar bazı İslam alimleri de ilim için pekmez tüketmişlerdir ;)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.